Görüş Bildir
Haberler
Bunyon Ağrısını Hafifletmek İçin Uygulayabileceğiniz 8 Doğal Yöntem

Bunyon Ağrısını Hafifletmek İçin Uygulayabileceğiniz 8 Doğal Yöntem

Birçok insan ayak başparmağındaki şişliklerin, bunyonların, sebebinin topuklu ayakkabılar olduğunu zanneder fakat topuklu ayakkabının yanı sıra genetik ve kalıtım da bu şişliklerin oluşumundan sorumlu faktörlerdir. Bunyonlar sadece görüntüyü bozmakla kalmaz, aynı zamanda çok ağrılı ve rahatsız edicidirler. Ancak, bu ağrıyı hafifletmek mümkün. İşte uygulayabileceğiniz yöntemlerden birkaçı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bunyon nedir?

Bunyon nedir?

Yöntemlere geçmeden önce bu terimi daha önce hiç duymayanlar için bunyonun ne olduğundan kısaca bahsedelim. Bunyon ya da diğer adıyla halluks valgus, ayak başparmağının kenarında oluşan şişliğe verilen isimdir. Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülen bu sağlık sorununun ana sebebi ön ayak ve başparmakta gelişen açısal bozukluktur. Bu şekil bozukluğu zamanla ilerlediğinde, kişilerde  büyük ölçüde ağrıya ve zorluğa yol açar. Sizde bu sağlık sorununun olup olmadığını merak ediyorsanız, belirtilerden birkaçı şunlar; ayak başparmakta yumru, normal ayakkabı giymekte zorluk, başparmağı bükememe durumu, başparmağın uç kenarında uyuşma hissi.

1. Tenis topu egzersizi.

1. Tenis topu egzersizi.

Tenis topu egzersizini uygulamak çok basit: Tenis topunu ayağınızın altına yerleştirin ve topu ayağınızla ileri geri yuvarlayın. Bu hareketi her ayak için üç veya beş kere tekrarlayabilirsiniz. Bir ayağınızda şişlik olmasa bile egzersizi yine de yapabilirsiniz çünkü bu hareket sadece şişliğe iyi gelmiyor, aynı zamanda ayağınızdaki krampların geçmesine de yardımcı oluyor.

2. Havlu egzersizi.

2. Havlu egzersizi.

Yapabileceğiniz bir diğer basit egzersiz ise yere havlu serip, ayak parmaklarınızla havluyu kavrayıp kendinize doğru çekmek. Bu egzersizi beş kere tekrarlayın. Tercihinize göre ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Bu hareket ayaklarınızı güçlendirip ayak parmaklarınızın esnek olmasını sağlayacaktır.

3. Topuklarınızı kaldırın.

3. Topuklarınızı kaldırın.

Ayakta dururken dizlerinizi hafifçe bükün. Daha sonra tüm ağırlığınız ayak parmaklarınıza bininceye dek topuklarınızı yavaşça yerden kaldırın. Eğer ağrınız fazlaysa, bu hareket başta acıtabilir ve rahatsız edici gelebilir ancak zamanla ayak parmak kaslarınız güçlenecek ve şişliğin daha kötü hale gelmesini engelleyecek.

4. Sahilde yürüyün.

4. Sahilde yürüyün.

Bu yöntemi uygulamak herkes için mümkün olmayabilir ancak, bulunduğunuz yerde sahil varsa mutlaka kumda yürüyüş yapın.  Kumda yürümek sadece ayak parmaklarınızı ve ayaklarınızı rahatlatmakla kalmaz, onları güçlendirmeye de yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ayaklarınızı ılık ve soğuk suda bekletin.

5. Ayaklarınızı ılık ve soğuk suda bekletin.

Bir kabı ılık suyla doldurun ve içerisine İngiliz tuzu ekleyin. Ayaklarınızı bu suda 10 ila 15 dakika bekletin. Başka bir alternatif ise ayaklarınızı aynı şekilde yatmadan önce buzlu suda bekletmek. Bu yöntem sayesinde şişlik ve iltihapta azalma göreceksiniz.

6. Gece uyumadan önce bunyon koruyucu takın.

6. Gece uyumadan önce bunyon koruyucu takın.

Birçok kişi geceleri bunyon koruyucu taktıklarında bunyon ağrısının azaldığını söylüyor. Bu koruyucular başparmakla yanındaki parmağın birbirine değmesini engelleyerek diğer tüm parmaklardaki basıncı azaltıyor. Bu yöntem bunyon problemini kökünden çözmüyor ama ağrıyı ve rahatsızlık hissini azalttığı kesin.

7. Zeytinyağıyla ayağınıza masaj yapın.

7. Zeytinyağıyla ayağınıza masaj yapın.

Ayak parmaklarınıza günde bir veya iki kez 15 dakika boyunca masaj yapmak onları esnek tutmak için çok faydalı bir yöntemdir. Bu masajı yaparken zeytinyağı kullanmak ise ayak parmaklarınızı hareket ettirirken işinizi kolaylaştıracaktır.

8. Zerdeçallı karışımı gece boyunca bunyonun üzerinde bekletin.

8. Zerdeçallı karışımı gece boyunca bunyonun üzerinde bekletin.

Zerdeçal ve suyu karıştırarak bir macun elde edin. Bunu bunyonun üstüne sürün ve gece boyunca bekletin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın