Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
16.02.2015 - 08:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 7

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 7

İSTANBUL Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu 8

KIRKLARELİ Çok bulutlu, öğleden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu 5

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve kar yağışlı 1

İZMİR Parçalı bulutlu 11

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 10

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu 12

AKDENİZ

Çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14

ANTALYA Çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak yağışlı 16

HATAY Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 12

MERSİN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

ÇANKIRI Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

KONYA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kar şekline dönüşmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; öğleden itibaren kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

DÜZCE Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

KASTAMONU Çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyıları yağmurlu, öğleden itibaren il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

ZONGULDAK Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, öğleden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kar şekline dönüşmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

SAMSUN Çok bulutlu ve yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

TOKAT Çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

TRABZON Çok bulutlu, öğleden itibaren yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri ile gece saatlerinden itibaren il geneli karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Çok bulutlu, öğleden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

ERZURUM  Çok bulutlu, öğleden sonra kar yağışlı -5

KARS Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı -4

MALATYA Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyi ile yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 7

GAZİANTEP Çok bulutlu ve yağmurlu 6

ŞANLIURFA Çok bulutlu ve yağmurlu 10

SİİRT  Çok bulutlu ve yağmurlu 7

DENİZLERDE HAVA

Batı ve Orta Karadeniz, Marmara ile Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğleden sonra 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde, Doğu Karadeniz'de; kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat), öğlen 3 ila 5 (20-40 km/saat), batısı kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, orta ve batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/saat), akşam 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğle 5 ila 7 (30-50 öğle 60 km/saat), Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğleden sonra 6 (20-40, öğleden sonra 50 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve doğusu sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de; batı ve kuzeybatıdan, doğusu ilk saatler güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat), Doğu Akdeniz'de; doğu ve kuzeydoğudan, güneyinin açıkları güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0