Görüş Bildir
Haberler
‘Bugün Ne İzlesem?’ Diye Kara Kara Düşünenler İçin Netflix Üzerinden İzleyebileceğiniz En İyi 60 Film

‘Bugün Ne İzlesem?’ Diye Kara Kara Düşünenler İçin Netflix Üzerinden İzleyebileceğiniz En İyi 60 Film

Yağmur Türk
11.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme: 11.04.2021 - 15:10

İzleyecek güzel film arayanlar için şahane bir liste.

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://www.esquire.com/entertainment...
İçeriğin Devamı Aşağıda

60. Velvet Buzzsaw (2019)

60. Velvet Buzzsaw (2019)

IMDb: 5,7

Tür: Gerilim, Gizem, Korku

Velvet Buzzsaw, ölü bir sanatçının tablolarının ele geçirilmesinin ardından yaşanan korkunç olayları konu ediyor. Morf Vandewalt, zor beğenen bir sanat simsarıdır. Eline geçen onlarca sanat eserinden sadece birkaç tanesini değerli bulur. Onun en önem verdiği şey eserin orijinal olmasıdır. Ancak bir gün karşısına konulan resim onun gerçekten ilgisini çekmeyi başarır. Resmin sahibi dairesinde ölü olarak bulunmasının ardından eserleri gün yüzüne çıkmıştır ve Morf için eseler kelimenin tam anlamıyla olağanüstüdür. Ancak resimleri ele geçirenler bir süre sonra tablolarda bir tuhaflık olduğunu fark eder. İnsanlar tabloların uzun süre bakıldıktan sonra canlandığını düşünmektedir. Bir süre sonra ise doğaüstü bir güç, açgözlülüğün sanatın önünce geçmesine izin verenlerden intikam almaya başlar.

59. Barry (2016)

59. Barry (2016)

IMDb: 5,8

Tür: Biyografi, Dram

2009-2016 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı olan Barack Hussein Obama'nın New York'da öğrencilik zamanlarını merkeze alan biyografik filmidir.

58. Casting JonBenet (2017)

58. Casting JonBenet (2017)

IMDb: 6,1

Tür: Belgesel

1996'da, Colorado'nun Boulder kasabası, çocuk güzellik yarışması birincisi altı yaşındaki JonBenet Ramsey'nin gizemli ölümüyle sarsılır. Yirmi yıl sonra yönetmen Kitty Green bölge sakinleriyle görüşür ve her birinin talihsiz Ramsey ailesini nasıl hatırladığını ve onlarla ilişkilerini gözler önüne serer.

57. Like Father (2018)

57. Like Father (2018)

IMDb: 6,1

Tür: Dram, Komedi

İşkolik bir kadın olan Rachel’ın hayatında her şey planlıdır. Fakat işler her zaman düşlediği gibi gitmez. İlişkisini evlilikle taçlandıracak olan Rachel düğün günü gelip çattığında sevgilisi tarafından terk edilir. Başına gelenler sadece bununla da sınırlı değildir. Genç kadın bayalı için Karayip gezisi planlamıştır. Terk edilmiş olması balayına çıkmasına engel değildir. Rachel balayı gezisine düşleyebileceği son kişi ile çıkmıştır; babası. Rachel’in kendisi gibi işkolik olan babası, işlerini engellediğini düşündüğü için ailesini terk etmiştir ve kızı ile uzun süredir görüşmemektedir. Onca zaman sonra kızının düğününe gidince de kendisini birden balayı tatilinde bulur. Bu tatil baba ve kızın ilişkisi için önemli bir dönüm noktası olur.

56. I Care a Lot (2020)

56. I Care a Lot (2020)

IMDb: 6,2

Tür: Komedi, Gerilim, Suç

Film, son derece başarılı bir yasal vasi olan Marla Grayson’a (Rosamund Pike) odaklanıyor. Marla’nın kanunları kendi yararına, müvekkillerinin ise zararına kullanmakta üstüne yoktur. Fakat bir gün kendisi için mükemmel bir müvekkil seçtiğini düşündüğü anda hiç olmadığı kadar yanılır. Çok geçmeden dış görünüşün ne kadar yanıltıcı olabileceğini öğrenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Babamdan Öğrendiğim Her Şey (2020)

55. Babamdan Öğrendiğim Her Şey (2020)

IMDb: 6,2

Tür: Dram

Film, babasının isteği üzerine aile restoranının başına geçmek zorunda kalan bir adamın, hayallerini gerçekleştirmek için verdiği mücadeleyi konu ediyor. Şarap tutkunu olan Elijah, başarılı bir şarap garsonu olmak istemektedir. Ancak babası, oğlunun aile restoranının başına geçmesini ister. Bir yandan babasının arzusunu yerine getirmek isteyen Elijah, bir yandan da hayallerinin peşinden koşmayı arzular. Hayatında çok önemli bir yol ayrımında olan genç adam, hayallerini gerçekleştirmeyi başarabilecek midir?

