Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Saygın Dergilerinden TIME, 2018'in En İyi 10 Dizi ve Filmini Açıkladı!

Dünyanın En Saygın Dergilerinden TIME, 2018'in En İyi 10 Dizi ve Filmini Açıkladı!

idil kaba
19.11.2018 - 14:07

ABD'nin dünyaca ünlü dergisi Time’ın yazarı Stephanie Zacharek, 2018’in en iyi 10 film ve dizi listesini açıkladı.

Açıklamalar beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizler için sırasıyla en iyi 10 film:

1. Roma

1. Roma

1970'lerin başında Mexico City'de orta sınıf bir ailenin hayatındaki bir yılın hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini, Oscar ve Altın Küre ödüllü yönetmen Alfonso Cuarón üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Marina de Tavira, Marco Graf, Yalitza Aparicio ve Daniela Demesa yer alıyor.

2. Won't You Be My Neighbor?

2. Won't You Be My Neighbor?

Moran Neville’ın yönetmenliğini üstlendiği Won’t You Be My Neighbor filminde televizyon programcısı Fred Rogers’ın hayatı anlatılıyor. “Mr. Roger’s Neighborhood” televizyon programı ile tanınan Rogers, program sayesinde televizyonculuğa farklı bir soluk getirir. Programa katılan ve ekran başındaki birçok çocuğun hayatına dokunan Rogers, kuklaları ile çocukları hem eğlendirir hem de eğitir. Birçok neslin izleyerek büyüdüğü programın arşiv görüntülerinin, ailesi ve arkadaşları ile yapılan röportajların yer aldığı filmde Fred Rogers’in hayatının bilinmeyenleri anlatılıyor.

3. First Reformed

3. First Reformed

Ethan Hawke tarafından canlandırılan eski bir askeri papaz, oğlunun ölümü yüzünden dağılmış durumdadır. Kilisesinin üyelerinden biri de radikal çevreci kocası intihar etmiş olan Mary’dir. Bu ikisi arkadaş olur ve film ilerledikçe Hawke’ın karakteri kilisenin şüpheli işlerini incelemeye başlar ve kilisesinin etik olmayan şirketlerle suç ortaklığıyla ilgili sırlarını keşfeder. Yönetmenliğinin Paul Schrader’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric The Entertainer, Michael Gaston gibi isimler yer alıyor.

4. Eighth Grade

4. Eighth Grade

Kayla ortaokul son sınıfta okuyan bir öğrencidir. Liseye geçişini sağlayacak olan dönem sonu yalnızca 1 hafta uzaktadır. 1 hafta sonra ortaokul hayatı bitecek ve yepyeni bir sayfa açılmış olacaktır. Ancak bu hayat değiştiren deneyime ulaşabilmek için genç kızın 1 hafta daha bu kabus gibi ortaokul hayatına katlanması, sorunlarla başa çıkması ve dayanıklı olması gereklidir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Favourite

5. The Favourite

“The Favourite”, 18. yüzyılın başlarında İngiltere’de hüküm süren Kraliçe Anne’in kraliyet entrikaları, ihtirasları, kıskançlıkları ve ihanetleri içeren müstehcen ve iğneleyici hikayesini anlatıyor. Hikayenin merkezindeki Kraliçe’nin (Olivia Colman), sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill (Rachel Weisz) ile olan ilişkisi, Düşes’in genç kuzeni Abigail’in (Emma Stone) gelmesiyle tepetaklak olur. Kraliçe ve sarayı etkilemeye çalışan iki kadın arasındaki güç dengeleri çok geçmeden değişecektir.

6. Can You Ever Forgive Me?

6. Can You Ever Forgive Me?

Film, 1970’ler ve 80’lerde Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren biyografi yazarı Lee Israel’ın (Melissa McCarthy) gerçek hikayesini anlatıyor. Zamanla popülerliğini yitiren ve yayıncı bulmakta zorlanan Lee, kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. Sonunda, sadık arkadaşı ve suç ortağı Jack (Richard E. Grant) ile birlikte bu zor durumdan kurtulmak için hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit etmeye başlar. Fakat çok geçmeden başı polislerle belaya girer.

7. A Star Is Born

7. A Star Is Born

Bir Yıldız Doğuyor, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. Jackson Maine, kariyerinde düşüş gösteren bir müzisyendir. Henüz keşfedilmemiş genç bir yetenek olan Ally ile tanışır ve ikili birbirlerinden hemen etkilenir. İkili tutkulu bir aşk yaşamaya başlar ve Ally'nin yeteneğinin farkedilmesi için çalışan Jackson onu sahnenin büyülü dünyası ile tanıştırır. 

