Görüş Bildir
Haberler
Ülke Genelinde Yağmur ve Kar Yağışı Bekleniyor

Ülke Genelinde Yağmur ve Kar Yağışı Bekleniyor

Ulaş
06.02.2016 - 08:58

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Çanakkale, Tokat, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle Kuzey yönlerden doğu kesimlerde güney yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve karla karışık yağmur yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; kuvvetli olması bekleniyor. 3

EDİRNE Parçalı çok bulutlu 5

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimleri karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. 4

KIRKLARELİ Parçalı çok bulutlu 4

EGE

Çok bulutlu ve yağışlı kıyıları yağmur, İç kesimleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

AYDIN Parçalı çok bulutlu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10

İZMİR Parçalı çok bulutlu sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 9

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve karlakarışık yağmur yüksekleri kar yağışlı 7

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir.

ADANA Parçalı çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 13

ANTALYA Çok bulutlu il geneli aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 14

HATAY Parçalı çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 11

MERSİN Parçalı çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı 14

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur, batısı ile zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, doğusunda kuvvetli olması beklenmektedir. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

KONYA Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı 4

YOZGAT Parçalı çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışlı 1

DÜZCE Parçalı çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 2

SİNOP Parçalı çok bulutlu yağmurlu, öğle saatlerinden sonra kuvvetli karlakarışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 9

ZONGULDAK Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı 5

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, zamanla iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Parçalı çok bulutlu yağmurlu 9

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu öğleden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu 3

SAMSUN Parçalı çok bulutlu yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli karlakarışık yağmur ve yüksek kesimleri kar yağışlı 10

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu 13

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar şeklinde baklenen yağışların akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ELAZIĞ Parçalı çok bulutlu yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 4

ERZURUM Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur zamanla kar yağışlı 2

KARS Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı -1

VAN Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 5

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu bölge genelinin yağmurlu zamanla kuzey kesimleri yer yer karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATMAN Parçalı çok bulutlu, yağmurlu akşam saatlerinden sonra yer yer karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 10

DİYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, yağmurlu akşam saatlerinden sonra yer yer karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 9

GAZİANTEP Parçalı çok bulutlu yağmurlu 7

SİİRT Parçalı çok bulutlu, yağmurlu akşam saatlerinden sonra yer yer karlakarışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 9

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz ve Ege’de kuvvetli fırtına, Karadeniz ve Marmara'da fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-70 km/s) , aksam saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70km/s) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 5,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Yağmurlu, Rüzgar: kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-70km/s) akşam saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, sabah Görüş: zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/s) , Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde Dalga:1,5 ila 2,5m ,batısında 4,0 ila 5,0m Görüş: İyi.Yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu, Rüzgâr: doğu ve günedoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın