Görüş Bildir
Haberler
Burun estetiği ve fiyatları hakkındaki herşey

Burun estetiği ve fiyatları hakkındaki herşey

Burun estetiği ve fiyatları nasıl?

Burun estetiği olmaya karar verdiyseniz burun estetiği fiyatları ve burun ameliyatı fiyatları 2016 hakkında ayrıntılı bir araştırma yapmanızda yarar var. Hem fiyatlar açısından hem de burun estetiği ameliyatı hakkında bilgili olmanızda yarar var. Zira bazı doktorlar kişiye göre farklı fiyatlar verebiliyor. Sağlık her şeyden daha önemli, size göre de öyle midir? Sadece güzel olmak için kendinizi tehlikeye atabilir misiniz? Bir doktorun 'burun ameliyatı fiyatları' için uygun gördüğü değerlere ya da sizden talep edilen fiyatlara bakılarak, doktorun yeteneği hakkında yorum yapmak doğru olmasa da yine de kimilerine göre bir fikir verebiliyor. İşte bu yazıda burun estetiği fiyatları 2016 ile ilgili ayrıntılı bir araştırmanın ürünü olan bir çalışma hakkında bilgi verelim. Önce burun estetiği hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek isterseniz rinoplasti başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Ancak yine de burada burun estetiği hakkında kısaca bilgi vermek istiyoruz.Burun estetiği

Burun estetiği

Görünüm o kadar önemli bir hal aldı ki artık çoğu kişi gerçekten nefes alma problemleri nedeniyle ve güzelleşmek ya da mutlu olmak için burun estetiği yaptırabiliyor. Hatta bazen burunları güzel durduğu halde sırf takıntıları nedeniyle de estetik cerrahların kapısını aşındıran kişiler de yok değil. Bu da en doğal hakları ancak yanlış zamanda ve belki de yanlış ellerde ameliyat olmaya karar vermemek ve burun estetiği hakkında ve burun estetiği fiyatları ile ilgili yeterince araştırma yapmak gerekiyor. İşte bu nedenle önce burun estetiği ameliyatı hakkında özet bilgiler vererek daha sonra da fiyatlara geçmek daha mantıklı olacaktır.Burun estetiği nedir?

İngilizce'de 'Rhinoplasty' kelimesi sesli sözlüğe göre bir tıp terimi olarak kırık burun tedavi ameliyatı olarak çevrilmiştir. Ancak Türkçe ifadesiyle 'rinoplasti' kelimesi 'burun estetiği' ya da 'burun ameliyatı' anlamında kullanılmaktadır. Burun estetiği, burunda beğenilmeyen, normalden daha farklı duran ya da nefes almaya zorlaştıran bölgelerin cerrahi olarak düzeltilmesini  amaçlayan estetik bir operasyondur.Burun estetiği hakkında Op. Dr. Barış Çakır bilgi veriyor

Burun estetiği hakkında bilinmesi gerekenler

Bu ameliyatı olmadan önce iyice araştırma yapmanız kesin şarttır. Öncelikle burun estetiğine gerçekten ihtiyacınız var mıdır yok mudur sorusuna cevap vermeli ve ameliyat olup olmamaya karar vermeniz gerekiyor.

  • Çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır. Böylece doktorun yaptığı işlemleri hissetmeden rahat bir şekilde operasyon geçirebilirsiniz ancak buna anestezi uzmanı ile estetik cerrah birlikte karar vereceklerdir.

  • Açık ve kapalı teknikler kullanılabilir ancak ameliyatsız burun estetiği gibi yöntemlerle de yapılabilmektedir. Hangi tekniğin size uygun olacağını doktorunuz belirler.

  • Bazı doktorlar hiç bir morluk olmadan bu ameliyatı yapabilirler. Ancak her doktorun yöntemi farklıdır ve yönteme göre morluk seviyesi de değişmektedir.

  • Bazı doktorlar tampon kullanırken bazıları kullanmamaktadır. Bunlarında iyice araştırılması gerekir.

  • Burun estetiği ameliyatında en önemlisi ameliyattan sonra memnun olup olmayacağınızdır. Bu nedenle hangi doktora ameliyat olacağınıza iyice araştırma yaptıktan sonra karar vermelisiniz ve o doktor hakkında yeterince araştırma yapmalısınız.

  • Bazen revizyon ya da ikinci burun ameliyatı gerekebilir. Bu konuyu da mutlaka doktorunuzla konuşunuz.

