Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
07.08.2014 - 08:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı bölgeler ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Tekirdağ, Eskişehir ve Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının yağışla birlikte batı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara bölgesi ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Tekirdağ, Eskişehir ve Edirne'nin güneyinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hortum riski, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illeri başta olmak üzere bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ ve Edirne'nin güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı çok bulutlu, il geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

BİLECIK Parçalı çok bulutlu, il geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

BURSA Parçalı çok bulutlu, güney kesimleri başta olmak üzere il geneli kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların güney ve batı kesimleri ile zamanla il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 30

EGE 

Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeyi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa ve Kütahya illeri başta olmak üzere bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısında yer olarak kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İZMİR Parçalı çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere il geneli kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

KÜTAHYA Parçalı çok bulutlu, il geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

MANİSA Parçalı çok bulutlu, il geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

AKDENİZ 

Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Mersin'in iç kesimleri ve Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta ve Burdur ile Antalya'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri başta olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

ANTALYA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısında kuvvetli olmak üzere il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

HATAY Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

MERSİN Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İÇ ANADOLU 

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Eskişehir çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

ESKİŞEHİR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların batısı başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 29

KIRŞEHIR Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

KONYA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

BATI KARADENİZ 

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinin, akşam saatlerinde bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DÜZCE Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

KARABÜK Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

ZONGULDAK Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yerel sağanak yağışlı 27

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Genellikle parçalı, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

ORDU Parçalı bulutlu 31

SAMSUN Parçalı bulutlu 29

TRABZON Parçalı bulutlu 29

DOĞU ANADOLU 

Az bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 35

ERZURUM Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 26

ŞIRNAK Parçalı ve az bulutlu 34

VAN Parçalı ve az bulutlu 26

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 38

GAZİANTEP Az bulutlu 35

KİLİS Az bulutlu 35

ŞANLIURFA Az bulutlu 38

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı ile zamanla Batı Karadeniz geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 ilk saatlerde 6 akşam ve gece 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla genelinin aralıklarla kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü yağışlı geçecek. Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, ilk saatlerde kuzeyi yer yer 6, Orta ve Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, ilk saatlerde kuzeyi 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Batı Akdeniz'in batısında aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr: Batı Akdeniz'de Batı ve güneybatıdan batısı kuzeybatıdan, Antalya Körfezi güneydoğudan 2 ila 4, Doğu Akdeniz'de Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 açıkları 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Orta Akdeniz'de 2,0m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: kuzeydoğudan öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0