54. The Death & Life of John F. Donovan (2018)

54. The Death & Life of John F. Donovan (2018)

IMDb: 6,2

Tür: Dram

John F Donovan 20'li yaşlarının sonundaki bir televizyon yıldızıdır. Amerikalı yıldızın gizli bir mektup arkadaşı vardır. Donovan oyuncu olmak isteyen ancak hala İngiltere'de annesiyle birlikte yaşamakta olan Rupert Turner ile hararetli bir mektup arkadaşlığı içindedir. Ancak günün birinde ikilinin yazışmaları ortaya çıkar ve Donovan en köklü olmayan varsayımlarla suçlanır. Bir anda kariyeri çöküşe geçen oyuncu ile genç hayranının ilişkisi de kopar. On yıl sonra zamanında Donovan'ın hayranı olan genç oyuncu, bir röportaj aracılığıyla gençlik idolüyle olan ilişkisini anımsamaya başlar...

53. Strong Island (2017)

53. Strong Island (2017)

IMDb: 6,4

Tür: Belgesel, Suç

Yönetmen Yance Ford'un erkek kardeşinin öldürülmesini araştıran bu Oscar adayı belgeselde aile, keder ve ırksal adaletsizlik konuları bir arada işleniyor.

52. Da 5 Bloods (2020)

52. Da 5 Bloods (2020)

IMDb: 6,5

Tür: Dram, Macera, Savaş

Da 5 Bloods, Vinetman Savaşı'nda büyük kayıplar veren dört Afrika kökenli Amerikalı gazinin masumiyetlerini bulmak için vahşi hayata geri dönüşlerini konu ediyor. Otis, Eddie, Paul ve Melvin Afrika kökenli Amerikalı gazidir. Vinetman Savaşı'nda manga komutanlarını kaybeden dört gazi, hem onun cesedini ve hem de gömülü bir hazineyi bulmak amacıyla Vietnam’a geri döner. Paul’un oğlunun da aralarına katıldığı bu serüvende ekip bir yandan karşılarına çıkan insanlar ve doğayla mücadele ederken bir yandan da Vietnam Savaşı’nın neden olduğu yıkımla yüzleşir.

51. Ölümsüzlük (2020)

51. Ölümsüzlük (2020)

IMDb: 6,6

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

The Old Guard, yıllardır paralı asker olarak çalışan bir grup ölümsüz askere odaklanıyor. Thebae Campus'ın prensesi Eetion’un kızı olan Andromecha ve ona eşlik eden diğer Yunan mitolojisinden çıkıp gelen insanlar, 21. yüzyılda, paralı asker olarak çalışıyorlardır. Ölümsüzlükleriyle yaşamak zorunda kalan paralı askerler, başka bir ölümsüzün varlığını keşfederler. Bu kişi ise denizcilere hizmet veren siyahi bir kadındır. Peşlerine düşen kötü niyetli bir topluluk ise onların varlıklarını keşfetmişlerdir. Ölümsüzler anlayacaklardır ki, ölümden çok daha kötü şeyler vardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Malcolm ve Marie (2021)

50. Malcolm ve Marie (2021)

IMDb: 6,7

Tür: Dram, Romantik

Malcolm & Marie, bir film galasından dönen film yapımcısı Malcolm ve kız arkadaşı Marie’yi takip ediyor. Galadan eve döndükten sonra Malcolm ve Marie arasında beklenmedik bir tartışma yaşanır. Geçmiş ilişkileri hakkında yaptıkları bu tartışma farklı boyutlara ulaşınca çift aşklarının gücünü sınamaya başlar.

49. Tallulah (2016)

49. Tallulah (2016)

IMDb: 6,7

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Genç serseri Lu, özgürlük tutkusundan dolayı bir karavanda kıt kanaat geçinerek yaşar. Bu günlük mücadele Lu’nun ayrıcalıklı erkek arkadaşı Nico için yorucu bir hale gelmiştir ve bir gece onu terk etmiştir. Lu şans eseri ihmalkâr bir anne ile karşılaştığında bir anlık dürtüyle bebeği onun ellinden “kurtarır”. Elinde bir bebekle kalakalan Lu, çareyi tanıdığı tek sorumluluk sahibi birey olan Nico’nun suratsız annesi Margo’ya gitmekte bulur. Margo bebeğin kendi torunu olduğunu düşünür. Farklı sınıflara ve dünya görüşlerine sahip olan Margo ve Lu sevgi dolu bir ikili olurlar. Bu ikili bir arada kalarak geçici bir aile olmak zorundadırlar. Polis bebeği kaçıran Lu’nun ensesindedir ve Margo bu durumla ilgili ne yapacağını bilemez.

