Görüş Bildir
Haberler
Büyük Yankı Uyandıran "Game of Thrones" Dizisinden Çıkarılabilecek Finansal Dersler

Büyük Yankı Uyandıran "Game of Thrones" Dizisinden Çıkarılabilecek Finansal Dersler

luna
18.04.2021 - 23:45

Milyonları ekran başına kitleyen efsane diziden çıkarılabilecek finansal tavsiyede gelin bir göz atalım.

Kaynak: https://debtwave.org/got-personal-fin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Bir Lannister daima borcunu öder."

1. "Bir Lannister daima borcunu öder."

'Game of Thrones' dizisinde Lannister ailesinin önemi oldukça büyük. Ayrıca, aile üyelerinin çoğu pek sevilmeyen karakterler olsa da  dizideki etkileri yadsınamaz. Lannister'ların aile mottosu da 'Bir Lannister daima borcunu öder.' bildiğiniz üzere. Bu motto da onlara taht mücadelesinde yardımcı olan bir etken. Dizideki en sevilen aile olmasalar da borçlarını her zaman ödeyerek istediklerini alana kadar diğer karakterlerle işbirliği şansı yakalıyorlar.

Finansal ders:

Finansal ders:

Ödeyebileceğinizden daha fazla borç almayın, çünkü bu borçlar bir süre sonra düşündüğünüzden daha büyük bir hale gelebilir. Borçlarınızı ödedikten sonra finansal durumunuzun ne kadar iyileşeceğini düşünmelisiniz. Örneğin, kredi kartı borcunuzu ödediğinizde, kredi notunuz genellikle artar ve bu sonraki işlemlerinizde işinize yarayabilir.

2. Finansal sorunların sizi caydırmasına izin vermeyin.

2. Finansal sorunların sizi caydırmasına izin vermeyin.

Daenerys Targaryen ile dizide ilk tanıştığımızda kendisi oldukça dezavantajlı bir konumda karşımıza çıkıyor. Eskiden kral olan babası o daha doğmadan tahtını kaybetmiş ve ölmüş. Daenerys ise oldukça zor şartlar altında büyümüş. Bundan sonrasında da karşısına çok fazla zorluk çıkıyor tabii. Fakat, kendisi ilerleyen sezonlarda tüm bunları aşıp zengin ve güçlü bir karaktere dönüşüyor. Bu Daenerys'in karşısındaki zorluklar karşısında asla yılmayan bir karakter olduğunu gösteriyor bizlere.

Finansal ders:

Finansal ders:

Mali durumunuz şu anda iyi olmasa da bunun üzerine çalıştığınızda her zaman iyileşebilir. Finansal hatalardan geri dönebilir ve istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz. Önemli olan bir plan yapmanız, hedeflerine ulaşana kadar sıkı çalışmanız ve bolca sabırdır.

3. Ayrıntıları asla atlamayın.

3. Ayrıntıları asla atlamayın.

Spoiler! - Samwell Tarly, Gilly’nin tesadüfi keşfini yani Rhaegar Targaryen’in Elia Martell ile ilk evliliğinin iptal edildiğini neredeyse gözden kaçırıyordu. Bu, izleyiciler için önemli bir sahneydi, çünkü Daenerys'in geçtiğimiz yedi sezon boyunca inanmaya yönlendirildiğimiz gibi Demir Taht'ın yasal varisi olmadığını öğrendik. Tahtın asıl varisinin aslında onun yeğeni olduğu ortaya çıkan Jon Snow olduğunu gördük. - Spoiler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ders:

Finansal ders:

Finans hakkında bilginizin yeterli olmadığını düşünüyorsanız bu konudaki terimlere yeniden göz atmalısınız. Ayrıca, gelir giderlerinizi hesaplarken hiçbir ayrıntıyı atlamadığınızdan emin olmalısınız. Yanlış hesaplamalar giderek büyüyerek bir sorun haline gelebilir.

4. Kimlik hırsızlarına karşı tetikte olmalısınız.

4. Kimlik hırsızlarına karşı tetikte olmalısınız.

Spoiler! - Arya Stark, babası Ned Stark’ın zamansız ölümünden sonra birçok badire atlatır. Şehirde tek başına hayatta kalabilmek için diğer birçok insanın yüzleriyle kendini gizler. Hatta yüzlerini kendisine, ailesine ve arkadaşlarına haksızlık ettiğine inandığı kişilerden intikam almak için kullanır. - Spoiler!

Finansal ders:

Finansal ders:

Kimlik ve finansal bilgilerinizin çalınmasına karşı her zaman dikkatli olmalı ve önlem almalısınız. Bu önlemlerden bazıları:

  • Yalnızca güvenilir sunuculardan çevrimiçi banka hesaplarına erişin.

  • Şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

  • ATM şifrenizi kullanmadan önce çevrenizi kontrol edin.

