Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
20.10.2014 - 08:48
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ş.Urfa çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde don olayı, kuzeybatı kesimlerde ise sis olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden sonra kuzey kesimlerde güneyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Van, Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/s), Kıyı Ege ile Akdeniz'de kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu ve açık 19

BURSA Az bulutlu ve açık 18

ÇANAKKALE Az bulutlu ve açık 19

İSTANBUL Az bulutlu ve açık 17

  • EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s)şeklinde esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve iç kesimlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı az bulutlu 13

AYDIN Az bulutlu ve açık 26

İZMİR Az bulutlu ve açık 22

MANISA Az bulutlu ve açık 22

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25

ANTALYA Az bulutlu ve açık 25

DALAMAN Az bulutlu ve açık 26

ISPARTA Az bulutlu ve açık 15

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer don olayı, kuzeybatı kesimlerde yer yer sis olayı bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık 13

KARAMAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı az bulutlu 12

KONYA Az bulutlu ve açık 12

NİĞDE Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı az bulutlu 11

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis olayı bekleniyor.

BARTIN Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 15

BOLU Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 13

KARABÜK  Parçalı ve az bulutlu 16

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 14

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde don olayı bekleniyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu 9

GİRESUN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, parçalı ve çok bulutlu, güneydoğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde don olayı bekleniyor.

BİTLİS Çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 4

ERZURUM  Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 7

HAKKARİ Çok bulutlu, yağmur ve karlakarışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 4

VAN Çok bulutlu, yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mardin ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 19

DİYARBAKIR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 15

GAZİANTEP Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 16

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu ile zamanla il geneli sağanak yağışlı 19

DENİZLERDE HAVA

İlk saatlerde Akdeniz'de kuvvetli fırtına, Güney Ege' de fırtına, Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, kıyılar akşam saatlerine kadar güneydoğudan, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 2 ila 4, ilk saatlerde batısı 3 ila 5 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: Orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, gece 3 ila 5, sabah 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, güneyi 4 ila 6, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, öğle 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Güney Ege'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: iyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9, gece 6 ila 8, öğle batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, açıklarda 3,5 ila 4,5m, Görüş: iyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0