Görüş Bildir
Haberler
Bülent Arınç: 'IŞİD'e Bin Civarında Genç Gitti'

Bülent Arınç: 'IŞİD'e Bin Civarında Genç Gitti'

FreiGeist
23.02.2015 - 10:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Arınç, IŞİD'e sadece ABD ya da Avrupa'dan değil Türkiye'den de katılanlar olduğunu söyledi; 'Çok yakınımızdan, Yalova'dan, bir başka yerden... Sayılarının şu anda bin civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençler de aldatılarak götürülüyor' dedi.

Bursa'daki AK Parti İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) Türkiye'den yaklaşık bin civarında kişinin katıldığını söyledi.

'Zannetmeyin ki DAİŞ'e katılanlar sadece Amerika ve Avrupa'nın bazı ülkelerinden veya Çeçenistan, Kazakistan'dandır. Çok yakınımızdan, Yalova'dan, bir başka yerden... Sayılarının şu anda bin civarında olduğunu zannettiğimiz bu gençler de aldatılarak götürülüyor. Sonra öldüklerini haber alıyoruz da, 'Şu şehirden gitmiş, anası babası da filandı' diyorlar. Gençlerimize sahip çıkalım. Buradaki arkadaşlarımızın sadece kendilerini korumak ve kurtarmak değil, herkesin elinden tutmak gibi bir sorumlulukları var. Bu sorumluluğu yerine getireceğiz.'

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu son raporunda örgütün yabancı savaşçılardan faydalandığını belirtmiş, çocuklara silah kullanmayı ve canlı bomba olmayı öğrettiğini vurgulamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0