Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' ve 'Kuvvetli Rüzgar' Uyarısı

Dikkat! Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' ve 'Kuvvetli Rüzgar' Uyarısı

FreiGeist
28.09.2015 - 08:44

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve batı kesimleri ile zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, Toroslar Mevkii ile Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli (21-50 mm), Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar v.b.)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde, Balıkesir'in kuzey kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. 

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 26

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. 25

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. 24

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakası başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 25

EGE 

Parçalı ve zamanla çok bulutlu, bugün (Pazartesi) sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra kuzey ve İç Ege ile Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

MUĞLA Parçalı ve zamanla çok bulutlu 27

AKDENİZ 

Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu,bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, bugün(Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Toroslar mevkii sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 31

BURDUR Parçalı ve çok bulutlu, bugün(Pazartesi) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

MERSİN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

İÇ ANADOLU 

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

ESKİŞEHİR parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

KONYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

SİVAS Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu 27

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 27

KASTAMONU Parçalı ve az bulutlu 28

SİNOP Parçalı ve az bulutlu 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu 27

SAMSUN Parçalı bulutlu 27

TOKAT Parçalı bulutlu 31

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra doğu kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 26

DOĞU ANADOLU 

Az bulutlu, kuzey ve doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 24

IĞDIR Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 27

MALATYA Az bulutlu ve açık 31

MUŞ Parçalı bulutlu 29

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 33

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 32

MARDİN Az bulutlu ve açık 29

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 33

DENİZLERDE HAVA

Gece saatlerinde Batı Karadeniz'in batısında fırtına; Batı Karadeniz'in batısı ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Batı Karadeniz'in batısı kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), batısı 7 (60 km/s), gece saatlerinde batısı 8 (75 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneydoğudan, akşam ilk saatler kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Orta Karadeniz 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz 2,0 ila 3,0m, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı 3,5 ila 4,5m, Görüş:İyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan, gece saatlerinde güneybatıdan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yağışla birlikte yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s),gece saatlerinde 6 (50 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinden sonra güneyi 6 (50 km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra Güney Ege'nin güneyi ile gece saatlerinde kuzeyi 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı kuzeybatıdan 6 (50 km/s), öğle saatlerinden sonra batısı 7 (60 km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinden sonra batısı 6 (50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş:İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, batısı zaman zaman güneydoğudan, öğle saatlerinden sonra kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinden sonra 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, öğle saatlerinden sonra 1,0m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0