Görüş Bildir
Haberler
Bu Kez de Nizip: Mülteci Kampında 30 Çocuğa Cinsel İstismar

Bu Kez de Nizip: Mülteci Kampında 30 Çocuğa Cinsel İstismar

Emre Ordu
11.05.2016 - 23:30 Son Güncelleme: 12.05.2016 - 15:15

Son dönemde Türkiye'nin hemen her yerinde yaşanan cinsel istismar vakalarına bir yenisi daha eklendi... AFAD'a bağlı Nizip Mülteci Kampı'nda çalışan bir temizlik işçisi, 30 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

AFAD konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Başbakanlık AFAD, konuyla ilgili bilgilerin alındığı ilk günden beri süreci yakından takip etmiş, idari tedbirleri almıştır. Aynı şekilde, AFAD olayın tekrarını önleyecek önlemleri almıştır. Aylar sonra konuya ilişkin iddia ve bilgilerin çarpıtılarak gündeme getirilmesini iyi niyetle bağdaştıramıyoruz' denildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre, Karaman’da ENSAR ile KAİMDER’e ait ev ve yurtlardaki cinsel istismarın bir benzerinin de Antep’te yaşandığı ortaya çıktı. 

Girişinde “Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkeye hoş geldiniz” yazan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) bağlı Nizip Mülteci Kampı’nda  bir temizlik işçisi, 30 erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.

30 çocuktan sadece 8'inin ailesi şikayetçi oldu

Cinsel istismara uğrayan yaklaşık 30 erkek çocuğundan 8’inin ailesinin şikâyetçi olduğu öğrenildi. Büyük skandal, Eylül ayında yaşanırken, istismarın 3 ay boyunca devam ettiği belirtiliyor.

Dava ve soruşturma devam ediyor

Dava ve soruşturma devam ediyor

Üç ay boyunca süren skandalda, E.E.’nin sekiz ile 12 yaş arasındaki çocukları bir buçuk ile beş lira arasında değişen ücret karşılığında kandırarak kampın tuvaletlerinde cinsel istismarda bulunduğu aktarıldı. 

E.E., yaşananları kendi ifadesinde kabul ederken eylül ayında tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.E. hakkında Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Kamera kayıtlarıyla tespit edilmiş

Kamera kayıtlarıyla tespit edilmiş
İçeriğin Devamı Aşağıda

E.E.’den şikâyetçi olmayan ailelerin ülkede sığınmacı olarak yaşamalarından dolayı korktukları ve bu yüzden olayın üzerine gitmek istemedikleri anlaşıldı.

Konunun askeri personel tarafından kamera kayıtlarıyla tespit edildiği tutanaklara yansıdı. 

E.E.’nin farklı çocukları aynı yere, yani kampta kameranın kayıt almadığı kör bir noktaya götürmesinden şüphelenen kampın askeri personelinin şüphesi üzerine skandal ortaya çıkmış. 

Askeri yetkili: 'Yaşananlar tam bir felakettir'

BirGün’e konuşan kampın üst düzey askeri yetkilileri yaşanan rezillikten AFAD’ın baş sorumlu olduğunu dile getirdi. Kampın AFAD’ın yetki ve sorumluluğunda olduğunu kaydeden üst düzey yetkili, “Yaşananlar tam bir felakettir” dedi.

AFAD'dan açıklama

AFAD'dan açıklama

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), konuyla ilgili resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Gaziantep Nizip Geçici Barınma Merkezi’nde yaşanan adli bir olaya atfedilen bazı detaylar, bugün bazı medya organlarında yer bulmuştur.

Haberde ismi geçen E.E., Nizip Kaymakamlığı uhdesinde hizmet alımı yöntemiyle temizlik personeli olarak istihdam edilmiştir. Şahsın işe alındığı tarihte sabıka kaydı bulunmamaktadır.

Şahıs, 2015 yılında alınan bir ihbar neticesinde yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakanlık AFAD, konuyla ilgili bilgilerin alındığı ilk günden beri süreci yakından takip etmiş, idari tedbirleri almıştır. Aynı şekilde, AFAD olayın tekrarını önleyecek önlemleri almıştır. Olaydan etkilenlere yönelik psikolojik destek hizmeti ilk andan itibaren verilmeye başlanmıştır. 

3 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkemiz, AFAD koordinasyonunda gerçekleştirdiği çalışmalar ile Birleşmiş Milletler dahil uluslararası otoritelerin takdirini kazanmıştır.

2015 yılında yargıya taşınan ve gerekli tüm idari tedbirlerin uygulandığı bir olayın aylar sonra konuya ilişkin iddia ve bilgilerin çarpıtılarak gündeme getirilmesini iyi niyetle bağdaştıramıyor, hadisenin tüm boyutlarıyla tarafımızdan takip edildiğini, gerekli adımları attığımızı ve atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.'

Merkel ve Davutoğlu 23 Nisan'da ziyaret etmişti

Merkel ve Davutoğlu 23 Nisan'da ziyaret etmişti

Nizip kampı geçen ay çocuk bayramında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu, başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan, Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin tarafından ziyaret edilmişti. 

Suriye sınırına 50 kilometre uzaklıkta olan kampta 14 bin Suriyeli mülteci ağırlanıyor.

BirGün

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Ülkeyi lut kavmine çevirdiler amk

Pasif Kullanıcı

İslam alemi olarak yozlaşıyoruz, cahiliye devrine dönüyoruz...

Pasif Kullanıcı

Her zaman mı cahiliye devrindeydik? İslami altın çağı ve Asr-ı saadeti araştırmanı isterim. Avrupa karanlık çağa geri dönmüşken biz bilim üretiyorduk. Ne yaz... Devamını Gör

Erkan Altıntop

Bu çocuklar hayatlarına nasıl bir psikolojiyle devam edecekler düşündükçe dehşete düşüyorum. Yahu çocuk bunlar!