Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
04.11.2014 - 08:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağmur(50-75 mm), Erzurum'un kuzey ilçeleri, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Rize'nin yükseklerinde yoğun kar(20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer don hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 5 derece olmak üzere ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağmur(50-75 mm), Erzurum'un kuzey ilçeleri, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Rize'nin yükseklerinde yoğun kar(20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı (Çığ, Heyelan, Ulaşımda aksamalar, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI; Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Göller yöresinde orta kuvvette, İç ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli don hadisesi beklendiğinden başta tarımsal faaliyetle uğraşan vatandaşlarımız olmak üzere dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor..

BALIKESİR Parçalı ve az bulutlu 16

BURSA Parçalı ve az bulutlu 17

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 16

SAKARYA Parçalı ve az bulutlu 17

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer don hadisesi bekliniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı az bulutlu 12

AYDIN Az bulutlu ve açık 20

İZMİR Az bulutlu ve açık 17

KÜTAHYA Parçalı az bulutlu 13

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Göller yöresinde Sabah ve gece saatlerinde yer yer don hadisesi bekleniyor.

ADANA Parçalı az bulutlu 22

ANTALYA Az bulutlu 23

HATAY Az bulutlu 21

MERSİN Parçalı az bulutlu 24

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı az bulutlu 12

KARAMAN Parçalı az bulutlu 10

KONYA Parçalı az bulutlu 11

YOZGAT Parçalı az bulutlu 7

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı az bulutlu 15

BOLU Parçalı az bulutlu 12

DÜZCE Parçalı az bulutlu 15

ZONGULDAK Parçalı az bulutlu 14

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75mm) sağanak yağmur, Artvin ile Rize'nin yükseklerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ARTVİN Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur, il merkezi ve iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağmur, il merkezi ve iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor . 2

RİZE Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağmur, yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 9

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 13

TRABZON Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 10

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzey ve doğusu çok bulutlu, Iğdır çevrelerinin yağmur, Kars, Erzurum, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı gececek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. -1

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 12

ŞIRNAK Parçalı bulutlu 10

VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 15

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 16

KİLİS  Parçalı ve az bulutlu 17

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 17

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 doğusu 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 zamanla 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, zaman zaman kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu akşam kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatı zamanla kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0