Görüş Bildir
Haberler
Dikkat! Ülke Genelinde Kuvvetli Buzlanma

Dikkat! Ülke Genelinde Kuvvetli Buzlanma

FreiGeist
09.01.2015 - 08:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Erzurum, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güney kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Akdeniz ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-70 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerimizde çığ tehlikesi olduğundan ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege kıyıları, Akdeniz ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-70 km/s)olarak esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, doğusu yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı -1

EDİRNE Parçalı bulutlu 3

İSTANBUL Parçalı bulutlu 4

KIRKLARELİ Parçalı ve az bulutlu 2

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu -7

AYDIN Parçalı az bulutlu 4

DENİZLİ Parçalı az bulutlu -1

İZMİR Parçalı az bulutlu 4

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu 7

ANTALYA Az bulutlu 10

ISPARTA Parçalı ve az bulutlu -5

MERSİN Az bulutlu 7

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu -8

ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu -8

ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu -9

KONYA Parçalı ve az bulutlu -7

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -3

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -3

KARABÜK  Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı -4

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 1

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon'un doğusu; Rize ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 0

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 0

TOKAT Parçalı bulutlu -6

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu kar yağışlı 2

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, Elazığ, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu -5

ERZURUM  Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı -8

HAKKARİ Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -4

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu -3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Ş.Urfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu 1

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 0

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

DENİZLERDE HAVA

Batı ve Orta Karadeniz ve Akdeniz'de fırtına; Marmara ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7; akşam saatlerinden sonra 6 ila 8, Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra batısı 6 ila 8 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinden sonra 4,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, akşam 4 ila 6, gece 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece 3,0m,Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıda 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey kuzeybatıdan 4 ila 6, ilk saatler 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,5, ilk saatler 3,0m, Görüş: Orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4, ilk saatler kuzeydoğudan 6 ila 8, Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, ilk saatler kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, ilk saatler 4,0m, Görüş: Orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: kuzey ve kuzeybatı, gece kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0