Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
06.08.2014 - 08:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Karadeniz, Akdeniz'in iç kesimleri,Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Tunceli, Bitlis, Van, Ordu, Sakarya, Bursa, Bilecik çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları ile Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli (76-100mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Kuzeybatı kesimler, Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli (76-100mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya, Bilecik ve Bursa çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin güneyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın; Kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetli (30-50 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

BURSA Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri ile gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

ÇANAKKALE Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

İSTANBUL Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu 33

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzey Ege kıyıları ile Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 31

İZMİR Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 33

MANİSA Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 36

UŞAK Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 31

AKDENİZ

Az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Hatay'ın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 33

ANTALYA Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

HATAY Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde batı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

MERSİN Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.ANKARAParçalı ve az bulutlu 31

ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu 30

KONYA Parçalı ve az bulutlu3 0

SİVAS Parçalı ve az bulutlu 27

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DÜZCE Parçalı ve az bulutlu 30

KARABÜK Parçalı ve az bulutlu 35

ZONGULDAK Parçalı ve az bulutlu 29

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Ordu'da şiddetli (76-100mm) olması bekleniyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.26

ÇORUM Parçalı ve az bulutlu, 31

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 30

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Van, Bingöl, Tunceli, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuzeydoğusunda(Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve az bulutlu 33

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.26

HAKKARİ Parçalı bulutlu 28

VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Parçalı ve az bulutlu 36

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 36

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 34

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 36

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ile Ege'nin batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6,ilk saatlerde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m , doğusu ilk saatler 2,5m, ila 3,0m Görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı Rüzgâr: Kuzeydoğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m. Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu gece saatlerinden sonra kuzeyi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 , Ege'nin batısında gece 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında gece 3,0. Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatı batısında akşama kadar güneydoğudan 2 ila 4, doğusu 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yağış anında kısa süreli 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0