Görüş Bildir
Haberler
Bu Sıradışı Proje Sayesinde Sıradan İnsanlar 15 Dakikalığına Frida Kahlo Oluyor!

Bu Sıradışı Proje Sayesinde Sıradan İnsanlar 15 Dakikalığına Frida Kahlo Oluyor!

Brezilya'lı fotoğraf sanatçısı Camila Fontenele de Miranda uzun çalışmalar sonucunda hazırladığı bu; 'Todos Podem Ser Frida' (Herkes Frida Olabilir) adlı projesinde, kadın, erkek ve çocukları Frida Kahlo olmaya davet ediyor. Frida Kahlo'nun sanatına yaklaşımındaki korkusuz tavrını, hastalığının ve kalp kırıklığının nasıl üstesinden geldiğini bu modellerin pozları, bakışları ve kendilerini yansıtmaları üzerinden fotoğraflıyor.  

Huffingtonpost'tan derlediğimiz bu haberde renkler ve bakışlar bize Kahlo'nun eklektik yoğunluğunu bir kez daha yaşatıyor.

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/entry/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

De Miranda Kahlo'yu ilk konservatuarda okurken tanımış. 'Hayatı ve işleriyle ilgili bir çok kitap okudum ve sonunda ondan ilham alan bir şeyler yapmaya karar verdim. Bu benim için sanki bir misyondu çünkü Frida'ya hem hayatımda hem de çalışma hayatımda ihtiyacım vardı.' diye açıklıyor De Miranda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Proje ilk 2012 yılında başladı ve bu fotoğraf serisi Frida Kahlo şeklinde giyinen, aksesuarlar takan erkekler üzerine odaklıydı ve Kahlo'nun hayatının farklı temaları üzerine yoğunlaştı.

Bu temalar, Frida'nın hayatını ve sanatını şekillendiren iyi ve kötü anlarının neredeyse hepsini kapsıyordu. 

Frida por Inteiro (Her yönüyle Frida), O Amor de Frida (Frida’nın Aşkı), As Cores de Frida (Frida’nın Renkleri), A Dor de Frida (Frida’nın Acısı), ve O Aborto de Frida (Frida’nın Kürtajı).

'Her yönüyle Frida' bir birey olarak sanatçının gücünü ve yoğunluğunu, 'Frida'nın Aşkı' başta eşi Diego Rivera ve diğer sevgilileriyle yaşadığı yakınlığı ve gel-gitleri, 'Renkleri' işlerinde kullandığı vahşi pigmentleri, 'Acısı' çocukluğunda geçirdiği polyo hastalığı yüzünden yaşadığı zor hayatı ve isminden anlaşıldığı gibi 'Kürtajı' da bir tramvay kazası sonucunda artık çocuk sahibi olamayışını, bebek düşürmesinin ve kürtaj olmasının hikayelerini gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Frida'nın zaman zaman erkek giysiIeri giymesi onun cinselliğinin sorgulanmasına sebep olmuştu. Bu yüzden Miranda projeye ilk erkek modellerle başlamayı tercih etti. Miranda 'Bence Frida'nın bu kadar yoğun ve 'öteki 'olmayı tecrübe etmekten korkmayışı gerçekten çok cesurcaydı.' diyor.

Fakat Miranda kısa bir süre sonra projesine kadın ve çocuk modelleri de dahil etmeye başladı. Projeyi sosyal medyada paylaştığı andan itibaren Frida Kahlo gibi giyinip fotoğraflanmak isteyen onlarca mesaj aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi isteyen herkes bu projeye dahil olabiliyor. Projede yer alan fotoğraf asistanları ve makyaj sanatçıları sayesinde 'Frida Kahlo' olmak yaklaşık 15 dakika sürüyor. Miranda'ya göre projenin büyüsü o daha fotoğrafı çekmeden, katılan kişiler Kahlo haline bürünürken kendini tanıma ve keşfetme yolundan geçtikleri sırada zaten gerçekleşiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
51
29
9
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

okumaya üşendim

Pasif Kullanıcı

Ben böyle salaklık görmedim

Pasif Kullanıcı

Onedio saçmalıkta bir dünya markası....