4 Oscar adayı başarılı oyuncu Bradley Cooper ve Lady Gaga’nın başrollerini paylaştığı filmde Bradley Cooper, ilk kez yönetmen koltuğuna geçiyor. Kadrosunda Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Rafi Gavron, Michael Harney gibi oyuncuların da yer aldığı filmin senaryosunda Eric Roth, Will Fetters ve Bradley Cooper’ın imzası bulunuyor.

8. If Beale Street Could Talk

8. If Beale Street Could Talk

19 yaşındaki Tish ve 22 yaşındaki Fonny birbirlerine çok aşık olan genç bir çifttir. Bu tutkulu aşk ikiliyi zorlu ailelerinden ve dış dünyanın acımasız yüzünden korumaktadır. İkili nişanlanır ve kısa süre sonra Tish hamile kalır. Çiftin önünde ailelerini planlamak ve huzurlu yıllar geçirmek için güzel bir fırsat vardır. Ancak günün birinde dünyaları tepetaklak olur. 

'Moonlight' filmi ile Oscar'ı kazanan Barry Jenks'in yönetmenliği yaptığı 'If Beale Street Could Talk', sevdiği adama masumiyetini kanıtlamaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediniyor. Amerikalı yazar James Baldwin'in 1974 yılında okurların beğenisine sunulan dramatik romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin kadrosunda Regina King, Stephan James, Kiki Layne, Pedro Pascal, Ed Skrein and Diego Luna yer alıyor. Uzun yıllardır bu filmi çekmek istediği bilinen Jenkins, filmin senaryosunu 'Moonlight'ın senaryosuyla aynı zaman aralığında kaleme almıştı.

9. Bohemian Rhapsody

9. Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Paddington 2

10. Paddington 2

Artık Brown ailesi ile yaşamakta olan Paddington yerel halkın da sevilen ve popüler bir üyesi olmuştur. Teyzesi Lucy'nin 100. doğum günü için mükemmel hediyeyi almak adına bir dizi garip iş bulup çalışmaktadır. Nihayet hediyeyi almayı başarır, ancak hediye bir anda çalınır. Paddington hediyeyi çalanı bulmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır...

Seslendirme kadrosunda Brendan Gleeson, Hugh Grant, Ben Whishaw, Julie Walters, Jim Broadbent, Peter Capaldi ve Sally Hawkins gibi isimleri barındıran yapımın yönetmen koltuğunda Paul King oturuyor.

Sizler için sırasıyla en iyi 10 dizi:

1. Killing Eve

1. Killing Eve

Luke Jennings'in kitaplarından uyarlanan dizi, ajan olmanın hayallerini kuran bir kadının beklenmedik bir maceraya atılmasını anlatıyor. Güvenlik hizmetlerinde çalışan Eve, ajan olma hayalleri kuran bir kadındır. Villanelle ise şiddete dayanan işinin kendisine sunduğu lükse hayatı seven yetenekli bir katildir. Birbiriyle takıntılı hale gelen bu iki kadın arasında zorlu bir kedi fare oyunu başlar.

2. Sharp Objects

2. Sharp Objects

Sharp Objects, kasabasında öldürülen iki genç kızın hikayesiyle birlikte kendi geçmişini de çözmeye çalışan Camille Preaker isimli muhabirin yaşadıklarını anlatıyor. Uzun zamandır görmediği annesi ve üvey kız kardeşi ile bir araya gelen Camille’nin bir cinayeti çözmek için kendi geçmişinden yararlanmasının ardından işler iyice sarpa sarar.

3. Atlanta

3. Atlanta

Glover’a hem oyunculuk hem de yönetmenlik kategorisinde Emmy kazandıran Atlanta, Georgia şehrinde yaşayan iki kuzenin rap müziği piyasında karşılaştıkları absürt deneyimleri ele alıyor.  

Atlanta’nın oyuncu kadrosunda Donald Glover’a Brian Tyree Henry, Lakeith Stanfield ve Zazie Beetz gibi isimler eşlik ediyor. Yürütücü yapımcı kadrosunda ise Glover, Paul Simms, Dianne McGunigle, Stephen Glover ve Hiro Murai yer alırken dizinin yapımını FX Productions gerçekleştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Patrick Melrose

4. Patrick Melrose

David Nicholls tarafından kaleme alınan Melrose serisi, kötü bir çocukluğun ardından anılarını geride bırakan aristokrat bir hayat süren Peter Melrose’un hayatını konu alıyor. Dizide Melrose'un çocukluğuna, aile hayatı, aristokratik yaşamı ve uyuşturucu bağımlısı olduğu döneme değiniliyor. 

