Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Isparta ve Malatya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara'nın kuzeyinde yağmur ve sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı, gece saatlerinde iç ve batı kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, güney kıyılarda kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güneybatı (Lodos) yönlü rüzgarın; Marmara'nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-60 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğusunda karla karışık yağmur ve kar, kuzeyinde yağmur ve sabah saatlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Trakya ve bölgenin doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde güney ve batı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

EDIRNE Çok bulutlu 9

ISTANBUL Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu    9

SAKARYA Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

EGE

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor. Gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -1

DENİZLİ Parçalı zamanla çok bulutlu 5

IZMIR Parçalı bulutlu 9

USAK Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -1

AKDENİZ

Parçalı zamanla iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Isparta ve Kahramanmaraş çevreleri ile Toroslar mevkiinin kar yağışlı, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor. Gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ADANA Parçalı zamanla çok bulutlu, Toroslar mevkii yer yer kar yağışlı 9

ANTALYA Parçalı, zamanla iç kesimleri çok bulutlu 11

ISPARTA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kar yağışlı 0

MERSIN Parçalı, zamanla iç kesimleri çok bulutlu 9

İÇ ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece saatlerinde kuzeybatı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı hafif aralıklı kar yağışlı -4

ESKISEHIR Parçalı zamanla çok bulutlu, aralıklı hafif aralıklı kar yağışlı -1

KONYA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı -5

YOZGAT Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı -6

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin gece saatlerine kadar karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BARTIN Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu 5

BOLU Çok bulutlu ve kar yağışlı 1

DÜZCE Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

ZONGULDAK Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu 6

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Amasya ve Çorum ile öğle saatlerinden sonra Samsun, akşam Orta Karadeniz bölümü ile gece Giresun çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GIRESUN Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

TOKAT Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı -4

TRABZON Parçalı zamanla çok bulutlu 6

DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, gece saatlerinde Malatya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ERZINCAN Parçalı zamanla çok bulutlu -5

ERZURUM Parçalı bulutlu -9

MALATYA Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı -3

SIRNAK Parçalı bulutlu    -3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla batısının çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATMAN Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sisli 2

DIYARBAKIR Parçalı bulutlu 1

GAZIANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı karla karışık yağmurlu  2

SANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı 4

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusunda kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ile Marmara'da fırtına, Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Orta ve Batı Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 6 ila 8, sabah saatlerinde doğusu 9, akşam geneli 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Batı Karadeniz 3,0 ila 4,0m Görüş: Orta, yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzey ve doğusu yağmurlu, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 5 ila 7, doğusu 6 ila 8, akşam geneli 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: iyi, yağış ve fırtına anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan, öğleden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı zamanla güney ve doğusu çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Batı Akdeniz açıkları yağmurlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, batısı ile öğleden sonra tamamı kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgâr: güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0