Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
04.02.2015 - 08:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Kar erimeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen güneybatı (Lodos) yönlü rüzgar nedeniyle soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinin, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu , akşam saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli 14

EDİRNE Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu , öğle saatlerinden itibaren güney ilçeleri ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 14

İSTANBUL  Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 13

KIRKLARELİ Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu , gece saatlerinde hafif yağmurlu 14

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, İzmir çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren Çeşme çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve yer yer çok bulutlu 12

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve batı ilçeleri ile öğle saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu 17

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kıyı kesimi sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 11

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu 18

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu 19

HATAY Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 18

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu 8

ÇANKIRI Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu 8

ESKİŞEHİR Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu 10

KONYA Parçalı bulutlu, zamanla az bulutlu 10

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 9

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 13

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 13

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 12

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; öğle saatlerinde Artvin'in kıyı ilçeleri ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 11

SAMSUN Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

TOKAT Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmurlu 11

TRABZON Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Iğdır, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney ve güneybatı(lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ERZİNCAN Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 4

ERZURUM  Çok bulutlu, gece saatlerine kadar kar yağışlı 0

KARS Çok bulutlu, gece saatlerine kadar kar yağışlı 0

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 9

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 12

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 13

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/saat), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, gece doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), gece güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat ) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: güney ve güneydoğu, ilk saatlerde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğle saatlerinden sonra güneyinde 4 ila 6 (30-50 km/saat), kuzeyinde 5 ila 7 (40-60km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu çok bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), doğusunda gündüz 4 ila 6 (30-50km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: batı ve güneybatı, gece Kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0