Görüş Bildir
Haberler
Burakcan Cinayetindeki Deliller 'Kaybedildi'

Burakcan Cinayetindeki Deliller 'Kaybedildi'

FreiGeist
13.07.2015 - 14:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı’nda çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu cinayetine ilişkin 2’si tutuklu 3 kişinin yargılandığı davada Emniyet Müdürlüğü’nün cinayeti aydınlatacak görüntüleri mahkemeye ‘eksik’ sunduğu öğrenildi. Mahkemenin ‘eksik görüntüleri’ yazılı olarak 3 defa talep ettiği ancak Emniyet Müdürlüğü’nün 10 aydır bu talebe cevap vermediği  belirtiliyor.

Davayla ilgili Taraf'tan Miray Tamer'e konuşan sanık Oğuz K’nın avukatı Ersoy Kostak, mahkeme tutanaklarını da dayanak göstererek şunları söyledi:

10 AYDIR EMNİYETTEN GÖRÜNTÜ BEKLENİYOR

Burakcan’ın düştüğü yeri net gören bir cep telefonu bayiinin kamera kayıtlarında olay tarihinden iki gün öncesi bile var ama o günkü kayıtlarda saat 18.00’dan sonrası yok. İş yeri çalışanıyla görüştük bütün kayıtları polise teslim ettiğini söyledi. 

2.09.2014 tarihli duruşmada mahkeme o görüntüleri İstanbul Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yazılı olarak talep etti. 

Ancak tutanaklarda da göreceğiniz gibi, Emniyet Müdürlüğü’nden kamera kayıtlarının gönderilmesi talebine hala bir cevap gelmedi”

MAHKEMEYE ULAŞTIRILAN GÖRÜNTÜLER DE EKSİK

“Cinayetin işlendiği yerde bulunan bir iş yerinin iki güvenlik kamerası var ve dükkan sahibinin mahkemede de verdiği ifadeye göre, bu iki kameranın görüntüleri emniyet tarafından 2 kere alınmış. Ancak emniyetten mahkemeye sadece 1 kayıt gönderildi, o kayıt da olay yerini değil sadece dükkanın kapısını gösteriyor. 

Burakcan’ın düştüğü yeri gören dükkanın kayıtlarında da saat 18.00’dan sonrası yok. Bir kasabın kamera kayıtlarında ise müvekkilim Oğuz K.’nın olaydan yarım saat önce silahını firari sanık Gökhan K.’ye teslim edip arabasına binerek gittiğini gösteren kayıtlar var. Bu görüntülerin netleştirilmesini talep ettik. Mahkemede “Kamera kayıtlarını çoğaltıp isteyen sanıklara ben vereceğim; görüntüleri inceleyip bilirkişiye yardımcı olsunlar” dedim. Sanıkların izlemesine karar verildi.”

YEREL SEÇİME 3 GÜN KALA ‘FAİLLER YAKALANDI’ DEMEK İSTEDİLER

“En başında toplanması gereken deliller toplanmamış. Hala peşinde koşuyoruz. Resmen yerel seçime 3 gün kala faillerin yakalandığını kamuoyuna duyurmak için Burakcan’ın düştüğü yerin 20 bina ötesindeki bir kasabın önündeki kamera görüntüleri basına servis edildi ve Oğuz K. ile Volkan G. Suçlu gibi gösterildi”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0