Görüş Bildir
Haberler
Günümüzde Bile Kadınların İşine Yarayacak Tamamen Doğal 13 Geleneksel Güzellik Tavsiyesi

Günümüzde Bile Kadınların İşine Yarayacak Tamamen Doğal 13 Geleneksel Güzellik Tavsiyesi

Rinascita
06.04.2017 - 17:50

İnsanlığın başlangıcından beri belki de kadınlar güzellikleri için uğraşıyorlar. Bright Side'dan sizler için derlediğimiz bu içeriğimizde, kadınların yüzyıllar kullandığı ve işe yarar olduğunun kanıtlandığı güzellik tüyolarını bir araya getirdik. Kağıtlar kalemler hazırsa başlayalım!

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-gir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zeytinyağı

1. Zeytinyağı

Atalarımız boşuna zeytinyağı için altın dememişler. Zeytinyağı denilen bu mucize şimdilerde birçok şampuan, saç bakım ürünü ve dudak bakım ürününün temelini oluşturuyor.

2. Hamamlar

2. Hamamlar

Antik Romalılar hamamların keyfini uzun uzun çıkaranlar arasında yer alıyorlardı. Keyifli konuşmaların, sıcak ve soğuk su keyfinin yaşandığı bu hamamlar da güzelliğinize güzellik katacak bir olmazsa olmaz olarak dursun şöyle kenarda.

3. Aroma terapi masajları

3. Aroma terapi masajları

Masajlar kadınların en sevdiği güzellik yollarından biri olmuştur her zaman. Hele ki bir de aromalı kremler ve yağlar çıktığından beri, rahatlığın ve ferahlığın tavan yaptığını söylemek yanlış olmaz herhalde.

4. Fırça yerine kese

4. Fırça yerine kese

Ölü hücrelerin atılması için fırça bulamadığınızda kullanmak için en ideal olanı kesedir. Evde kese bulunmadığında aynı şeyi herhangi bir kıyafet kumaşıyla da yapabilirsiniz.

5. Şeker ağda

5. Şeker ağda

Ağda için şeker kullanmak kimin fikri bilinmez lakin kadınların uzun süreli etki için çok çok uzun zamandır bu yöntemi kullanması olumlu sonuçlar verdiğini doğruluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaban gülü ve krem

6. Yaban gülü ve krem

Güller mükemmel bir koku için, krem ise yumuşacık bir cilt için. Mis gibi kokuları yumuşacık cildinizde taşımak hiç de zor değilse demek ki.

7. Bal maskeleri

7. Bal maskeleri

Bal da yüzyıllardır güzelleşme üzerinde sayılamayacak kadar çok etkisi olan bir madde olarak biliniyor. Selülit karşıtı masajların bal ile yapılması fazlasıyla kolay mesela! Uygulamak istediğiniz bölgeye bir miktar bal sürün, avucunuzla bastırın, sonrasında elinizi kaldırın. Aynı işlemi tekrarlayın.

8. Kına

8. Kına

Kadınlar uzun zamandır kınayı saçlarını kuvvetlendirmek, daha sağlıklı bir hale getirmek için kullanıyorlar. Bunun yanı saça daha doğal bir renk kazandırmak için de kullanılıyor.

9. Yumurta maskeleri

9. Yumurta maskeleri

Birçok farklı tarif bulabilirsiniz bu konuda. Fakat işin özü her zaman aynı! Yumurta maskeleri saçların daha sağlıklı, güçlü ve pırıl pırıl olmasını sağlıyor.

10. Lahana yaprakları

10. Lahana yaprakları

Bu öneri özellikle emziren kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanılıyor. Acı ve yangıyı azaltma özelliğiyle lahana yaprakları, direkt olarak göğüslere uygulandığında emziren kadınlara müthiş bir rahatlama sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ekşi krema

11. Ekşi krema

Bunun kazara keşfedilmiş olma olasılığı gerçekten çok yüksek. Ekşi krema özelliklere ellere uygulandığında, daha yumuşak ve hassas olmasını sağlıyor. Özellikle kış aylarında veya bulaşık yıkadıktan sonra ellerinizin sert olmasından şikayetçi iseniz, hemen ekşi kremaya sarılın!

12. Limon suyu

12. Limon suyu

Kına nasıl saçın daha koyu renkli olmasını sağlıyorsa, limon suyu da tam tersine renginin açılmasını sağlıyor. Sarı tonların popüler olduğu dönemlerde, saçınızı boyatacak cesaretiniz yoksa, saçlarınızın renginin kendiliğinden ve doğal bir şekilde açılması için limon suyunu tercih edebilirsiniz.

13. Kil

13. Kil

Kil, kadınların vazgeçilmezleri arasındadır. Parlak bir cilt, güçlü saçlar, selülit konusunda problem yaratan bölgelerin yumuşaması için yıllardır kullanılan doğal yöntemlerden biridir kil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
288
81
60
24
20
18
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hipergrafi

Hamam bizim kültürümüze yabancı bir olgu olduğu için Romalılar üzerinden örnek verilerek çok isbetli bir tercih yapılmış bravo.

Sertaç Gönültaş

sadece 3 tanesi kadınlara özel. bu nedir lan? 15 yaşındaki ergen kız dergilerine dönmüş burası