Dizinin her bir bölümü Melrose’un bir anısını anlatacak. Güney Fransa’dan 60’lar New York’una süren hikaye 2000’ler İngiltere’sinde son bulacak. Öykülerin adı; Never Mind, Bad News, Some Hope, Mother’s Milk ve At Last olacak.

5. The Good Place

5. The Good Place

Mike Schur’un imzasıyla ekrana taşınan The Good Place, eleştirmen notları ve seyirci reytingleriyle NBC’nin dikkat çekici dizilerinden biri olmaya devam ediyor. Öldükten sonra öteki dünyada gözlerini açan Eleanor'un sıradışı hikayesini ele alan dizi, karakterin yanlışıkla sadece iyi insanların ve iyiliklerin yaşadığı The Good Place adlı kasabaya gönderilmesi üzerinden ilerliyor.

6. Terrace House: Opening New Doors

6. Terrace House: Opening New Doors

Aralarında bir şef, bir snowboardcu ve bir buz hokeyi oyuncusu bulunan bir grup genç, Karuizawa ormanlarında bir araya gelerek hayallerinin peşinden koşuyor.

7. Claws

7. Claws

3. sezon onayını alan hit dizi Claws ise tırnak bakımı için kurulan bir kuaför salonunda geçiyor ve burada çalışan beş farklı manikürcünün hikayesini takip ediyor. Dizinin başlıca rollerinde Niecy Nash, Carrie Preston, Judy Reyes, Karrueche Tran, Jenn Lyon, Jack Kesy, Kevin Rankin, Jason Antoon, Jimmy Jean-Louis, Suleka Mathew, Harold Perrineau ve Dean Norris var. 

Eliot Laurence’ın yarattığı Claws’ın yürütücü yapımcılığını Rashida Jones, Will McCormack, showrunner Janine Sherman Barrois ve Eliot Laurence üstleniyor.

8. My Brilliant Friend

8. My Brilliant Friend

Elena Ferrante’nin aynı isimli kitabından uyarlanan dizide Elena Greco’nun maceraları ele alınıyor. Kitaplarla dolu bir evde yaşayan Elena Greco’nın çocukluğundan beri birlikte olduğu arkadaşı Lila ardında hiçbir iz bırakmadan kayıplara karışır. Tüm zamanını birlikte geçirdiği en yakın arkadaşını kaybetmenin acısını yaşayan Elena, bilgisayar başına oturur ve ikisi arasındaki dostluğu satırlara dökmeye başlar. Elena, en yakın arkadaşının gizemini çözmeye çalışırken beklemediği gerçeklerle yüzleşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Homecoming

9. Homecoming

Gizli bir devlet tesisinde çalışan insanların hayatının ve tesiste yaşananların anlatılacağı Homecoming dizisinde; Julia Roberts sosyal hizmet görevlisi Heidi’yi, Bobby Cannavale hırslı patron Colin Belfast’i, Stephan James ise sivil hayata dönmeye çalışan bir asker olan Walter Cruz karakterini canlandıracak.

Mr. Robot dizisinin yaratıcısı Sam Esmail'in hazırladığı psikolojik gerilim türündeki yapımın senaryosunu podcast’in yaratıcıları Eli Horowitz ve Micah Bloomberg kaleme alıyor. Dizi dünya çapında yalnızca Amazon Prime Video platformunda izleyiciyle buluşacak.

10. Pose

10. Pose

Amerikan toplumunun yaşantısının konu edildiği dizi 1980’lerde geçiyor. New York’ta bir arada yaşayan çeşitli kültürlerden insanların hayatına odaklanılacak dizide yeni yaratılan lüks evren, orta sınıflar ve eşcinsel kültüre değiniliyor. Dizide yer alan New York City’nin ışıltılı ve entrikalarla dolu düzeninde sıkışıp kalan New Jerseyli çift Stan ve Patty’yi Evan Peters ve Kate Mara canlandırıyor. Van Der Beek, Peters’ın zengin patronu Matt’i, Tatiana Maslany ise modern dans eğitmeni olarak karşımıza çıkacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
52
19
17
14
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bi tek Patrick Melrose dizisini izledim. Onu da sırf Benedith’in muazzam oyunculuğu hatrına.

Orbay Turgay

adam müthiş oyuncu

Orbay Turgay

İnanamıyorum sonunda hiçbirini seyretmediğim bir liste gördüm ve "en iyilermiş". sinemakolik olarak time yazarı beni bitirdi şuan :)))

O kadar film izlerim bi tane tanıdık yok.