  • Bu ameliyat, doktorun kullanacağı yöntemlere ve yapacağı işlemlere bağlı olarak 2 saat ile 4 saat arasında bir sürede gerçekleştirilebilir.

  • Bazı doktorlar törpüleme ya da mikromotor teknikleri ile burunda değişikler yapabiliyor. Sizin için hangi yöntemlerin kullanılacağına doktorunuz karar verecektir.

  • Bir ya da iki gün burundan nefes almakta zorlanabilirsiniz. Tampon kullanıp kullanmama durumuna göre de bu değişir. Ancak silikon tamponlar da var. Ameliyat sonrasında başınızı yüksek tutmanız ve ara sıra doktorunuzun önereceği şekilde buz kompresi yapmanız gerekebilir.

  • Ameliyattan önce burun estetiği görünümü ile ilgili doktorlardan bazıları ameliyat sonra burun görüntüsü için simülasyon programları yardımıyla burnunuzun yeni görüntüsünün nasıl olabileceğine dair görüntüleri gösterebilirler. Ama unutmayın ki o simülasyon programında gösterilen burun ile ameliyat sonrası ortaya çıkan burun aynı olmayabilir. Ancak doktorun deneyimi ve becerisi ile iki görüntü arasında benzerlik birbirine yaklaşabilir. Evet daha ayrıntılı bilgiler için rinoplasti nedir başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Burun estetiği fiyatları

Burnunuzun görünümünden memnun değil misiniz? Burun estetiği olmak mı istiyorsunuz? Burun estetiği yaptırmak ancak fiyatı hakkında yeterli bir bilginiz yok mu? Buna ayıracak sınırlı bir bütçeniz mi var, yoksa önemli olan güzel, estetik ve sağlıklı bir burna sahip olmak mı? Hiç endişeye gerek yok ve yapmanız gereken burun ameliyatı fiyatları hakkında araştırmalar yapmak ya da özellikle ücretsiz muayene eden doktorlarla birebir görüşmek olacaktır. Sora sora Bağdat bile bulunur. Spor salonuna başladınız kas yapmaya başladınız, düzenli olarak fitness yapıyorsunuz,  fit bir görünüme kavuştunuz, vücut geliştirme yaparak belli bir seviyeye geldiniz ancak bir eksik olduğunu düşüyorsunuz. O da burundaki eğrilik sizi rahatsız ediyor büyük ihtimal. O zaman bu yazıyı iyi okumanızda fayda var. Ayrıca burun estetiği hakkında daha ayrıntılı bilgiler için burun estetiği sonrası başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. Muayene olmaktan çekinmeyin.Muayene ücretli midir?

Burun ameliyatı fiyatları 2016

Bu soruyu öğrenmenin tek bir yolu var. O da gitmek istediğiniz doktoru arayıp, muayenenin ücretli olup olmadığını öğrenmek olacaktır. Eğer ücretsiz olduğu noktasında bir cevap alırsanız kesinlikle gitmenizi öneririm. Hiç kaçırmayın bu fırsatı. Kimse kusura bakmasın, muayene  ücretli ise ben de şöyle bir algı oluşuyor. 'Hımmm demek ki fazla ameliyat yapamıyor onun için muayeneden kazanmaya çalışıyor.' Eğer ameliyat olmaya karar veremezseniz ne olacak? Paranız boşuna gidecek öyle mi?

Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi doktorları muayeneden ücret talep etmemelidir. Tabii ki böyle bir kural yok ancak alınması kendileri açısından zararlı bir durum. Çünkü çoğu kişi muayene ücretli olduğu için muayeneye gitmekten vazgeçebilir. Başka bir durum daha var: o da muayene ücreti alınacak ama ameliyat olmaya karar verirseniz ameliyat fiyatından muayene ücreti çıkarılacak ve onu ödeyeceksiniz. Karar size bağlı, karar veremezseniz ücret boşuna gidecek.Burun estetiği fiyatlarını belirleyen faktörler nelerdir?

Estetik cerrah kendinin çok yetenekli olduğunu ve burun estetiğinde yeni bir teknik ya da araç geliştirdiğini iddia etmek suretiyle sizden çok yüksek burun ameliyatı fiyatı talep edebilir.

Burna yapılacak işlemler de fiyatı etkiler. Örneğin çok kemerli ve eğri bir burun ile daha düzgün kemerli bir burun için aynı ücret talep edilmeyebilir. Ya da sadece burun dolgusu ya da sadece burun ucu estetiği gibi durumlar fiyatı belirleyebilir.

