Görüş Bildir
Haberler
Bu Virüs Web Sitelerini Rehin Alıyor!

Bu Virüs Web Sitelerini Rehin Alıyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dosya şifreleme kişisel dosyalarınızı yabancı gözlerden ve çalınmadan korumak için birebir, ancak yanlış ellere geçtiğinde yıkıcı sonuçlara yol açabiliyor. ‘Ransomware’ olarak bilinen bilgisayar virüsleri, bilgisayarlara bulaştığında tüm dosyaları şifrelemeleri ve kullanıcı para ödemedikçe de dosyaları rehin tutmalarıyla zaman zaman gündeme geliyorlardı. Şimdi ise bu virüsler, web alemine bulaşmış durumda.

Linux.Encoder.1 olarak adlandırılan yeni bir çeşit virüs, henüz sadece bir avuç web sitesine bulaşmış olsa da potansiyeli oldukça korkutucu. Doctor Web’in yaptığı açıklamaya göre onlarca web sitesine bulaşmış olan virüs, ‘rehin verileri’ serbest bırakmak için 1 bitcoin ücret istiyor. 1 bitcoin’in değeri ise yakın zamanda 500 dolar civarındaydı, yani oldukça yüksek bir rakam olduğu söylenebilir.

Bulaştığı web sunucusu üzerindeki verileri ve diskleri RSA-2048 anahtarı ile şifreleyen virüs, çalışmaya başlamadan önce Apache, MySQL ve Nginx sürümlerini arayarak önemli dosyaları kilitliyor. Windows exe dosyalarını, program kütüphanelerini, Javascript dosyalarını ve daha birçok dosyayı şifreledikten sonra kullanıcı için bir yönerge txt dosyası oluşturuyor. Bu dosyanın içinde ödeme yapılacak bitcoin adresi de bulunuyor.

Güvenik uzmanları web sitelerinin bu yazılımdan zarar görmemesi için kullanıcılara sunucularındaki güvenlik güncelleştirmelerini yapmalarını ve önemli dosyalarını başka yerlerde yedeklemelerini öneriyor.

Kaynak: http://www.extremetech.com/internet/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
3
3
1
0
0