Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
26.03.2015 - 08:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak ile Konya'nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; genellikle sağanak, Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne'nin güneybatısı ve Balıkesir'in batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, doğu kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne'nin güneybatısı ve Balıkesir'in batı ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Edirne'nin güneybatısı ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güney kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 22

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra güneybatısında kuvvetli olması bekleniyor. 18

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 17

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra Uşak, Denizli, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı 17

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 18

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden sonra iç kesimlerinde kuvvetlli olması bekleniyor. 16

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 22

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

HATAY Parçalı bulutlu 21

MERSİN Parçalı bulutlu 21

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ankara ve Eskişehir çevreleri ile Konya'nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 17

ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 15

ESKİŞEHİR Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18

KONYA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı kesimleri sağanak yağışlı 17

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 20

DÜZCE Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 22

KARABÜK  Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu 24

ZONGULDAK Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 15

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AMASYA Az bulutlu ve açık 19

SAMSUN Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 18

TOKAT Az bulutlu 18

TRABZON Parçalı ve az bulutlu 15

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ERZİNCAN Az bulutlu 14

ERZURUM  Az bulutlu 8

KARS Parçalı ve az bulutlu 8

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 11

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu 16

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 16

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 19

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu 15

DENİZLERDE HAVA

Orta Ege'de kuvvetli fırtına, Ege'de fırtına, Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı, batısı zamanla çok bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, öğleden sonra kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/saat), güneyi öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/saat), akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/saat), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/s), akşam kuzeyi 7 ila 9 (60-90 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m güneyi ile zamanla geneli 3,0 ila 4,0m akşam saatlerinden sonra orta kesimleri 4,0 ila 5,0m Görüş: zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), batısı güneydoğudan 5 ila 7 (50-75 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0