Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
13.02.2015 - 08:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Balıkesir, Çankırı, Kırıkkale, Gümüşhane, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege ile Çanakkale ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Yurdun iç ve doğu bölgelerinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu ve yağmurlu, yer yer karla karışık yağmurlu 4

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 8

İSTANBUL Çok bulutlu ve hafif yağmurlu 6

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri hafif yağmurlu 7

EGE

Az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Denizli çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 1

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 9

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 8

MUĞLA Az bulutlu ve açık 11

AKDENİZ

Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; akşam saatlerine kadar Mersin çevrelerinde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ADANA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 16

HATAY Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 10

MERSİN Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 13

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile ilk saatlerde Ankara'nın kuzey, gece saatlerinde Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, ilk satlerde kuzey çevreleri hafif kar yağışlı 5

ÇANKIRI Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı 4

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 2

KONYA Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 3

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimi ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 3

DÜZCE Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 4

KASTAMONU Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı 3

ZONGULDAK Çok bulutlu, hafif yağmur ve sağanak yağışlı 5

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri hafif kar yağışlı 6

SAMSUN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

TOKAT Çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri hafif kar yağışlı 7

TRABZON Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 9

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimleri ile gece saatlerinde Ağrı ve Iğdır çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 5

ERZURUM  Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli -1

KARS Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli -5

MALATYA Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 2

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

GAZİANTEP Çok bulutlu ve yağmurlu 6

ŞANLIURFA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

SİİRT  Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve hafif yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40km/saat), batısında gündüz 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, batısında 1,5 ila 2,5m, Görüş: Orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat) öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/saat) gece 3 ila 5 (20-40km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah 2,5m Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/saat) ,güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60km/saat ) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, gece batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde (10-30 km/saat), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/saat), gündüz 5 ila 7 (40-60 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, doğusunda 2,0 ila 2,5m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0