Ameliyatın yapıldığı ve doktorun anlaşmalı olduğu hastanenin kalitesine göre yine burun ameliyatı fiyatı değişebilir. Eğer hastane çok lüks ise doktor da sizden daha yüksek ücret talep edecektir. Ancak siz fiyatı beğenmeyip 'Başka bir hastanede yani daha uygun fiyatta olan bir hastanede yapsanız olur mu?' gibi bir soru yöneltebilirsiniz. Ancak kimi doktor olumlu yanıt verirken, kimisi maalesef bu duruma olumsuz bakacaktır.

Hastanede kalış süresi de belirli oranda etkileyecektir ancak burun estetiği ameliyatında kalış süresi genellikle 1 gün olduğu için pek fazla fiyatı etkilemez.

Ameliyat öncesi ya da burun estetiği sonrası uygulanacak olan hizmetler de fiyatı etkileyebilir. Örneğin Türkiye'de bazı doktorların yurt dışından bir çok hastası olabiliyor. Tabi yurt dışından gelen hastaların en az bir hafta Türkiye'de kalması gerekebilir. Konaklama ücretleri de ameliyat fiyatını etkileyebilir. Çünkü bazı doktorlar bütün bu hizmetleri aynı anda sağlamaya çalışıyor ve fiyat da buna göre değişebiliyor.

Ameliyatta kullanılan malzemeler de fiyatı etkileyebilir.

Eğer daha önce burun estetiği olmuş ve burnundan memnun olmayanlar için yapılan ameliyatın fiyatları da farklı olacaktır. Eğer aynı doktora ikinci kez ameliyat olacaksanız sizden sadece hastane masraflarını talep edebilir ya da normal fiyattan biraz daha az ücret isteyebilir. Ancak başka bir doktora ikinci ameliyatı mı olacağım derseniz bu durumda çok yüksek ücretler de talep edilebilir.

Doktorun başarısı ve medya yer alıp almaması da ameliyat fiyatını maalesef etkileyen faktörler arasında. Ancak bu sadece etiğe önem vermeyen doktorlar için daha uygun bir durum. Yani medyada yer alıp almamaya göre ameliyat fiyatının belirlenmesi hala bir standartın olmadığını da gösteriyor.

Bazen doktorlar sizin ekonomik durumunuza göre bir burun estetiği fiyatı verebilir. Yani çok zenginlerden daha yüksek, orta gelirli birinden ise daha düşük bir fiyat gibi.

Burun ameliyatı fiyatları

Burun estetiği için kimi doktor 3000 TL ister kimi doktor 5500 TL, kimi doktor 6000 TL, kimi doktor 12000 TL , kimi doktor ise 15000 TL talep edebilir. Bazı uçuk fiyatlar da yok değil. 20000 TL ve üzeri isteyen doktorlar da var. Bu nedenle burun estetiği fiyatları konusunda çok araştırma yapmanızda yarar var.

Size aşırı düşük ve aşırı yüksek fiyat isteyen doktorlardan uzak durun diyemeyiz ancak mantıklı düşünmekte fayda var. Bu ameliyatı güvenli bir şekilde olabilecek misiniz? Ameliyattan sonra burnunuz istediğiniz gibi olacak mı? Ayrıntılı analizlerden sonra burun estetiği fiyatlarını da göz önüne alarak bir karar vermek gerekiyor.  Şu anda 3000 TL'den az olan fiyatlara  ve 7500 TL den yüksek fiyatlara ben olsaydım şüphe ile yaklaşırdım.

Bu makalede burun estetiği fiyatları hakkında bir rehber hazırladık. Bu rehber ile burun ameliyatı fiyatları 2016 nasıl belirlenir ve belirleyen faktörler nelerdir gibi soruların cevaplarını da irdelemiş olduk. Bu burun ameliyatı fiyatları ve burun estetiği fiyatları 2016 rehberinin sizlere yardımcı olması dileğiyle. Ayrıca fiyatlar kadar ameliyat olup olmamaya karar vermek de çok önemlidir. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı hakkında bilgiler vermeye de çalıştık. Artık burun estetiği konusunda merak ettiğiniz sorular varsa uzmanlarımıza hiç çekinmeden danışabilirsiniz.

Sağlıklı günler.

Kaynak: http://burunameliyatifiyatlari.com/bu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın