Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Sürüyor

Meteoroloji'nin Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Sürüyor

Onedio Medya
21.04.2016 - 08:30

Yurdumuz Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisinde. Serin ve yağışlı hava yarın Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda 'karla karışık yağmur ve kar şeklinde' olması bekleniyor. Yağışların Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak 'kuvvetli' olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • FIRTINA UYARISI: Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de, gece saatlerinde ise Doğu Akdeniz açıklarında kuzey ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 17

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlı 17

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu 20

SAKARYA  Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, zamanla hafif sağanak yağışlı 14

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 23

MANİSA Parçalı bulutlu 23

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu 15

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 29

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 27

BURDUR Parçalı ve az bulutlu 20

HATAY Az bulutlu 30

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölgenin kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney ve güneybatı, öğleden sonra kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 13

ÇANKIRI Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 12

KAYSERİ Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KONYA Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 19

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

DÜZCE Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 11

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize ile zamanla Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerde güney ve güneybatı, kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 16

RİZE Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

SAMSUN Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14

TRABZON Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 26

ERZURUM  Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 17

IĞDIR Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 27

KARS Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 20

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

MARDİN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

SİİRT  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Akdeniz'de fırtına, Karadeniz ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuParçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatler 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı kuzeybatı, akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatler 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu Sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi. Yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) , ilk saatler 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege'de kuzey kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı ilk saatler 6 ila 8 (50- 75 km/s), akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 4 ila 6(30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m.kuzeyi 3,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 6 ila 8 (50- 75 km/s), Doğu Akdeniz'de kuzeydoğudan 6 ila 8 (50- 75 km/s), öğle güneybatıdan 4 ila 6(30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın