Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
20.08.2014 - 08:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Raporlar

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kastamonu, Sinop, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, doğu kesimlerse ise 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile doğu ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Hakkari, Şırnak) güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu ve açık 32

BURSA Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu 31

İSTANBUL Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu 31

YALOVA Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu 31

EGE

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu 31

İZMİR Az bulutlu ve açık 33

KÜTAHYA Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde yer yer parçalı bulutlu 30

MANİSA Az bulutlu ve açık 35

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölgenin iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Antalya ve Mersin'in iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Doğu Akdeniz'de yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ISPARTA Parçalı bulutlu 31

MERSİN Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzeydoğusu ile Çankırı ve Nevşehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30

KIRIKKALE Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

KONYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile öğle saatlerinde Bolu'nun doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

BARTIN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

BOLU Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DÜZCE Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

ÇORUM Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimleri ile Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney yönlerden esecek kuvvetli (30-50 km/saat) rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı bulutlu 38

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

KARS Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

VAN Parçalı yer yer çok bulutlu 29

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda, güney yönlerden esecek kuvvetli (30-50 km/saat) rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 39

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 35

KİLİS Parçalı ve az bulutlu 34

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 37

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı yer ye çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de; doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de; batı ve kuzeybatıdan, batısı kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m batısı 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de; kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Güney Ege'de; kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde sabah 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0