Görüş Bildir
Haberler
Bugün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü: 'Yaşlılara Kötü Muamele Yaygınlaşıyor'

Bugün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü: 'Yaşlılara Kötü Muamele Yaygınlaşıyor'

Batuhan
30.09.2016 - 10:39 Son Güncelleme: 01.10.2016 - 14:05

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) son raporunda yaşlı insanlara karşı kötü davranışların yaygınlaştığını, kötü muamelenin yaşlıların fiziksel ve mental sağlığını olumsuz etkilediğini açıkladı. Rapora göre kendi yaşlılıkları hakkında olumsuz bir tutumla karşılaşan yaşlılar olumlu yaklaşım görenlerden 7.5 yıl daha az yaşıyor. Ayrıca raporda 2050'de yaşlı nüfusun iki katına çıkacağı da belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

WHO'nun dünya çapında 57 ülkede 83 binden fazla kişiyle görüşerek hazırladığı raporunda, yaşlı insanlara karşı davranışların kötüleştiğini ve yaygınlaştığını belirtti.

Yaşlılara karşı en az saygı, gelir düzeyinin en yüksek olduğu ülkelerde görülürken, raporda, 'Analizlerimiz yaş ayrımcılığının aşırı derecede yaygın olduğunu teyit etti. Çoğu kişi bilinçaltlarında yaşlılara karşı tektipleştirici yaklaşım bulunduğunun farkında değil' ifadeleri kullanıldı.

Yaşlılara karşı kötü davranışlar yaygınlaşırken, bu tür kötü muameleler onların sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor.

Kendilerini yük olarak gören yaşlılar sosyal izolasyon yaşıyor

Kendilerini yük olarak gören yaşlılar sosyal izolasyon yaşıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

WHO'nun raporunda göre, kendilerini yük olarak gören yaşlılar depresen ve sosyal izolasyon yaşıyor. WHO'nun atıfta bulunduğu yeni bir araştırmaya göre, kendi yaşlılıkları hakkında olumsuz bir tutumla karşılaşan yaşlılar sakatlılardan kolay kurtulamıyor ve olumlu yaklaşım görenlerden 7.5 yıl daha az yaşıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporunda Dünya'nın yaşlandığı yönünde veriler de paylaşıldı. Buna göre, 2050'de 60 yaş ve üzeri nüfus iki katına çıkacak.

AFP, WHO, Al Jaazera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
13
7
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yüce Kedi

Hayatımda yaşlılardan çekmediğim kalmadı.Habire her şeye karışıyorlar ve buna haklarının olduğunu düşünüyorlar.Geçen biri otobüste kendisine verilen yerleri ... Devamını Gör

Mee Ltem

Benim icin Hayatta en iyi bakilmasi gerekenler 1. Bebekler 2. Yaslilar! Yasli bi insana kötü davranmak niye? Tamam, huysuz yada cekilmez olan yaslilarimi... Devamını Gör

Bütüner

Bazı yaşlıları sevmiyorum. Çok çirkef oluyorlar. Ama bazılarıda çok tontiş. Ama asla kötü muameleyi görmeyi haketcek bir yaşlı bilmiyorum. Kimse kötü muamele... Devamını Gör