Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
24.09.2014 - 08:21
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette; kuzey ve batı bölgelerde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde, iç ve doğu kesimlerde kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, zamanla doğusu çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve az bulutlu 23

ÇANAKKALE Parçalı ve az bulutlu 23

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 20

YALOVA Parçalı ve az bulutlu 20

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 21

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 26

KÜTAHYA Parçalı ve az bulutlu 20

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 28

AKDENİZ

Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Hatay'ın kıyı ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 30

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerine kadara aralıklı sağanak yağışlı 24

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 31

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu; güney ve doğu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı bulutlu 19

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 19

KIRIKKALE Parçalı bulutlu 20

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 20

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 17

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı 18

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu 19

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 Km/s) esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı bulutlu 24

ÇORUM Parçalı bulutlu 20

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı 23

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Çarşamba) kuvvetli olması bekleniyor. 20

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bugün (Çarşamba)öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

VAN Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu; Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı, zamanla çok bulutlu; bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 27

KİLİS  Parçalı ve çok bulutlu 28

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 30

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz'de fırtına, Güney Ege'nin güneyi ile Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, sabah 8, batısı kuzeybatıdan, akşam kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, sabah 8, öğlen doğusu güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 2,0 ila 3,0m, sabah 4,5m, Görüş Mesafesi: Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, kuzeyi zaman zaman güneybatıdan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, Görüş Mesafesi: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinden itibaren güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah ilk saatler kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren güneyi kuzeybatıdan 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege'nin güneyi 2,0 ila 3,0m Görüş Mesafesi: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, öğlen Antalya Körfezi ile Doğu Akdeniz sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah geneli kuzeybatıdan 3 ila 5, zaman zaman 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren batısı kuzeybatıdan 7, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5, öğlen batısı 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Akdeniz'in batısı 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,50 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0