Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Ulaş
08.08.2015 - 08:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzey Ege'nin (İzmir, Manisa, Kütahya, Aydın'ın kıyı kesimleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey çevreleri), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik, Çanakkale, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyılarının, Bursa'nın güney kesimleri, Bolu, Eskişehir, Ankara'nın batısı, Adana'ın iç kesimleri, Toroslar mevkii ve Osmaniye'nin kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya, Manisa ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz Kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kütahya, Manisa ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-75 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu Çanakkale ile öğle saatlerinden sonra Bilecik, Balıkesir'in güney kesimleri ve batı kıyıları ile Bursa'nın güney kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı yer yer çok bulutlu, güney kesimleri ile batı kıyıları yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

BURSA Parçalı yer yer çok bulutlu, güney çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

İSTANBUL Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor. 32

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu 32

EGE 

Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa, Kütahya ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzeyi, Aydın'ın kıyı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Kütahya ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

DENİZLİ Parçalı bulutlu 36

İZMİR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

MANİSA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.35

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana'nın iç kesimleri, Osmaniye'nin kuzeyi ile Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 31

BURDUR Parçalı bulutlu 36

HATAY Parçalı bulutlu 34

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile Ankara'nın batı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

ÇANKIRI Parçalı bulutlu 34

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

SİVAS Parçalı bulutlu 31

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-75 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

DÜZCE Parçalı bulutlu 31

KARABÜK Parçalı bulutlu 38

ZONGULDAK Parçalı bulutlu 28

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı bulutlu 35

SAMSUN Parçalı bulutlu 31

TOKAT Parçalı bulutlu 33

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BİTLİS Parçalı bulutlu 30

ERZURUM Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

KARS Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

MALATYA Parçalı bulutlu 37

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 40

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 36

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 39

SİİRTAz bulutlu ve açık 39

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50- 75 km/s), akşam 5 ila 7 (40-60 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) sabah batısı 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75km/s), akşam 5 ila 7 (46-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.EGEHava Durumu: Parçalı bulutlu, öğleden sonra kıyıları sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50- 75 km/s), öğleden sonra 5 ila 7 (40-60 km/s), Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, İskenderun Körfezi kısa süreli sağanak yağışlı. Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş:İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0