Görüş Bildir
Haberler
Bugünümüze Şükretmek İsteyenler İçin: Salgın Hastalıkları Konu Alan 13 Oyun

Bugünümüze Şükretmek İsteyenler İçin: Salgın Hastalıkları Konu Alan 13 Oyun

Küresel bir pandemi ile mücadele ettiğimiz şu günlerde oyun dünyasında salgın konusunun nasıl işlendiğine bir göz atmak isteyenler için salgınları konu alan 13 oyunu derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Left 4 Dead

Her iki oyununda da bir zombi salgınından kurtulmaya çalışan 4 hayatta kalandan birini canlandırdığımız seride insanları zombileştiren ''yeşil nezle'' adlı bir hastalığın etkilerini görüyoruz. Bu hastalık bazı insanlar üzerinde farklı etkiler göstererek çok daha güçlü zombi türlerini de ortaya çıkartıyor.

2. The Last of Us

İnsanları mutasyona uğratarak adeta zombileştiren ve çok saldırgan hale getiren bir hastalığın tüm dünyaya yayılmasının 33 yıl sonrasında başlayan hikaye medeniyetin çöktüğü noktada hayatta kalmak için neler yapmak zorunda kalacağımızı da gösteriyor.

3. Resident Evil

3. Resident Evil

Oyun dünyasının en köklü serilerinden olan Resident Evil gizli bir laboratuvarda üretildikten sonra bir şekilde dünyaya yayılan T-Virüsü'nün etkilerini her yapımda farklı bir şekilde gözler önüne seriyor. Yakın zamanda çıkan Village'da serinin şimdilik son halkası.

4. A Plague Tale: Innocence

4. A Plague Tale: Innocence

Amicia ve küçük erkek kardeşi Hugo'nun yolculuğuna ortak olarak tarihin en karanlık zamanlarından biri olan Kara Veba zamanlarına gittiğimiz yapım oyuncuyu dünyanın yaşadığı  gerçek bir döneme tanıklık ettiğini bilme hissiyle de vuruyor.

5. DayZ

5. DayZ

Açık dünya-hayatta kalma türünün en popüler yapımlarından olan DayZ bizleri gizemli bir salgın sonrasında zombilerle dolmuş bir dünyanın tam ortasına atıyor. Amacımız ise hem düşmanlarımızla, hem de zombilerle mücadele ederek hayatta kalmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dying Light

6. Dying Light

Yine zombi salgını ile harap olmuş bir şehre adım atıyoruz. Harran'da geçen hikayede (daha çok kurgusal bir hali diyelim) hastalık şehre hızlıca yayılmış ve bölge karantina altına alınmıştır. Biz ise bölgeye gizli görevle giden bir askeri canlandırıyoruz.

7. The Division

7. The Division

Smallpox adlı bir virüs Amerika'da alışveriş çılgınlığı yaşanan Kara Cuma'da dolarların üzerine bulaştırılmıştır, bu da paranın en hızlı el değiştirdiği dönemde hastalığın hızla yayılmasına sebep olmuş ve şehrin çöküşün eşiğine gelmesi kaçınılmaz olmuştur.

8. Bloodborne

Son dönemin sevilen yapımlarından olan Bloodborne bizleri gizemli bir hastalığın insanları etkileyerek farklı yaratıklara dönüştürdüğü Yharnam şehrine konuk ediyor. Gizemli virüsün etkileri ise bir hayli ürkütücü.

9. Subnautica

9. Subnautica

Bizleri büyüleyici sualtında bir maceraya davet eden yapımda bir kaza sonucu düştüğümüz sularla kaplı yabancı gezegende hayatta kalmaya çalışıyoruz. Gizemli bir hastalık sonucunda tüm medeniyetin yerle bir olduğu bu gezegende bir yandan da bize de bulaşan hastalıktan kurtularak kaçmaya çalışıyoruz.

10. Prototype

New York'da yayılan bir virüs sonrasında geçen oyunda ordu bu salgını durdurmak için harekete geçmiştir. Ana karakterimiz olan Alex Mercer virüsten etkilenenler arasındadır ancak virüs ona çoğu enfekteden farklı olarak özel güçler kazandırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deus Ex

Gri Ölüm adlı bir salgın tüm dünyayı kasıp kavurmaktadır. Hastalık Ambrosia adlı bir panzehire sahip olsa da bu herkesin ulaşabileceği bir kaynak değildir. Hikayesi içerisinde salgın hastalık temasına sahip olsa da olsa da tam olarak bunu merkez almayan Deus Ex yarattığı gelecek tasviri ile de unutulmazlar arasında.

12. Days Gone

12. Days Gone

Etkilenenleri Freaker adlı zombilere dönüştüren bir salgının iki yıl sonrasında geçen yapım özellikle atmosferi ile oldukça etkileyici. Tekil hareket etmekten ziyade sürü halinde davranışlar sergileyen yaratıklar akıllardan uzun süre silinmeyecek cinsten.

13. Back 4 Blood

13. Back 4 Blood

Left 4 Dead serisinin yapımcılarının ellerinden çıkmış olan ve henüz geliştirme aşamasında olan yapımda yine Left 4 Dead serisinden alışık olduğumuz durumlar söz konusu. Etkilediği insanları zombileştiren bir parazit ve kurtulmaya çalışan 4 hayatta kalan...

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Hakan Şahin

The last of us, sen bambaşka bir şeysin.

Ah canım days gone keşke seni YouTube dan izlemek yerine ps dan oynuyabilseydim

...

days gone dün bitirdim .. suruler gerçekten korkutucu özellikle madenlerde olanlar .. 🥵😱