Görüş Bildir
Haberler
Bu Korkuluk Pahalıya Patladı!

Bu Korkuluk Pahalıya Patladı!

Batuhan
14.01.2014 - 16:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu Korkuluk Pahalıya Patladı!

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde kendisine ait lahana tarlasına kuşları kaçırmak için ölü atmacayı astığı öne sürülen tarla sahibi H.C.'ye Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından toplam 8 bin 256 lira para cezası verildi.

Karasu İlçesi'nin Yuvalıdere Mahallesi'nde geçen hafta bölgeye giden gazeteciler tarafından görülerek haber yapılan, lahana tarlasının girişinde çarmıha gerilerek korkuluk gibi sergilenen büyük atmaca ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Ekipler atmacayı korkuluk gibi astığı öne sürülen tarla sahibi Halil Can'a toplam 8 bin 256 TL para cezası uyguladı. Tarla sahibi Halil Can'ın görevlilere atmacayı ölü olarak bulduğunu ve yırtıcı kuşları tarlasında uzak tutmak için korkuluk olarak astığını iddia ettiği belirtildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sakarya İl Müdürlüğü, atmacanın nasıl öldürüldüğünü tespit ederek tarla sahibine, kaçak avlandığı için 4 bin 915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 14/2 maddesi uyarınca 454 TL, ardından koruma altında tür olduğu için de 302 TL, bu kuşu korkuluk olarak kullanılmasın nedeniyle 7 bin 500 TL olmak üzere 8 bin 256 TL ceza kesti. Atmacaya da el konuldu.

Hayvan Hakları Federasyonu ve Türkiye Kuş Gözlemcileri de Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na atmacanın öldürülmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunurken, para cezası uygulanmasını istemişti.

Zafer TOKUŞ / ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/haberdetay.asp?...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0