Görüş Bildir
Haberler
Bu Geceden İtibaren Yürürlükte: Ermenistan ve Azerbaycan Geçici Ateşkes İçin Anlaştı

Bu Geceden İtibaren Yürürlükte: Ermenistan ve Azerbaycan Geçici Ateşkes İçin Anlaştı

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Erivan ve Bakü’nün bu gece yarısından itibaren ateşkes ilan etme konusunda anlaştıklarını açıkladı. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da 18 Ekim 00.00’dan itibaren insani ateşkesin yürürlüğe gireceğini doğruladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erivan ve Bakü arasında bu gece yarısından itibaren insani ateşkes kararı alındığı belirtildi.

“Ermenistan Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti 18 Ekim yerel saatle 00.00'dan itibaren insani ateşkes konusunda anlaşmaya vardı” ifadesine yer verilen açıklamada, bu kararın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarını temsilen Fransa, Rusya ve ABD liderlerinin 1 Ekim 2020 tarihli açıklaması, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının 5 Ekim 2020 tarihli açıklaması ve 10 Ekim 2020 tarihli Moskova bildirisi uyarınca alındığı kaydedildi.

Geçici ateşkes Azerbaycan tarafından doğrulandı

Geçici ateşkes Azerbaycan tarafından doğrulandı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Ermenistan ile bu gece yarısından itibaren insani ateşkesin yürürlüğe gireceğini doğruladı.

Bakanlığın basın dairesinden yayınlanan açıklamada, “Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan, 18 Ekim yerel saatle 00:00'dan itibaren (TSİ 17 Ekim 23:00) geçici insani ateşkes ilan etme konusunda anlaşmaya vardı” ifadelerine yer verildi.

Son 24 saatte neler yaşandı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
29
7
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Uzun

Gecici ateskes tuzak ,Rusya tirlar dolusu sevkiyat yapiyor,savaş buyuyecek,Ruslar ikili oynuyor,Turkiyeyi dahil etmeye calisiyor.

Yılmaz Esen

iyi de aliyev onların adamı, fransız adamı peşinyanı ruslar adına yerinden etmeye çalışıyor, TRlik bir durum şimdilik yok. Kaldı ki AZ bir günde alır, bir gü... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

artık bi ibnelik yaparlarsa da topyekun saldırmak şart.

RECEP TION

bu piçler 3 güne kalmadan bozar ateşkesi

asdsdf

30 dakika dayansınlar ayakta alkışlayacam.