Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
21.06.2014 - 09:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anandolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Gümüşhane ile gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzeyi, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, Ege kıyılarında kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyı kesimleri yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Öğle saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzeyi, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal Su Baskını, Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu kesimleri, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde İstanbul'un anadolu Yakası'nın ve Sakarya'nın kuzey kesimleri ile Kocaeli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın kuzeyi, öğle saatlerinde il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Anadolu Yakası'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 27

SAKARYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 27

EGE

Az bulutlu, kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

AYDIN Az bulutlu ve açık 31

İZMİR Az bulutlu ve açık 30

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 31

AKDENİZ

Az bulutlu, doğusu parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri, öğle saatlerinde Isparta, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 30

MERSİN Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

OSMANİYE Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri, Niğde ve Çankırı, öğle saatlerinde bölgenin güney ve doğusu ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu 24

ESKİŞEHİR Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

KONYA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

YOZGAT Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ve Ordu ile Samsun'un doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Samsun kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

GÜMÜŞHANE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu çevreleri kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, gece saatlerinde Ardahan çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİTLİS Az bulutlu 27

ELAZIĞ Az bulutlu 33

ERZURUM Parçalı bulutlu 27

IĞDIR Parçalı ve az bulutlu 37

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 35

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu 31

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 33

SİİRT Az bulutlu ve açık 35

DENİZLERDE HAVA

Karadeniz'de fırtına rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, öğle kuzeybatıdan 6 ila 8, akşam 5 ila 7, batısında kuzeybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, batısında 6 ila 8, akşam 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta ve Doğu Karadeniz'de 2,5 ila 3,5m Görüş: İyi, orta anında zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4, Güney Ege'de kuzeybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinde güneyi 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m güneyinde 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.AKDENİZHava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 4 ila 6, doğusu 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Rüzgar: güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0