Görüş Bildir
Haberler
Bu Test Çocuğunun Doğa Sevgisini Ölçüyor!

Bu Test Çocuğunun Doğa Sevgisini Ölçüyor!

Begüm
17.04.2021 - 17:00

Bakalım çocuğun doğayı ne kadar çok seviyor?

Testi çöz cevabını öğren!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle söyle bakalım çimlere ne kadar sıklıkla basıyor?

2. Kedi ve köpeklerle arası nasıl?

3. Peki bunlardan hangisini seçerdi?

4. Bir çiçeğin kokusuna bayıldı! Onu kopararak mı koklar yoksa koparmadan mı?

5. Diyelim ki bir belgesel açtınız, onu ne kadar dikkatle izler?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu ana kadar hiç ağaç veya bir bitki dikti mi?

7. Diyelim ki tükenmez kalemle bir kompozisyon yazıyor ve bir kelimeyi yanlış yazdı ya da bir resmi istediği gibi çizmedi, ne yapar?

8. Geldik son soruya açık hava mı yoksa avm mi?

Tam bir doğa aşığı!

Gerçekten doğayı bu kadar seven ve korumaya çalışan bir çocuk görmek bizi aşırı mutlu etti! Senin çocuğun doğada neler olup bittiğini, neyin önemli olduğunu çok iyi biliyor. Çevre bilinci o kadar fazla ki, buna çok sevindik! Onun için yeşil, mavi, sarı yani doğada yer alan her renk ve her canlı o kadar değerli ki onları korumak için her şeyi yapar!

Doğaya önem veriyor ve çabalıyor!

Büyük ihtimalle yaşından ve ilgilerinden dolayı tam olarak doğaya odaklanamasa da doğanın önemli ve değerli olduğunu biliyor. Zaten doğa içerisinde vakit geçirmeyi de çok seviyor ama bazen canı onun da alışveriş merkezine gitmek ya da telefonla oynamak istiyor. Bunlar çok kötü şeyler değil, doğru eğitim ile bilinçlenebilir ve gerçek bir doğa sever olabilir. Zaten yolun yarısını yarılamış, çiçekleri, kuşları ve tüm canlıları seviyor ve benimsiyor sadece biraz daha bilgiye ihtiyacı var o kadar!

Bu işler pek onun için önemli değil!

Doğaymış, çiçekmiş falan onun için pek önemli değil. O daha çok teknoloji ve arkadaşları ile ilgileniyor ama bu demek değil ki hiç doğayı önemsemeyecek. Sadece doğru yönlendirme ve bilgilendirme ile doğanın ne kadar değerli olduğunu fark edebilir. Sadece şu anlık aklı başka yerde, büyüdükçe eminiz ki doğa bilinci oturacak ve buna göre hareket edecektir. Ama yine de o zamana kadar daha çok açık alan aktivitesi yapmak iyi bir seçenek olabilir!

Pek önemsediğini söyleyemeyiz...

Doğada vakit geçirmeyi pek sevdiğini söyleyemeyiz. Onun için hayvan veya bitki pek fark etmiyor, öylece görüp geçiyor ve pek de onlarla vakit geçirmeyi sevmiyor. Daha çok teknoloji sevdalısı diyebiliriz ama onu doğaya döndürmek için de hiç geç değil. Önemli olan yapmayı sevdiği şeyleri doğa ile birleştirerek yapmak ve ona çevrenin güzelliklerini anlatmak. Eminiz ki güzel bir kamp tatili yapsa, göl kenarında yürüse, birkaç hayvanı yakından görse onun da ilgisini çekecektir.

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
32
16
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Doğaya önem veriyor ve çabalıyor!