Görüş Bildir
Haberler
Bu Kadarını Mideniz Kaldırmayabilir: Dünyanın En İlginç Gerdek Gelenekleri

etiket Bu Kadarını Mideniz Kaldırmayabilir: Dünyanın En İlginç Gerdek Gelenekleri

R.G.
14.06.2021 - 11:13

Türkiye'de yeni evli bir çiftin ilk gecesinin sabahında gelinin bakire olduğunu konu komşuya göstermek için balkona, pencereye kanlı çarşaf asılması size en en naif kelimeyle 'tuhaf' mı geliyor? Peki ya damadın gerdek odasına girmeden önce şaka amaçlı sırtına vurularak dövülmesi? O halde az sonra okuduklarınıza gerçekten inanamayacaksınız. Ufak şoklara hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bakirelik yasak!

1. Bakirelik yasak!

Hazır konuya Türkiye'deki kanlı çarşaf örneği ile girmişken listemize Guam'daki gerdek geleneği ile başlayalım dedik. Guam'da bakire kadınların evlenmesi yasak. Bu nedenle kadınlar evlenmeye karar verdiklerinde bu sorunu halletmek için para karşılığı bekaretlerini bozduruyor.

2. Damat olmak kolay değil!

2. Damat olmak kolay değil!

Bizim kültürümüzde damadın gerdek odasına dövülerek gönderilmesi sizi şaşırtıyorsa bir de bu geleneği okuyun: Güney Kore'de falaka var! Güney Kore'de düğünün hemen sonrasında damat, arkadaşları tarafından falakaya yatırılıyor. Damadın falaka sırasında yaşayacağı acının cinsel gücünü artıracağına inanılıyor.

3. Evlilikten vazgeçirebilir...

3. Evlilikten vazgeçirebilir...

Tayvan'da ise damadın en yakın arkadaşlarından veya akrabalarından biri, düğün sonrasında damattan önce gelin ile cinsel ilişkiye giriyor. Bu gelenek gerçekten evlilikten vazgeçirebilecek nitelikte.

4. İlk gece yalnız değilsiniz!

4. İlk gece yalnız değilsiniz!

Bazı Afrika kabilelerinde çiftin düğün sonrası cinsel ilişkilerini yalnız yaşamaları yasak. Gerdek gecesine mutlaka aile büyüklerinden biri dahil oluyor ve gecenin başarılı geçmesi için çifti yönlendiriyor. İlginç bir şekilde benzer bir adet Kolombiya'da da karşımıza çıkıyor. Burada ise gelin ve damat gerdek gecesine gelinin annesinin eşliğinde giriyorlar.

5. Gerdek gecesi gösteriye dönüşüyor...

5. Gerdek gecesi gösteriye dönüşüyor...

Aile büyükleri veya gelinin annesi eşliğinde girilen gerdek gecesi sizleri yeterince şok etmemiştir diye sizler için tüm bunları ikiye katlayan bir gelenek bulduk. ABD'nin bir yöresinde yeni evlenen çiftler ilk cinsel birleşmeleri için odalarına çıkmak yerine bu özel anı düğüne gelen misafirleriyle paylaşıyor hem de düğünün yapıldığı alanda!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kilo kıstası

6. Kilo kıstası

Moritanya'da zayıflık cinsel ilişkiye engel oluyor. Evlenmek isteyen kızların 60-100 kilo arasında olmaları şart. Dünyaevine girmek için gereken yaşa gelmiş ama kiloya gelememiş kızların aileleri tarafından cezalandırıldığı biliniyor.

7. Seks tamam ama...

7. Seks tamam ama...

Okuyacağınız bu gelenekte ise toplum evlilik öncesi seksi normal karşılıyor ancak çiftlerin evlenmeden baş başa yemeğe çıkmaları büyük ayıp. Bu kültüre sahip yer ise Papua Yeni Gine.

Bonus: Eklemeden geçemedik

Bonus: Eklemeden geçemedik

Tam anlamıyla bir gerdek geleneği olmasa da dünyanın çoğu ülkesinde tam tersi uygulandığı için eklemek istedik. Din adamlarının cinsel ilişkiye evlilik koşuluyla girebildiği veya evlenmesinin yasak olduğu ülkelerin aksine Afrika, Babil ve Hindistan'da kadınlar tanrıları mutlu etmek için rahiplerle seks yapmak zorunda.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
567
392
287
50
46
45
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın