Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
23.10.2014 - 08:51
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur'un doğusunda kuvvetli, Öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Edirne, Antalya, Isparta, Burdur'un doğusunda kuvvetli, Öğle saatlerinden sonra ve akşam Antalya ve Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/s), Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ile akşam saatlerinden itibaren Balıkesir ile İstanbul'un Avrupa yakasının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Çanakkale ile Balıkesir'in batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batısı ile zamanla bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s), güneybatısında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinde il genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 23

BOZCAADA Sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 20

BURSA Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu 25

İSTANBUL Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Avrupa yakası sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

EGE

Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyıları ile zamanla güneyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile zamanla kıyılarında kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde yer yer aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 19

AYDIN Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 24

İZMİR Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 23

MANİSA Parçalı çok bulutlu, zamanla batısı, akşam saatlerinde il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta ile Burdur'un güneyinde kuvvetli, kıyı kesimlerinde aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı, zamanla çok bulutlu 26

ANTALYA Parçalı çok bulutlu, il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların yer yer kuvvetli, kıyılarında aşırı olması bekleniyor 22

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların güney kesimleri ile gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 15

OSMANİYE Parçalı ve çok bulutlu 25

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde Konya çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKSARAY Parçalı bulutlu 21

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 20

KARAMAN Parçalı bulutlu 19

KONYA Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 20

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

BARTIN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

BOLU Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 22

KARABUK Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

GİRESUN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

ORDU Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

SAMSUN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

TRABZON Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 14

MALATYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 17

ŞIRNAK Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 16

VAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 14

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 21

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 19

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu 20

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 21

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısı sağanak yağışlı; Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4, Batı Karadeniz'de 3 ila 5 kuvvetinde;Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 6 ila 8, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 5 ila 7, gece saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, akşam 2,0 ila 3,0m, gece 1,0 ila 2,0m; Görüş: iyi, yağış anında zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4, sabah saatlerinde 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,0 ila 2,0m; Görüş: iyi, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0