Görüş Bildir
Haberler
Bursa'da İntihar Saldırısı: 13 Yaralı

Bursa'da İntihar Saldırısı: 13 Yaralı

Ulaş
27.04.2016 - 17:51 Son Güncelleme: 28.04.2016 - 17:35

Bursa'da, tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Cami tarafındaki girişinde patlama meydana geldi.  Bursa Valiliği 'İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır' açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, saldırıda 13 kişinin yaralandığını, yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığını açıkladı. Saldırıya ilişkin konuşan Başbakan Davutoğlu ise 'Teröre karşı en kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğiz' dedi. Başbakan, ABD Büyükelçiliği'nin saldırı uyarısıyla ilgili, 'Bu tür uyarılar maalesef psikolojik olarak gereksiz bir tedirginliğe de sebebiyet vermektedir' yorumunu yaptı. İntihar saldırısına ilişkin farklı illerde düzenlenen operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Efkan Ala da “Örgütü tespit ettik ama ismini şimdilik açıklamayacağız” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neler olmuştu?

Neler olmuştu?

Bursa'da şehrin en işlek noktalarından Ulu Camii'nin batı kapısı yakınlarında dün saat 17.25 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Yaralılar, ambulanslarla Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Saldırı esnasında cami avlusunda 700'ü aşkın kişinin, cenaze namazı için toplanmış olduğu bildirildi.

Kadın teröristin camideki vatandaşları ya da turistleri hedef aldığı ihtimali değerlendiriliyor. 

Bir diğer ihtimal ise patlayıcıyı bir noktaya yerleştirmeye çalıştığı yönünde.

Patlama anı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Patlama sonrası çevreyi güvenlik çemberine alan polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Müezzinoğlu: '13 kişi yaralandı, hayati tehlikeleri yok'

Müezzinoğlu: '13 kişi yaralandı, hayati tehlikeleri yok'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi:

'Bizim ambulanslarımızla 13 hastamız hastanelere taşındı. Şu anda 13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde. Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor.'

Bursa Valiliği: "Bir kadın üzerindeki düzenekle kendisini patlattı"

Bursa Valiliği: "Bir kadın üzerindeki düzenekle kendisini patlattı"

Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır' denildi.

Görgü tanıkları: Yanında 2 erkek vardı

Görgü tanıkları: Yanında 2 erkek vardı

Bazı görgü tanıkları canlı bombanın yanında 2 erkeğin daha olduğunu ve bu kişilerin patlama öncesi kadının yanından uzaklaştığını belirtti.

Bazı görgü tanıkları ise, Ulu Camii’deki cenazeyi bir köşeden izleyen canlı bombanın ayağının takılıp düştüğünü ve patladığını söyledi.

Bursa Valisi saldırganın kimliği ve örgütünün tespiti için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlamanın hemen ardından çekilen görüntüler

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarına terör tehdidi nedeniyle uyarıda bulunmuştu. Uyarıda 'Terör örgütlerinin Türkiye'deki popüler turistik bölgelere saldırmak için fırsat kolladığı yönünde ABD hükümeti muteber bulgular edinmeye devam etmektedir' denilmişti

Başbakan: ABD'nin uyarısı gereksiz bir tedirginliğe sebebiyet veriyor

Başbakan: ABD'nin uyarısı gereksiz bir tedirginliğe sebebiyet veriyor

Katar'ın başkenti Doha'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Davutoğlu, saldırıya ilişkin şunları söyledi:

'Bugün Bursa'da bildiğiniz gibi bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Ülkemize, halkımıza, huzurumuza dönük bir saldırıdır. 8 vatandaşımız yaralandı. Elhamdülillah ağır yaralı vatandaşımız yok. Saldırıyı gerçekleştiren terörist öldü. Bir kez daha halkımıza, bu saldırı dolayısıyla direnç gösterme hususundaki kararlı tutumu dolayısıyla takdirlerimi ifade ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimi bütün halkımıza iletiyorum.'

'Bu terör saldırıları, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı tutumundan geri adım atmasına sebebiyet vermeyecektir. Nerede ne şekilde olursa olsun mutlaka teröriste ve terör faaliyetlerine karşı en kararlı, ilkeli ve etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz.'

'Teröristin kimliği konusundaki çalışmalar güvenlik güçlerimizce sürdürülüyor' diyen Başbakan, ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'de saldırı düzenlenebileceği yönündeki uyarısıyla ilgili soruya ise, 'Bu tür uyarılar maalesef psikolojik olarak gereksiz bir tedirginliğe de sebebiyet vermektedir. Benzer uyarılar, benzer terör tehdidi ile karşılaşmış ülkelerde yapılmıyor da Türkiye'de yapılıyorsa, dikkatlice düşünmek icap eder' yorumunu yaptı.

Bakan Ala: Örgütü tespit ettik

Bakan Ala: Örgütü tespit ettik
İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Örgütü tespit ettik ama ismini şimdilik açıklamayacağız” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile saldırının gerçekleştirildiği yerde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ala;

'Terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğiyle ilgili çalışmalar ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız.' dedi.

'Yeni gözaltılar olabilir'

Soruşturma kapsamında 15 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yardım yataklık yapan, bu eylemi gerçekleştirmesine yardım eden 15 gözaltı oldu. 5 değişik ilden 15 kişi gözaltına alındı. Bundan sonra da ifadeler ve yeni bilgiler, bulgular çerçevesinde başka gözaltılar da olabilir.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Şen

Eşim çocuğum o taraftaydı. İki sefer arayıp ulaşamadım. Diğer şehirlerde patladığında insan üzülüyor fakat yanı başında patlaması farklı. Bu istikrarı ülkeye... Devamını Gör

Kavinsky

Şu an sinirden köpürüyorum. Benim güzel Bursamda bu vakte kadar böyle şeyler yaşanmamıştır. AKP ne zaman iktidara geldi bu ülke mahvoldu. Uçurumdan önceki so... Devamını Gör

http://secim.haberler.com/2015/bursa-secim-sonuclari/

Ali Ahmet

akp nin yeni seçim propagandası ; hedef 81 ilde 81 patlama.yavaş yavaş hedefi gerçekleştiriyorlar ha gayret.neyse ki ayağı takılmış yanlış yerde patlamış tek... Devamını Gör