48. Atlantique (2019)

48. Atlantique (2019)

IMDb: 6,7

Tür: Dram, Gizem, Romantik

Atlantique, daha iyi bir gelecek için ülkesinden ayrılmaya karar veren işçi bir adam ve sevgilisinin hikayesini konu ediyor. Popüler bir Dakar banliyösüne inşa edilen fütüristik bir kulede çalışan işçiler, aylarca emeklerinin karşılığını alamadan çalışır. Yaşadıkları sıkıntılara son vermek isteyen işçiler, daha iyi bir gelecek için ülkeyi terk etmeyi planlar. Ülkeden ayrılmayı düşünenler arasında genç bir kadın olan Ada’nın sevgilisi Suleiman da vardır. Çift birbirlerini sevip, birlikte bir gelecek düşleseler de Ada başka bir adamla evlendirilmek istenir. Ada için karar verilince de kısa sürede düğün hazırlıkları yapılır. Bu sırada, Suleiman ve bir grup işçi hayallerinin peşinden gitmeye karar verir ve ülkeyi terk eder. Ancak Ada’nın düğününün başladığı sırada büyük bir yangın çıkar. Genç kız, her yere yayılmakta olan bu ateşin kendisini kurtarmak için geri dönen Suleiman tarafından çıkarıldığını düşünmeye başlar.

47. Benim Hikâyem (2020)

47. Benim Hikâyem (2020)

IMDb: 6,8

Tür: Belgesel

Benim Hikayem, eski First Lady Michelle Obama’nın hayatına odaklanıyor. Belgeselde, Barack Obama ile Beyaz Saray’da sekiz yıl boyunca hizmet veren Michelle Obama’nın bu süreç boyunca hem kendi yaşamında hem de iz bıraktığı ülkede yaşanan değişimler gözler önüne seriliyor. Michelle Obama’nın hayatının bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği filmde, eski First Lady’nin umutları ve insanlarla kurduğu bağa yer veriliyor.

46. Always Be My Maybe (2019)

46. Always Be My Maybe (2019)

IMDb: 6,8

Tür: Komedi, Romantik

Always Be My Maybe, 15 yılın ardından yeniden bir araya gelen çocukluk arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Çocukluk arkadaşı olan Sasha ve Marcus’un yollarının ayrılmasının üzerinden tam 15 yıl geçmiştir. Farklı yönlere savrulan ikiliden Sasha, başarılı bir şef olmuştur ve nişanlısı Brandon ile evlilik hazırlığı içerisindedir. Yerel bir müzisyen olan Marcus ise babasının himayesi altında yaşamaktadır. Sasha, yeni açılacak bir restoran için doğup büyüdüğü şehre, San Francisco’ya dönmek zorunda kalır. Eski hatıraların yeniden canlanmasına neden olan bu şehir, ona çocukluk arkadaşını yeniden görme fırsatı verir. Aradan geçen 15 yılın ardından karşılaşan Sasha ve Marcus, geçmişi yad etmeye başlar. Bu sırada Brandon’ın evlilikten vazgeçtiğini açıklaması, Sasha için büyük yıkım olur. Bu süreçte en büyük desteği Marcus’tan gören Sasha, onunla birlikte vakit geçirdikçe, ikili eski hallerine geri döner. Marcus, Sasha’yı bir kez daha kaybetmemeye kararlıdır ama tam harekete geçeceği sırada önüne yeni bir engel takılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Kicking and Screaming (1995)

45. Kicking and Screaming (1995)

IMDb: 6,8

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Bu geniş kadrolu komedide, onları bekleyen 'gerçek hayatla' yüzleşmekten çok korkan, üniversitedeyken aynı evi paylaşan dört arkadaş, yetişkinliğe gönülsüzce adım atar.

44. Other People (2016)

44. Other People (2016)

IMDb: 6,8

Tür: Dram, Komedi

Erkek arkadaşından henüz ayrılmış olan David mücadele içindeki bir komedi yazarıdır. David hata olan annesine yardım etmek için New York, Sacramento’ya taşınır. Muhafazakâr babası ve kendisinden yaşça çok küçük olan kız kardeşi ile 10 yıl sonra ilk kez birlikte yaşayacaktır. David çocukluğunun geçtiği bu evde tıpkı bir yabancı gibi hisseder. Annesinin sağlık durumu kötüye gittikçe, David çılgınca bu korkunç deneyimden anlamlar çıkartmaya çalışır ve kendisi de dâhil herkesi her şeyin yolunda gittiğine dair ikna etmeye çalışır. Bir aile içindeki daha farklı bir bakışı, duygusal aralığı başarı bir şekilde yakalayan Chris Kelly filmin hikâyesini yazar ve yönetir.

