Görüş Bildir
Haberler
Bu İyileştirici 15 Karışımla Sağlık Konusunda Çok Ballı Olacaksınız!

Bu İyileştirici 15 Karışımla Sağlık Konusunda Çok Ballı Olacaksınız!

mignon
17.02.2016 - 14:49

Bal her daim mutfakta bulunan, kahvaltıdan kahvaltıya masaya buyur edilen bir lezzet aslında kıymeti bilinse sandığınızdan daha fazla hastalığa çare oluyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kışın en büyük belası: Boğaz ağrısı!

Kışın hava bir gün güzel olur ve o gün havaya kanıp ince giyinirsiniz, ertesi gün büyük bir yanma ve ağrıyla uyanırsınız.

Bu gibi durumlar için yapmanız gereken; portakal, mandalina, limon ve misket limonunu kabuklarıyla ince ince dilimleyin. Daha sonra bir kavanoza doldurun içerisine taze biberiye ve naneden birkaç dal ekleyin. Karanfil, toz tarçın, taze ya da toz zencefil, ve toz kakule ekleyin. Son olarak kavanozu ağzına kadar bal ile doldurun. Ne kadar çok bekletirseniz o kadar çok etkisi artacaktır.

2. Boğaz ağrısının devamı soğuk algınlığı...

Evet o boğaz yanmaya başladı mı devamının geleceğini hepimiz biliriz. Durum böyle olunca soğuk algınlığına da bi çözüm bulmak gerekir.

Bir kabın içerisine 1 S.B bal, 1 Y.K limon kabuğu rendesi, 2 adet dilimlenmiş limon koyun ve kısık ateşte 10 dakika kadar ısıtın. Balın yanmamasına özen göstermelisiniz. Daha sonra bu karışımı biraz soğumaya bırakın ve bir kavanoza alın. Soğuk algınlığında bir parça limon ve bir T.K balı bardağa koyup üzerine ılık su ilave ederek tüketin.

3. Günlük yorgunluğunuzu atmak için tek ihtiyacınız enerji!

İş/okul derken günlük koşuşturma içerisinde fazlasıyla yoruluyorsunuz, ne kadar uyusanız da o yorunluk geçmiyorsa o zaman sizin bal ve tarçın ikilisine ihtiyacınız var!

1 S.B bal içerisine atacağınız 4-6 adet çubuk tarçını 10 dakika kısık ateşte ısıtın. Balın aromasını değiştiren tarçın sizin de gününüzü değiştirecek! Her sabah bir tatlı kaşığı yiyeceğiniz karışım gün boyu size enerji verecektir.

4. Peki ya mide ağrısı onun bir çözümü var mı?

Bal inanmazsınız midenize bile iyi geliyor! Hem de mis gibi aroması ile işe zencefili de davet ediyor.

Her zaman boğaz ağrısına iyi gelir diye düşündüğümüz bu ikili aslında mide ağrılarının ve kramplarının da bir numaralı düşmanı.

1 S.B bal içerisine atacağınız 1 T.K taze doğranmış ya da rendelenmiş zencefili 10 dakika kısık ateşte ısıtın. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Mide ağrısı esnasında ılık su içerisine ekleyin ya da bir tatlı kaşığı kadarını yiyin.

5. O diş ağrısı yok mu dişten başa baştan beyne beyinden tüm vücuda yayılan!

Dünyanın en baş belası ağrısı kesinlikle diş ağrısıdır. Hiçbir şey yiyemediğiniz gibi kafayı yeme sebebiniz olabilir. 

Bunun için bal içerisine karanfilleri atıp 10 dakika kadar ısıtın. Daha sonra soğuyan bal içerisinden karanfilleri alıp çiğneyin. Karanfilin içerisindeki öjenol maddesi ağrınızı hafifletecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diş ağrısından sonra olan en sıkıcı durum: Aftlar!

Vitamin eksikliğinden oluşan aftlar yemek yemeyi işkenceye çevirebilirler. Onlardan kurtulmak için de balın içindeki enzimlerden yararlanıyoruz.

Bal ve toz zerdeçalı karıştırıp yatmadan önce aftların üzerine sürün. Tadı çok güzel olacağı için yememeye dikkat edin. ☺️

7. Reflüsü olanlara müjde!

Reflü baş belası mide sorunlarından biri, ağrısı ayrı sıkıntısı ayrı olan reflünüzü hafifletmek için yapmanız gerekenler yine baldan soruluyor.

1 S.B bal ile 2-3 Y.K elma sirkesini 10 dk kısık ateşte ısıtın daha sonra bir bardağın içerisine ılık su doldurun ve biraz limon sıkın. Ballı karışımdan bir tatlı kaşığı kadar ekleyip için.

8. Hava güzel diye saçlarınız ıslak dışarı çıkarsınız ama mevsim fark etmez sinüzit kapıda bekler!

Sinüzit kadar bela bir şey yoktur. Ne yapılırsa yapılsın o burun akıntısı ve baş ağrısı geçmez ama bunun da çaresi balda.

Bal ve taze zencefil suyunu karıştırıp günde 2-3 defa için sinüslerinizin boşalmasına yardımcı olacaktır.

9. Yaz geliyor ayaklara özgürlük!

Kışın o botların içine hapsolmuş ayaklarımıza mis gibi bakım yapıp ortaya çıkarmanın vakti geldi. Topuklarınıza mis gibi bakım yapmak için bol bol bal içeren bir kreme ne dersiniz?

1 S.B balı rahat karışması için biraz ısıtın içerisine 1-2 Y.K süt ve 1 portakalın suyunu ekleyin. Daha sonra bir ponza taşını kum haline getirin ve karışıma ekleyin. Topuklarınızı bu karışımla iyice ovalayın ve 45 dk bekletin, ılık su ile yıkayın. Günde 2 defa tekrarlayabilirsiniz.

10. Mevsim değiştikçe olan hep cildimize oluyor!

Kuru cildinize ilaç gibi gelecek şey işte burada! Haftada bir gün banyoda kendi hazırladığınız bu besleyici peelingi uygulayın ve bebek gibi cildinizin tadını çıkarın.

2,25 S.B esmer şekeri 1/2 S.B zeytinyağı ve 1/4 S.B bal ile karıştırın. 1 T. vanilya ve 1/4 T.K tarçın ekleyin. İyice karıştırın. Minik bir kavanoza doldurup banyonuzun en minnoş köşesine koyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Peki ya akne sorunu?

Cildimize ne kadar iyi baksak da o sivilceler en olmadık anlarda baş belası olabiliyor durum bu olunca bu sefer bala başvurmaya ne dersiniz?

1 T.K yoğurt 1T.K bal, 1 T.K dövülmüş fındık, 4-5 damla limon suyunu karıştırın ve yüzünüze sürün. 10 dk kadar bekletip ılık su ile yıkayın. 

*Eğer cildiniz kuru ise limon suyu yerine zeytinyağı kullanmalısınız.

12. Kolesterol sizin için sorun değilmiş gibi gözüküyor olabilir...

Kolesterol bir süre sonra hepimizin başını ağrıtacak bir sorun. Neden diye sorarsanız asla yeme alışkanlıklarımızı düzenlemiyoruz da ondan. Eh durum bu olunca kolesterol da alıp başını gidiyor.

Sıcak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kadar bal ve 4-5 damla elma sirkesi damlatıp sabahları için. Kolesterolünüz daha düzene girecektir.

13. Hıçkırık diye bir gerçek var başta sevimli sonrasında sinir bozucu!

Hıçkırmaya başladığınızda uyguladığınız birkaç yöntem vardır. Su içilir, nefes tutulur falan falan ama ne yaparsanız yapın geçmeyen hıçkırık için çözüm yine baldan!

1 T.K bal ve 1 T.K hint yağını karıştırıp parmağınızın ucuna alıp yalayın. Hıçkırığınız devam ederse 10 dk sonra bir daha uygulayın.

14. Saçlarınızı yıkamaktan sıkıldınız dimi?

Sık sık yağlanan saçlarınızı mükemmel bir maskeyle doğal yollardan iyileştirebilirsiniz.

2 Y.K bal ve bir yumurta sarısını karıştırıp, saçınıza sürün. Duştan önce saçınıza sürüp 15 dk bekletin.

15. Kötü kokan nefesinize tarçın ve baldan iyisi yok!

Tarçın ve bal ile yapacağınız bir gargara sizi kötü kokan nefesten kurtarabilir.

2 limonun suyu, 1/2 T.K tarçın, 1/2 T.K karbonat, 1,5 T.K bal, 1 S.B sıcak su bütün bunların hepsini karıştırıp soğutun ve bir şişeye doldurun günde 2-3 kere gargara yapın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
15
9
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nothing

çok faydalı olmuş :) bu da benden olsun. boğazınız ağrıdığında karabiber aspirin limon ve maden sodası karışımı yapıp bir dikişte için ben hep bunu yaparım :)

Metin Karaman

Editör hanım ; S.B. neyin kısaltması acaba ?

mignon

Su bardağının kısaltması Y.K yemek kaşığı T.K tatlı kaşığı (:

KOVALA NEJDET

size ekmek yemeyin sağlıklı yaşayın diyen kadın bile lahmacunu pideyi gömerken yakalandı bırakın balı zencefili yiyin kardeşim yiyen dikilir -.-