Görüş Bildir
Haberler
BU NASIL GELENEK ?

BU NASIL GELENEK ?

Necmi TÜRKMEN
03.03.2015 - 00:19 Son Güncelleme: 04.03.2015 - 02:34

PAPUA YENİ GİNE ' LİLER DÜNYANIN EN TUHAF VE KORKUNÇ GELENEKLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

Ülkenin Morobe bölgesinde dağ köylerinde hala devam eden gelenek hükümet tarafından yasaklandı ancak köylerde hala uygulanmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köylüler ölen yakınlarının cesetlerini gömmek yerine köyün dağlık bölgelerinde bambu kafeslerin içinde saklamaya devam ediyorlar. Ölü erkek, kadın ve çocuklar etkin bir şekilde, tütsülenmiş ringa balığı pişirme tekniğiyle aynı işleme tabi tutuluyor. 

İlk olarak deneyimli mumyalayıcılar kadavraların ayak, diz ve dirseklerinde vücuttaki yağın akması için kesikler açıyor ve bamboo direklerini bağırsaklarına sokarak kalan damlaları topluyor.

Bu yağ, cesedin yaşayan yakınlarının ciltlerine ve saçlarına sürülüyor böylece ölünün gücünün yaşayana geçeceğine inanılıyor. Geri kalanı da aynı sebeple yemek yağı olarak kullanılıyor.

Sonrasında cesedin içine hava girip çürütmemesi için göz, ağız ve anüs kısımları dikilerek kapatılıyor. Ayak tabanları, avuç içleri ve dil kesiliyor ve yaşayan eşine takdim ediliyor.

Vücudun kalanı ise ateş çukurunun üzerinde tütsülenerek kurutuluyor ve leşçil hayvanları uzak tutması için balçık ve toprak boyasıyla kaplanıyor.

Morobe dağlıklarındaki falezler, bazıları 200 yıl ya da öncesinden kalma bu cesetlerle dolu. Bazıları özel kutlamalarda indirilip kutlama sonrası yeniden geri götürülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın