Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Ayında Ülkemizde Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Ramazan Ayında Ülkemizde Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklıklar

adem kara
28.06.2014 - 09:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yurdumuz Basra Alçak Basınç Merkezi'nin etkisinde olup hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmektedir.

28.06.2014 Cumartesi Ramazanın ilk günü hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 7 derece azalması ve mevsim normalleri civarına düşmesi, güney ve doğu kesimlerinde artmaya devam ederek normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sakarya, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış meydana gelmesi bekleniyor.

29.06.2014 Pazar günü hava sıcaklığının yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz azalırken diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacak. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak geçişleri görüleceği diğer bölgelerimizin ise açık ve güneşli olacağı tahmin ediliyor.

30 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kısa süreli sağanak geçişleri görüleceği diğer yerlerin ise açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise batı bölgelerden itibaren tekrar artmaya başlayacağı ve mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

4 ve 5 Temmuz tarihlerinde, yurdumuzun kuzey kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği, diğer yerlerin ise açık ve güneşli geçmeye devam edeceği, hava sıcaklığının tekrar azalarak yurt genelinde mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Orta vadeli ve aylık tahminlere göre Ramazan ayının 2. , 3. ve 4. haftalarında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyretmesi öngörülmekte.

Uzun yıllar ortalamalarına göre temmuz ayı ülkemizde yağışın en az olduğu aylardan biridir. Bu yıl Temmuz ayında uzun yıllar ortalamaları civarında yağışların meydana geleceği öngörülmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Van ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Karabük ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu 29

BURSA Parçalı bulutlu 29

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu 27

SAKARYA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı28EGEParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

A.KARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 32

İZMİR Az bulutlu 34

MANİSA Az bulutlu 34

UŞAK Parçalı ve az bulutlu 32

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu ve açık 39

ANTALYA Az bulutlu ve açık 37

HATAY Az bulutlu ve açık 38

MERSİN Az bulutlu ve açık 32

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

KAYSERİ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı33

KONYA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyıları ile yağış alan yerlerde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

DÜZCE Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

KASTAMONU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ZONGULDAK Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

GİRESUN Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

SAMSUN Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

TOKAT Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

TRABZON Parçalı bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Erzurum, Ağrı ve Van çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARDAHAN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık 36

ERZURUM Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı27IGDIRAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.BATMANAz bulutlu ve açık 41

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 39

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 38

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 40

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Kuzey Ege, Güney Ege açıkları ile sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in doğusunda fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, sabah ilk saatlerde doğusunda 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz'in doğusunda 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi,

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga:2,0 ila 2,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, öğleden sonra 4 ila 6, açıklarında 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısında sabah ve öğle saatlerinde 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında sabah ve öğle saatlerinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0