Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Bugün Hıdırellez! 13 Adımda Dilek Nasıl Dilenir?

etiket Bugün Hıdırellez! 13 Adımda Dilek Nasıl Dilenir?

Sinem Poyraz
04.05.2015 - 17:30 Son Güncelleme: 05.05.2017 - 09:05

1. Bugün Hiçbir Canlıya Zarar Vermek Yok

1. Bugün Hiçbir Canlıya Zarar Vermek Yok

Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştuğu bu günde dileklerimizin gerçek olması için öncelikle hiçbir canlıya zarar vermeyeceğiz. Bugün yeşil hiç bir şeyi koparmayacağımız ve kimseyi kırmayacağımız bir güne uyandık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Pencereleri Açıyoruz

2. Pencereleri Açıyoruz

Hıdırellez günü erkenden kalkıp, evimizin kapı ve pencerelerini biraz açık bırakıyoruz ve bugün yeryüzüne inen tazelik ve bereketi içeriye alıyoruz.

3. Yüzümüzü Doğaya Dönüyoruz

3. Yüzümüzü Doğaya Dönüyoruz

Bugün fırsat buldukça -ya da fırsat yaratıp- çıplak ayakla toprağa temas ediyoruz. İmkanımız varsa kırlara, bağlara, bahçelere çıkıyoruz ki Hızır’ın ayak izlerine basıp onun enerjisinden nasiplenelim. Dileklerimizi topraklanmış olarak dilemek her zaman daha etkilidir.

4. Gül Ağacı Buluyoruz

4. Gül Ağacı Buluyoruz

Bir konuda baştan anlaşmamız lazım. Bugün mutlaka bir gül ağacı bulmalısınız. Hızır ve İlyas gül ağacı altında buluştukları için başka ağaç olmaz. Dibinde rahatça dilek dileyebileceğiniz ve bu gece sabaha karşı tekrar ziyaret edebileceğiniz bir ağaç olmalı. Plazanın bahçesinde güvenlikle ters düşmenizi istemeyiz.

5. Dibine Çöp Dizebiliriz

5. Dibine Çöp Dizebiliriz

Dileğimizi tahta çöpleri ağacın dibine dizerek betimleyebiliriz. Örneğin ev sahibi olmak istiyorsak tahta çöpleri gül ağacının dibine ev şeklinde dizebiliriz. Fakat sabah olduğu yerden toplayıp suya atmalıyız. Kimsenin görmemesi ya da çizimin bozulmaması için tenha yerlerde bir ağaç bulmalı...

6. Dalına da Asabiliriz

6. Dalına da Asabiliriz

Bir diğer yöntem ise dileğinizi bir kağıda yazıp gül dalına asmak. Bağlamak için çaput yoksa, mandalla tutturabiliriz. Özel dileklerimizin görülmesini istemiyorsak bu yöntemi  es geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Derli Toplu Olmakta Fayda Var

7. Derli Toplu Olmakta Fayda Var

Dileklerimizi evrene derli toplu iletmek için en doğru yol bir dilek kesesi bulmak. Kimine göre göklerin rengi mavi kese, kimine göre yeşil ya da kırmızı kesedeki dilekler  daha çabuk gerçekleşiyor. Sevdiğiniz renkte bir kese edinin. Kese yoksa çorap teki de işimizi görür.

8. Dileğimizi Yazıp Çizebiliriz

8. Dileğimizi Yazıp Çizebiliriz

Dileğimizi açıkça bir kağıda yazmak ya da resim çizmek geçerli bir yöntemdir. Sağlık para, aşk, mutluluk gibi soyut kavramları yazarak, ev araba, cep telefonu, bilgisayar gibi somut istekleri çizerek dileğimizi net aktarabiliriz.

9. Ya da Resim Kesebiliriz

9. Ya da Resim Kesebiliriz

Çizimim kötü, araba çizip dilesem evrenden at  gelir diyorsanız,  dergilerden dileyeceğiniz şeyin resmini kesip, dilek kesesine koyabilirsiniz.Yalnız dikkat edin, kestiğiniz ev fotoğrafının arkasındaki sayfada Beşiktaşlı futbolcular varsa, bi zaman sonra, 'Ben ev idilemiştim bu adamların hayatımda  ne işi var' diye sorarken bulabilirsiniz. .

10. Dileklerimizi Keseleyip Gömüyoruz

10. Dileklerimizi Keseleyip Gömüyoruz

Dileklerimizi ayrıntılı yazmak her zaman iyidir. Bir sevgili istemektense, 'mutlu olabileceğiniz bir sevgili' istemek daha iyidir. Meramımızı yazdık, çizdik kestik ve keseye koyduk. Şimdi dilek kesemizi alıp bir gül ağacının dibine güzelce gömüyoruz.

11. Gömdüğümüz Keseyi Çıkartıyoruz

11. Gömdüğümüz Keseyi Çıkartıyoruz

Bitti mi ? Bitmedi. Hıdırellez gününün gül dibinde zühur eden enerjisi ile beslenmiş dilek kesemizi gece olduktan sonra gömdüğümüz yerden çıkarıyoruz. Kimine göre ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi. Yalnız, gün ağarmadan çıkarmak gerek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Dileğimizi Suya Atıyoruz

12. Dileğimizi Suya Atıyoruz

Hızır’ın karadan, İlyas ’ın denizden geldiği söylenir. Gün boyu HIzır'ın toprak enerjisi ile beslenen kesemizi çıkarıp su elementi ile kavuşturmanın vakti geldi. Dilek kesemizi suya atıyoruz. Denizse deniz, gölse göl, ırmaksa ırmak...

13. Ne İstediğimize Dikkat

13. Ne İstediğimize Dikkat

Dileklerin gerçekleştiği bu günde, ne istediğimize dikkat edelim. Gerçekleşirse altından kalkamayacağımız, hazır olmadığımız dilekler dilemeyelim. Hepimizin hayrına olan ve kimsenin özgür iradesine müdahale etmeyeceğimiz dilekler daha güzel dileklerdir.  

Hızır ve İlyas yardımcımız olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
155
38
38
36
16
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zafer Gürsoy

Ölüden medet ummak...

nukkummatti

senin ölü dediklerinden birine "kehf süresi ayetleri salih kişi" diğeri için ise "saffat suresi ise peygamber" diyor. hıdırellez hurafe dedin diyelim, o kiş... Devamını Gör

layd hamdiye

eyyy hızır ve ilyas kardeşler duy bu milletin sesini..:))

portlekgoz

Dilek kesesi de zorunlu değil sadecw kağıt olarak ya da basit bir bez parçası olarak da gömebilirsiniz