  • Yetkisiz işlemlerin olup olmadığını kontrol etmek için her bir kredi ve banka kartı ekstrenizi inceleyin.

5. Kısa yollar aramayın.

5. Kısa yollar aramayın.

Greyjoy ailesi tarafından yönetilen Demirdoğumlular, hayatta kestirme yollar aramalarıyla tanınan insanlardır. Demirdoğumlu olan ve Stark ailesiyle büyüyen Theon Greyjoy da dizide kestirme yollar bularak başarıya ulaşmaya çalışan karekterlerden biri. Ancak kendisinin planlarının her zaman istediği gibi gitmediğini belirtmeliyiz.

Finansal ders:

Finansal ders:

Finansal konularda kısa yollar aramak çoğunlukla iyi sonuçlar vermez. Daha ileride finansal konularda endişe etmenin ve planlama yapmanın gerektiğini düşünüyor ve şu anda hesaplama işleriyle uğraşmak istemiyor olabilirsiniz. Ancak, şimdi finansal stratejileri takip etmeye ve geleceğinizi planlamaya başlarsanız kendinizi uzun vadede başarıya hazırlamış olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeni stratejiler denemelisiniz.

6. Yeni stratejiler denemelisiniz.

Tyrion Lannister, babası Tywin ve onu doğum sırasında annesini öldürmekle cüceyi suçlayan kız kardeşi Cersei'nin yanında yıllarca mutsuz bir şekilde yaşadıktan sonra artık başka bir yere gitmesinin gerektiğini fark eder. Spoiler! - Tyrion, ilerleyen sezonlarda Daenerys'in yanında yer alır ve ona tavsiye vermeye başlar. Spoiler!

Finansal ders:

Finansal ders:

Her şeyi belirli bir şekilde yapmış olmanız, bunun en iyi yol olduğu anlamına gelmez. Finansal değişimleri takip etmeli ve size en uygun stratejiyi bulmaya çalışmalısınız. Aynı şekilde yatırım yaparken de tüm seçenekleri göz önünde bulundurup size en uygun yöntemle yatırıma başlamalısınız.

7. Sahip olduklarınızı değerlendirin.

7. Sahip olduklarınızı değerlendirin.

Daenerys Targaryen çok uzun bir sürenin ardından evine geri döndüğünde Targaryen kalesinin altındaki dağlarda ejderha camı bulunduğunu fark ediyor. Ejderha camının önemini diziyi izleyenler bilir. Böylece ejderha camını çıkarmak için madencilik yapmaya başlıyorlar.

Finansal ders:

Finansal ders:

Hepimizin evinde artık kullanmadığı kıyafetler, kitaplar, mutfak eşyaları ve elektronik aletler gibi birçok eşya vardır. Bunları ikinci el eşya uygulamalarından satmayı deneyebilirsiniz. Böylece hem etraftaki fazlalıklardan kurtulmuş olursunuz hem de gelirinize bir katkı sağlarsınız.

8. Her zaman ilerisi için para biriktirmeye çalışmalısınız.

8. Her zaman ilerisi için para biriktirmeye çalışmalısınız.

Spoiler! - Bran Stark üç gözlü kuzgun olduğunda, geleceği görme yeteneği kazanır. Bu, Bran'a geleceğini bildiği şeylere önceden hazırlık yapma avantajı verir. - Spoiler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ders:

Finansal ders:

İster düğün, tatil, ev alışverişi için ister borcunuzu ödemek veya emekliliğiniz için para biriktirmek olsun paranızı nasıl kullanacağınıza dair bir plan oluşturmalısınız. Gelir ve giderlerinizi hesapladıktan sonra hedeflerinize ulaşmak için ne kadar süre para biriktirmeniz gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Plan yapmak ve paranızı biriktirmek gelecekte paraya ihtiyacınız olduğunda da çok işinize yarayacaktır.

9. Borçlarınızı ödemek için bir plan yapmalısınız.

9. Borçlarınızı ödemek için bir plan yapmalısınız.

Iron Bank, Westeros'taki en zengin, en güçlü bankadır. Diğer tüm bankaların toplamından daha güçlüdür ve krallıklar bile oradan borç alır. Iron Bank, dizide krallıkların taht savaşında finansal destek için başvurduğu bir yerdir. Fakat, Iron Bank'in borçların her zaman geri ödenmesi gerektiğine dair sıkı kuralları vardır.

Finansal ders:

Finansal ders:

Bazen girişimcilerin bir iş kurarken finansal yardım almaları gerekebilir. Fakat, alınan borçların ödenmesi için bir plan da yapılmalıdır. Girişimcilerin,  işlerini kurarken kredi almaları gerektiğinde bunu önceden iyi bir şekilde planlamaları ve işlerinin gelir giderlerini de göz önünde bulundurmaları gerekir.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sonunda bir banka reklamı çıkmasını bekliyordum asdfghj