43. The Other Side of the Wind (2018)

43. The Other Side of the Wind (2018)

IMDb: 6,8

Tür: Dram

Avrupa'daki yarı-sürgün hayatından Hollywood'a dönen ve yıllardır üzerinde çalıştığı geri dönüş filmi 'The Other Side of the Wind'i tamamlamaya çalışan J.J 'Jake' Hannaford adlı efsanevi yönetmenin hikayesini anlatır

42. She's Gotta Have It (1986)

42. She's Gotta Have It (1986)

IMDb: 6,8

Tür: Komedi, Romantik

Nola Darling, Brooklyn'de yaşamakta olan genç bir Afro-Amerikan kadınıdır. Nola'nın üç sevgilisi vardır ve hiçbirini de bırakmaya niyetli değildir. Kontrol delisi, ataerkil yönleri baskın gelen Jamie Overstreet, modellik yapan, kendini beğenmiş kibirli bir adam olan Greer Childs. Bu ikiliye sonradan sempatik fakat çocuksu bir komedyen olan Mars Blackmon katılır. Nolan, bu aşk dörtgeni içerisinden kendini bir şekilde kurtarmak zorundadır, karar vermelidir.

41. The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

41. The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

IMDb: 6,9

Tür: Dram, Komedi

Dağılmış bir aile, babalarının sanatsal çalışmalarını kutlayacakları bir etkinlik için New York'ta toplanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Mank (2020)

40. Mank (2020)

IMDb: 7,0

Tür: Biyografi, Dram, Komedi

Mank, 1941 yapımı “Citizen Kane” filminin senaristlerinden olan Herman Mankiewicz’in hayat hikayesini konu ediyor. Herman Mankiewicz’i Gary Oldman’ın canlandıracağı biyografik yapımın yönetmen koltuğunda David Fincher yer alıyor. Mank, David Fincher’in babasının ölmeden önce yazdığı senaryoya dayanıyor.

39. Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)

39. Ma Rainey: Blues'un Annesi (2020)

IMDb: 7,1

Tür: Dram, Müzik

Blues’un annesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

38. To All the Boys I've Loved Before (2018)

38. To All the Boys I've Loved Before (2018)

IMDb: 7,1

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

37. American Murder: The Family Next Door (2020)

37. American Murder: The Family Next Door (2020)

IMDb: 7,2

Tür: Belgesel, Suç

2018 yılında 38 yaşındaki Shanan Watts ve iki küçük kızı Kolorado’da kayboldu. Yürek burkan detayların ortaya çıkmasıyla birlikte ailenin hikayesi dünya çapında manşetlere taşındı. Yönetmen Jenny Popplewell, sosyal medya gönderileri, mesajlar, resmi kayıtlar, daha önce yayınlanmamış videoları içeren arşiv yaşanan olayları gözler önüne seriyor.

36. Yenilmez (2009)

36. Yenilmez (2009)
images.squarespace-cdn.com

IMDb: 7,3

Tür: Biyografi, Dram, Tarih

Nelson Mandela'nın ülkesinde birliği ve beraberliği sağlamak için Güney Afrika futbol takımı kaptanıyla yaptığı işbirliğinin hikâyesini aktaran usta yönetmen Clint Eastwood, Mandela'nın henüz seçildiği dönemi beyazperdede irdeliyor. Yeni işbaşı yapan Mandela, milletinin ırk ve ekonomik nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğradığını bilmektedir. Mandela sporun uluslararası dili sayesinde insanları birleştireceğine inandığı için, 1995 Dünya Kupası'nda Güney Afrika futbol takımını destekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Okja (2017)

35. Okja (2017)

IMDb: 7,3

Tür: Aksiyon, Dram, Macera

En iyi arkadaşını kaçırmamak için çok uluslu büyük bir şirketin her şeyini riske atan genç kız Mija'yla tanışın, en yakın arkadaşı ise Okja adında büyük bir hayvan.

34. Bana Dolemite Derler (2019)

34. Bana Dolemite Derler (2019)

IMDb: 7,3

Tür: Biyografi, Dram, Komedi

“Dolemite Is My Name” 1970’lerde kaydettiği Dolemite komedi albümleri ve 1975 yapımı “Dolemite” filmi ile tanınan komedyen ve oyuncu Rudy Ray Moore’un hayatına odaklanıyor. Muhabbet tellalı ve kenar mahalle kahramanı bir karaktere hayat veren oyuncu “The Human Tornado”, “The Monkey Hu$tle” ve “Petey Wheatstraw” filmlerinde de aynı karakter olarak boy gösterdi. Sevilen komedyen 2008 yılında hayatını kaybetti.

33. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

33. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

IMDb: 7,3

Tür: Dram, Komedi, Müzikal

Western türündeki filmde altı farklı öykü konu ediliyor. Vahşi Batı hakkındaki birbirinden farklı 6 öykü, İç Savaş’ın son zamanlarında yaşanan olayları ele alıyor.

32. The Speed Cubers (2020)

32. The Speed Cubers (2020)

IMDb: 7,4

Tür: Belgesel, Kısa film, Spor

Bu belgesel, Rubik Küpü çözme şampiyonları Max Park ve Feliks Zemdegs'in yolculuklarında karşılarına çıkan sıra dışı gelişmeleri aktarıyor.

31. Uncut Gems (2019)

31. Uncut Gems (2019)

IMDb: 7,4

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Uncut Gems, New York’ta elmas ticaretinin döndüğü bölgede geçiyor. Altın Küre ve Emmy adayı Adam Sandler’ın başrolünü üstlendiği suç ve dram filminde Sandler, zengin ve ünlülere satış yapan bir kuyumcu dükkanı sahibine hayat veriyor. Mallarının bir kısmı çalındığında dükkan sahibinin hayatı karmaşık bir hal alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Uğur Böceği (2017)

30. Uğur Böceği (2017)

IMDb: 7,4

Tür: Dram, Komedi

Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanı sıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

29. Miss Americana (2020)

29. Miss Americana (2020)

IMDb: 7,4

Tür: Belgesel, Biyografi, Müzik

Taylor Swift: Miss Americana, dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’in hayat hikayesine odaklanıyor. Zamanının en ikonik sanatçılarından biri olmayı başaran Taylor Swift’in kariyer yolculuğunun aktarılacağı filmde, özel hayatının bilinmeyenleri de gün yüzüne çıkıyor. Filmde, sayısız başarılara imza atan Taylor Swift’in, kariyer basamaklarını tırmanıp bir yıldız olmak için verdiği mücadeleye odaklanılıyor.

28. Howards End (1992)

28. Howards End (1992)

IMDb: 7,4

Tür: Dram, Romantik

Hayatta tek ilgilendikleri ve önemsedikleri şeyin para olduğunu savunan Viktoryalı aristokratlar, diğer yandan daha insancıl burjuvaların yani her zenginin kapitalist olmadığını gösteren insanlar. Son olarak yaşam mücadelesi veren işçi sınıfı. Bu 3 farklı insan kategorisini tema alan filmde aristokrat erkeklere aşık olan ikiz kız kardeş; Helen ve Margaret’in aileleri tarafından reddedildikten sonra Margaret aristokrat bir anneyle arkadaş oluyor ve daha sonra Howards End yuvasında yıllarca sürecek olan bir trajedi başlamış oluyor.

27. Ay Işığı (2016)

27. Ay Işığı (2016)

IMDb: 7,4

Tür: Dram

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

26. Mudbound (2017)

26. Mudbound (2017)

IMDb: 7,4

Tür: Dram, Savaş

Laura McAllan, yabancı ve korkutucu bulduğu Mississippi’de kocasının sahibi olduğu bir çiftlikte çocuklarını yetiştirmeye çalışmaktadır. Ailenin sıkıntıları devam ederken savaştan dönen iki adam, çiftlikte çalışmaya başlar. Laura’nın kayınbiraderi Jamie McAllan, eşinden farklı olarak çekici ve yakışıklı bir adamdır. Jamie ile beraber savaştan dönen Ronsel bir savaş kahramanı olarak dönmüştür. Savaşın en acımasız halini gören bu iki insan, yaşadıkları bölgede ırkçılıkla mücadele için ikinci bir savaş verecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Miracle (2004)

25. Miracle (2004)

IMDb: 7,5

Tür: Biyografi, Dram, Tarih

1980 Kış Olimpiyatları'nda gerçekleşen bir mucizenin etkileyici öyküsü. Amerikan Buz Hokeyi takımının Sovyetlerin dişli takımını yenip altın madalyaya uzanmasını anlatıyor.

24. The Florida Project (2017)

24. The Florida Project (2017)

IMDb: 7,6

Tür: Dram

6 yaşındaki Moone ve ekibi, yetişkinlerin zorlu dünyasından tamamen uzak kendilerine ait bir dünya yaratmışlardır. Okulların tatil olmasıyla birlikte bu afacan grubun tek dertleri, istedikleri gibi koşup oynayabilmek, kimseyi umursamadan eğlenebilmek ve istedikleri zaman sınırsız dondurma yiyebilmektedir. Oysa yetişkinler için durum çok farklıdır. Artık çocuk olma lüksleri kalmamış yetişkinler için Florida yazı, zorluk, acı ve gözyaşı demektir.

23. Bedenimi Kaybettim (2019)

23. Bedenimi Kaybettim (2019)

IMDb: 7,6

Tür: Animasyon, Dram, Fantastik

Bedenimi Kaybettim, ayrıldığı vücudunu bulmaya karar veren ve bunun için laboratuvardan kaçan bir elin hikayesini konu ediyor. Bedeninden ayrılmış bir el, ait olduğu vücudu bulmak için laboratuvardan kaçarak yola koyulur. Ancak yol boyunca karşısına üstesinden gelmesi gereken birçok engel çıkar. Pizza kuryesi olan Naoufel’e kavuşmak için her şeyi yapmaya hazır olan el, önüne çıkan güvercinler ve sıçanlarla mücadele eder. Elin vücuttan nasıl ayrıldığının cevabı ise Naoufel ve Naoufel’in kütüphane çalışanı Gabrielle’e olan hislerinde saklıdır.

22. The Two Popes (2019)

22. The Two Popes (2019)

IMDb: 7,6

Tür: Biyografi, Dram, Komedi 

The Two Popes, Katolik Kilisesi'nde iki karşıt görüşlü güç sahibi adamın rekabetini konu ediniyor. Kilisenin izlediği yolla ilgili şikayetleri olan olan Kardinal Bergoglio (Jonathan Pryce), 2012 yılında Papa Benedict'ten (Anthony Hopkins) emekli olmak için izin ister. Bunun üzerine, skandalla ve kendinden şüphe etmekle boğuşmakta olan Papa Benedict, Katolik Kilisesi'nin temellerini sarsacak bir sırrı ortaya çıkarmak için en sert eleştirmeni ve gelecekteki halefini çağırır. Vatikan duvarlarının ardında, hem gelenek hem de ilerleme, suçluluk ve affedilme arasında bir mücadele başlar, çünkü bu iki çok farklı adam, ortak bir zemin bulmak ve dünyadaki milyarlarca takipçi için bir gelecek oluşturmak için geçmişlerinde kalan izlerle yüzleşecektir...

21. What Happened, Miss Simone? (2015)

21. What Happened, Miss Simone? (2015)

IMDb: 7,6

Tür: Belgesel, Biyografi, Müzik

Liz Garbus'un yönettiği belgeselin başrollerinde James Baldwin, Stokely Carmichael, Walter Cronkite yer alıyor. Belgesel; Amerikalı şarkıcı, piyanist ve insan hakları savunucusu Nina Simone'un hayatını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. İlk gün (2001)

20. İlk gün (2001)

IMDb: 7,7

Tür: Dram, Gerilim, Suç

Jake Hoyt isimli acemi polis ilk görevi için Los Angeles polis merkezine atanır ve buradaki en büyük hayali ünlü dedektif Alonzo Harris'in profesyonellerden oluşan ekibine katılmaktır. Ancak bu ekibin bir parçası olmak haliyle kolay değildir. Hoyt bir deneme görevine tabi tutulur, eğer 24 saat boyunca ekipte verilen görevleri başarıyla tamamlarsa kabul edilecektir. Bu bol aksiyonlu ve tehlikeli gün boyunca Hoyt'un gözlemlediği şeyler ve başına gelenler bu ekibi ve Alonzo Harris'i tekrar gözden geçirmesine neden olacaktır.

19. Athlete A: Jimnastikte Taciz Skandalı (2020)

19. Athlete A: Jimnastikte Taciz Skandalı (2020)

IMDb: 7,7

Tür: Belgesel, Suç, Spor

Athlete A, ABD Jimnastik takımı doktoru Larry Nassar’ın istismarını ifşa eden muhabirlere odaklanıyor. Indianapolis Star muhabirleri, ABD Jimnastik takımının 29 yıllık doktoru olan Larry Nassar’ı sporcuları taciz ettiği yönünde bir haber yayınlar. Büyük yankı uyandıran haberin yayınlanmasından sonra kurbanlar, ABD Jimnastik Takımı’nın şikayette bulunacağını düşünür. Ancak ABD Jimnastik, Lary ile anlaşıp haberlerin asılsız olduğunu iddia eder. Bu olayın ardından muhabirler, tacizin örtbas edilmesine göz yuman Jimnastik Federasyonu’nu araştırmaya başlar. Muhabirler, çok geçmeden Jimnastik Federasyonu’nun kirli kültürü ifşa eder.

18. Sosyal ağ (2010)

18. Sosyal ağ (2010)

IMDb: 7,7

Tür: Biyografi, Dram

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar. Sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

17. Umut Işığım (2012)

17. Umut Işığım (2012)

IMDb: 7,7

Tür: Dram, Komedi, Romantik

Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. Yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır. Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır...

16. Beasts of No Nation (2015)

16. Beasts of No Nation (2015)

IMDb: 7,7

Tür: Dram, Savaş

Jane Eyre uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve True Detective diziyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden kopartılan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Roma (2018)

15. Roma (2018)

IMDb: 7,7

Tür: Dram

Cleo, Meksiko’nun orta sınıf ailelerinin yaşadığı bir Roma mahallesinde bulunan bir evde hizmetçi olarak çalışan genç bir kadındır. Bir yandan ev işleri ile uğraşan Cleo, bir yandan da evdeki dört çocukla ilgilenir. O tüm zamanını hizmetlisi olduğu evde geçirse de kendisine ait bambaşka bir dünyası vardır. Genç kadın, gönlünü Fermin adındaki bir adama kaptırmıştır. Fakat bu ilişki pek de Cleo’nun düşlediği gibi sonuçlanmaz. Bu sırada evin dört çocuk annesi olan hanımı Sofia, kocasının yokluğu ile başa çıkmaya çalışır. Birbirinden farklı hayatlara sahip olsalar da benzer travmalar yaşayan Cleo ve Sofia, siyasi kargaşanın hüküm sürdüğü bir ortamda birbirlerinin en büyük destekçisi olur.

14. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)

14. Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020)

MDb: 7,8

Tür: Dram, Gerilim, Tarih 

Film, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

13. Crip Camp: Engelli Devrimi (2020)

13. Crip Camp: Engelli Devrimi (2020)

IMDb: 7,8

Tür: Belgesel

Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, engelli gençler için düzenlenen bir yaz kampında, onların hayatının tamamen değişmesine neden olacak bir devrimin fitilinin ateşlenmesi ile birlikte yaşanalar gözler önüne seriliyor.

12. Gizli Bir Aşk (2020)

12. Gizli Bir Aşk (2020)

IMDb: 7,9

Tür: Belgesel, Dram

Değişim rüzgârları eserken iki kadın, onlarca yıllık aşklarını gizledi. Ama cinsel kimliklerini ileri yaşta açıklamak, beraberinde başka zorluklar getirecek.

11. İrlandalı (2019)

11. İrlandalı (2019)

IMDb: 7,9

Tür: Biyografi, Dram, Suç

The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Evlilik Hikayesi (2019)

10. Evlilik Hikayesi (2019)

IMDb: 7,9

Tür: Dram, komedi, Romantik

Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alr. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar.

9. Spotlight (2015)

9. Spotlight (2015)

IMDb: 8,1

Tür:  Biyografi, Dram, Suç

Spotlight, taciz olayıyla gündeme gelen bir kilisenin kendini aklamaya çalışmasını ve bu tacizi aydınlatmaya çalışan Boston Globe gazetesi yazarlarını konu alıyor. Gazetenin yazarlarından oluşan “Spotlight” takımı, Katolik Kilisesi’ndeki taciz iddialarıyla ilgili eski defterleri deşer. Bir senelik araştırmaları sonucunda, Boston’ın üst düzey dini, yasal ve idari birliğine ait on yıllarca gizlenen gerçeklere parmak basılır. Yeni atanan genel yayın yönetmeni Marty Baron, 2001 yazında Globe’un başına geçmek üzere Miami’den geldiğinde, ayağının tozuyla Spotlight ekibini, 30 yıl boyunca düzinelerce çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan yerel bir rahip hakkındaki bir makaleyi takip etmekle görevlendirir. Boston’da Katolik Kilisesi’ni hedef almanın çok büyük yankı uyandıracağını bilen Spotlight editörü Walter “Robby” Robinson, muhabirler Sacha Pfeiffer ve Michael Rezendes ve araştırmacı Matt Carroll davaya daha derinlemesine dalmaya karar verirler.

8. Kan dökülecek (2007)

8. Kan dökülecek (2007)

IMDb: 8,2

Tür: Dram

Daniel Plainview, 1900'lü yılların başlarında ıssız bir bölgede, petrol arama çalışmalarını sürdüren bir şirketin sahibidir. Daha fazlasına sahip olmak isteyen bu hırslı adamın hayattaki tek varlığı küçük oğludur. Petrol buldukları bu bölgeyi yörenin yerlilerinin izniyle arama iznini satın alan adam hırsın götürdüklerine tanık olacak, diğer yandan ise kasabanın gencecik rahibinin yaşantısındaki hırs faktörü de Daniel'da olduğu gibi, sahip olduğu yegane şeyi mahvedecektir.

7. Beyaz Perdenin Ardında (2020)

7. Beyaz Perdenin Ardında (2020)

IMDb: 8,2

Tür: Belgesel

Bu belgeselde önde gelen trans sanatçılar ve düşünürler, Hollywood'un trans topluluğu üzerindeki etkisi hakkında samimi görüşlerini ve analizlerini paylaşıyor.

6. Pan'ın Labirenti (2006)

6. Pan'ın Labirenti (2006)

IMDb: 8,2

Tür: Dram, Fantastik, Savaş

Pan’ın Labirenti, fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir. Guillermo del Toro’nun gösterildiği sene Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlanan yakın dönem başyapıtı, çocukların gözünden savaşın ne kadar sert bir fırtına olduğunu gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Taksi Şoförü (1976)

5. Taksi Şoförü (1976)

IMDb: 8,2

Tür: Dram, Suç

Taksi Şoförü, Vietnam’da savaşının izlerini henüz atamayan bir askerin, geceleri taksi şoförlüğü yaparak gördüğü kirli ve adaletsiz dünyaya uyum sağlamayı reddetme hikayesini anlatıyor. Film, Robert De Niro’nun canlandırdığı Travis Bickle karakteriyle kültleşmiştir. Taksi şoförü Travis, sosyal hayatındaki başarısızlığını, saplantılı bir tutku beslediği Bickle’la tersine döndürmeye çalışsa da beklediği karşılığı bulamıyor. Bu kırılma anından sonra bir silah alıp harekete geçmeyi, sokakların pisliğini temizlemeye karar veriyor; bu esnada kendini bir fahişeyi kurtarmaya adıyor. Çürümeye yüz tutmuş bir topluma karşı tutulan bir ayna niteliğindeki film, yönetmen Martin Scorsese’nin kariyerinin en önemli filmlerinden biri olarak kabul görür.

4. Monty Python ve Kutsal Kâse (1975)

4. Monty Python ve Kutsal Kâse (1975)

IMDb: 8,2

Tür: Fantastik, Komedi, Macera

Monty Python and the Holy Grail'de, kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar.

3. 13th (2016)

3. 13th (2016)

IMDb: 8,3

Tür: Belgesel, Suç, Tarih

The 13th, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki cezaevi sistemine ve ülkenin ırksal eşitsizliğine odaklanıyor. Kitlesel suçluluk ve ABD’de hapishane nüfusunun giderek artmasına odaklanılan belgeselde, aktivistler, politikacılar, tarihçiler ve daha önce hapishanede bulunan kadınl ve erkeklerin konuşmalarının yer aldığı arşiv görüntüleri bulunuyor.

2. Zincirsiz (2012)

2. Zincirsiz (2012)

IMDb: 8,4

Tür: Dram, Kovboy

Zincirsiz, Köle Django’nun Alman asıllı ödül avcısı Dr. King Schultz ile yolunun kesişmesiyle başlıyor. Django, eski efendisini ölü ya da diri ele geçirmek isteyen Schultz ile anlaşmaya varır ve özgürlüğü karşısında Brittle kardeşleri kendisine getirme sözü verir. Görev başarıyla tamamlanır ama ikilinin yolları ayrılmaz Schultz ve Django beraber Güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler… ‘Avlanma’ hünerini her geçen gün geliştiren Django’nun artık tek bir hedefi vardır: köle ticareti yüzünden kaybettiği eşi Broomhilda’yı bulmak ve onu kurtarmak... Bu hedef onları kötü şöhretli “Candyland” çiftliğine ve çiftliğin sahibi olan Calvin Candie’ye götürecektir…

1. David Attenborough: Gezegenimizden Bir Yaşam (2020)

1. David Attenborough: Gezegenimizden Bir Yaşam (2020)

IMDb: 9,0

Tür: Belgesel, Biyografi

Filmde, dünyanın değişimine tanıklık eden ünlü doğa bilimci David Attenborough, deneyimlerini anlatıyor. Sıra dışı bir yaşama sahip olan David Attenborough, dünyanın her kıtasını ziyaret edip, gezegenimizin vahşi yerlerini keşfetti ve yaşayan dünyayı tüm çeşitliliği ve harikasıyla belgeledi. Dünyanın değişimine tanıklık eden David Attenborough, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklaru gözler önüne seriyor. Ünlü doğa bilimci ayrıca, gezegenimizi kurtarmaya yarayacak çözümlere de değiniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin favori filminiz hangisi? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
22
6
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?