Görüş Bildir
Haberler
Bursa'da 'Stadyum Meydanı Projesi'ne Onay

Bursa'da 'Stadyum Meydanı Projesi'ne Onay

Fatih
20.05.2014 - 22:17

Bursa'da "Stadyum Meydanı Projesi"ne Onay

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Stadı'nın yeri için hazırladığı 'Stadyum Meydanı Projesi' belediye meclisinde onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci oturumu, Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, yeni stadyumun tamamlanmasının ardından yıkımı gerçekleştirilecek Atatürk Stadyumu’nun yerine yapılması planlanan 'Stadyum Meydanı' ile ilgili plan değişikliği görüşüldü.

Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Atatürk Stadyumu ve çevresindeki kent meydanı projesinin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandığını söyledi.

Onaylanan projede mevcut İpekiş Fabrikası’nın bulunduğu parselin, sağlık ve kür merkezi olarak planlandığını belirten Ödünç, buraya yapılacak yatırımlarla Bursa turizminin sağlık ve kür merkezi kazanmış olacağını ifade etti.

Ödünç, plan değişikliği kararının Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan geldiğini hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de gelen kararı uygun gördüğü şekliyle yürürlüğe soktuğunu vurguladı.

Stadyumun bulunduğu alanın projedeki gibi kent meydanı olarak kalacağı, Atatürk Spor Salonu ile Atatürk Lisesi’nin bulunduğu alanın ise sosyal ve kültürel tesis alanı olarak düzenleneceği bildirildi.

Maraton

Kaynak: http://www.maraton.com.tr/detay.asp?n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın