Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

adem kara
03.06.2014 - 08:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yurdumuz Mayıs ayının ortasından bu yana mevsim şartlarına uygun atmosferdeki kararsız yapıya bağlı gök gürültülü sağanak yağışların etkisinde.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün (03.06.2014 Salı) yağışlı sistemin doğuya hareket ederek; Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi bekleniyor.

Ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Antalya'nın batısı ve Burdur’un sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara ve İstanbul’da yarın ara verdikten sonra gelecek hafta başına kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor. 

Gök gürültülü sağanak yağışların 04.06.2014 Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizin güneydoğu kesimleri dışında yurt genelinde etkili olmaya devam etmesi beklendiğinden, hava şartlarının sebep olabileceği riskler (Yıldırım, dolu, su baskınları ve ani sel, kısa süreli fırtına vb.) sebebiyle vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, zamanla kuzey ve doğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney Ege Kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Sinop ve Samsun kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat), gece saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarında zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Kırklareli çevrelerinin hafif yağışlı, akşam saatlerinden sonra güneybatısı ile gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 27

BURSA Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İSTANBULParçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar yer yer hafif yağmurlu 24

SAKARYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kıyı Ege, Denizli ve Manisa çevreleri ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), gece saatlerinden sonra zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı ilçeleri ile akşam saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

ANTALYA Parçalı bulutlu, öğleden sonra batı ilçeleri ile gece saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu 25

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 30

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde ile geneli, öğleden sonra kuzey kesimleri hafif sağanak yağışlı 22

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu 24

KONYA Parçalı bulutlu 24

YOZGAT Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon ve Rize, öğleden sonra Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra Samsun çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16

KARS Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.16 

VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BATMAN Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

GAZİANTEP Parçalı yer yer çok bulutlu 26

ŞANLIURFA Parçalı yer yer çok bulutlu 30

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Güney Ege'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatı, zamanla güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0