Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
10.04.2015 - 08:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Isparta, Çorum ve Bilecik çevreleri ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (30-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu kesimlerde kuvvetli güneyli rüzgar nedeniyle öğle saatlerine kadar Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ZİRAİ DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Karabük, Bilecik, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Konya, Isparta, Burdur, Malatya, Elazığ ve Çorum çevrelerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Balıkesir, Kocaeli, Sakarya ve Bursa (Yenişehir İlçesi) çevrelerinin yağmurlu, Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 

BURSA Çok bulutlu, sabah saatlerinde Yenişehir çevreleri yağmurlu 9

EDİRNE Parçalı bulutlu 14

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 11

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu 12

EGE 

Parçalı iç kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli, kıyılarında fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve sabah saatlerinde kar yağışlı 2

IZMIR Parçalı bulutlu 13

MANİSA Parçalı bulutlu 13

MUĞLA Parçalı bulutlu 12

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Hatay çevrelerinde gök gürültülü sağanak, Isparta çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller yöresinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18

ANTALYA Çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak, iç kesimlerinin yüksekleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 16

HATAY Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MERSİN Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinden sonra güney ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, güneydoğusunda yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve batı kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 4

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 4

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 4

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 7

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 4

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 6

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 3

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Çorum çevreleri ile zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu 7

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

TOKAT Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu 6

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerine kadar güney yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgarın bölgenin güneydoğusunda toz taşınımına neden olacağı tahmin ediliyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 16

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 12

MALATYA Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

VAN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 17

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Siirt çevreleri ile öğle saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğu kesimlerinde öğle saatlerine kadar güney yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgarın bölgenin doğusunda toz taşınımına neden olacağı tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu 19

GAZIANTEP Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 15

ŞANLIURFA Çok bulutlu 19

SİİRT Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Güney Ege'de tam fırtına, Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Akdeniz'de fırtına, Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Batı Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 5 (30-50 km/saat), gece kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeydoğudan doğusu güneybatıdan 4 ila 6 (30-50km/saat) , ilk saatlerde batısı 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m doğusu ilk saatlerde 3,0m,Görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 ilk saatlerde 7 (30-50 ilk saatlerde 60km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, 6 ila 8 ilk saatlerde 9 (50-70 ilk saatlerde 80km/saat), akşam ve gece kuzeyi 3 ila 5 (20-40 km/saat), Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 ilk saatlerde 8 ila 10 (50-70 ilk saatlerde 70-100 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m güneyi 5,0 ila 6,0m Görüş: İyi .

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 zamanla 8 (30-50 zamanla 70km/saat), doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/saat) kuvvetinde, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/saat), batısı gece 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m doğusu 1,0 ila 2,0m gece batısı 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/saat) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0