Görüş Bildir
Haberler
Bu Gece de Uyku Yok Bize: Gerçek Olaylardan İlham Alınarak Korku Severlere Sunulan 26 Korku Filmi

Bu Gece de Uyku Yok Bize: Gerçek Olaylardan İlham Alınarak Korku Severlere Sunulan 26 Korku Filmi

Gerçek olaylardan uyarlandığına inanamadım... 😱

Film açıklamaları için beyazperde kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Conjuring Serisi (2013-2016)

1. Conjuring Serisi (2013-2016)

Konusunu gerçek bir hikayeden alan Korku Seansı, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren'ın karşılaştıkları ürkütücü bir vakayı ele alır. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir... 

Filmin başrollerini Yetimhane filminden tanıdığımız Vera Farmiga ve Prometheus'un yıldızlarından Patrick Wilson paylaşıyor.

2. The Amityville Horror (1979)

2. The Amityville Horror (1979)

Bir evde yaşanan tuhaf olaylarla başlayan bir film. Üç çocuklu bir aile. George ve Kathy Lutz, çocukları ile birlikte müstakil bir eve yerleştiklerinde geçmişten gelen bazı olayların yeniden ortaya çıkacağından habersizdirler. Yeni evleri bir süre önce garip cinayetlere sahne olmuştur. Yeni gelen ailenin varlığı ile birlikte yeniden benzer olaylar ortaya çıkar. Aile Peder Delaney’in desteğini ister. Peder, şeytan çıkarma ayini düzenler. Ancak her şey çok daha kötüye gider. Bu alıp başını giden terör haline bir son vermenin tek yolu geçmişte olan biten her ne ise tam anlamı ile yüzleşmekten geçmektedir.

3. Dahmer (2002)

3. Dahmer (2002)

Dahmer, seri katil Jeffrey Dahmer'ın hayat hikayesini konu ediyor. Jeffrey Dahmer, 17 kişinin ölümünden sorumlu olarak hapse mahkum edilir. Jeffrey, kurbanlarını öldürmekle kalmaz onların vücutlarını parçalara ayırarak bir kısmını yer. Dahmer sorgusunda, kurbanları üzerinde deney yaptığını ve insan eti yemesinin ruh haline ve cinsel hayatına iyi geldiğini itiraf eder.

4. Dead Ringers (1988)

4. Dead Ringers (1988)

Mantle kardeşler, tüm hayatlarını birlikte geçirmiş, aynı mesleği ve mesleklerini birlikte yürütmeyi tercih etmiş çift yumurta ikizleridirler. Aralarındaki en büyük fark ise kadınlara karşı olan tavırlarından ileri gelmektedir. Birisi kadınlara karşı oldukça çekingen ve utangaç; diğer ise yakın ve özenlidir. Bu nedenle kadınları paylaşarak tek bir kişiymiş gibi davranarak yaşamaktadırlar. Aralarındaki bu mutualist ilişkiyi birinin yaşamaya başlayacağı aşk bozacaktır.

5. The Exorcism of Emily Rose (2005)

5. The Exorcism of Emily Rose (2005)

Emily adında genç bir kız öldüğünde herkes, ölümden önce Peder Moore tarafından yapılan şeytan çıkartma ritüelini suçlar. Genç kız, içine şeytan girdiği düşüncesi ile kiliseden yardım talep etmiştir. Peder cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Peder Moore’u temsil eden avukat Erin Bruner ile başlayan yolculuk pek de kolay gelişecek gibi görünmemektedir. Hiç kimse Peder Moore’un söylediklerine inanma eğiliminde değildir. Avukat bu mücadele esnasında kendi mantığı ile dini inanç kavramı arasında sıkışıp kalırken bir çıkış yolu aramayı sürdürecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Town That Dreaded Sundown (1976)

6. The Town That Dreaded Sundown (1976)

Texas'ın Texarkana bölgesinde geçen hikayede, insanların yaşamı maskeli bir adam tarafından tehlike altına alınır. Akşamları ortaya çıkan katil kurbanlarını bir kurt gibi izliyordur.

7. The Mothman Prophecies (2002)

7. The Mothman Prophecies (2002)

Washington Post'ta gazetecilik yapan John Klein'ın hayatı karısıyla yolculuk yaptıkları esnada vuku bulan bir trafik kazasıyla altüst olur. Yolda gördüğünü düşündüğü şeye çarpmamak için çabalayan karısı kazadan bir süre sonra yaşamını yitirir. Mary öldükten sonra karısının çizdiği tuhaf siyah yaratığın resmini gören John bu yaratığın kaza gecesi karısının yolda gördüğü şey olduğunu fark eder.

İki yıl sonra bir iş görüşmesi için Virginia eyaletine gitmek için yola çıkan John esrarengiz bir şekilde kaybolur ve kendini rotasına tamamen ters olan ürkütücü bir yerde bulur.

8. Open Water (2003)

8. Open Water (2003)

Karayipler’de tatil yapan bir çift, günlerini bir dalış gezisi ile geçirmek isterler. Ancak bunun ne denli doğru bir karar olduğu tartışılır. Teknede bir yanlış hesap yapılınca Susan ve Daniel, okyanusun ortasında kalakalırlar. Tekne gideli çok olmuştur. Tek umutları, teknenin durumu farkına varıp, onları kurtarmak üzere geri dönmeleridir. Ellerinden geldiğince hayatta kalma mücadelesi verirler. Hele ki köpekbalıkları ortaya çıkmaya başlayınca şartlar giderek daha da dayanılması zor bir hal alacaktır. Filmin konusu gerçek olaylardan alınmıştır.

9. The Rite (2011)

9. The Rite (2011)

Yaşanmış bir olaydan esinlenen film, tartışmalı şeytan çıkarma ayinin ve kendi inancı hakkında şüphe etmesine rağmen şeytan çıkarma ayinlerini incelemesi için Vatikan'a gönderilen ilahiyat fakültesi öğrencisi Michael Kovak'ın (Colin O'Donoghue) hikayesini anlatıyor. Şüpheci bir zihne sahip olan Michael, ele geçirilme vakalarının arkasında şeytanı değil, psikiyatrik öğeleri aramak konusunda rahiplere meydan okur.

Fakat alışılmamış yöntemler uygulaması ve yaptığı binlerce şeytan çıkarma ayiniyle tanınan Peder Lucas'ın (Anthony Hopkins) yanına gönderildiğinde, Michael'ın şüpheciliği kaybolmaya başlar. Peder Lucas'ın bile yeteneklerinin yetmediği bir vakayla karşılaştığında, açıklayamadığı veya denetleyemediği bir olaya ve inandığı her şeyi sorgulamasına neden olacak kadar korkutucu ve şiddetli bir kötülüğe tanık olur.

10. The Girl Next Door (2007)

10. The Girl Next Door (2007)

Jack Ketchum’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, teyzesi tarafından sahiplenilen bir genç kızın başından geçen kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç işkence ve zulüm konu ediniliyor.  Bu olaya tanık olan bir oğlan, suçu şikâyet etmede başarısız olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Haunting of Connecticut (2009)

11. The Haunting of Connecticut (2009)

Son dönem Amerikan sinemasının sıklıkla ele aldığı psişik konular, paranormal durumlar ve metafizik etkileşimler üzerine yaslanan bir diğer yapım da Lanetli Ev. Gerçek bir olaydan esinlendiği iddia edilen bu filmde, Amerika’nın Connecticut eyaletinde bir ailenin başına gelen paranormal olaylar aktarılıyor. Campbell ailesi, kanser olan oğullarının tedavi gördüğü kliniğinin yakınlarında bir eve taşınırlar. Fakat Viktorya tarzı bu güzel evde, açıklanamayan doğaüstü güçlerin saldırısına uğrarlar.

12. Deliver Us From Evil (2014)

12. Deliver Us From Evil (2014)

New York şehrinin çeşitli bölgelerinde eski Latince yazılar ve gizemli simgelerle birlikte bir dizi esrarengiz durum ortaya çıkmaya başlamıştır. Evlerin bodrumlarından gelen tuhaf sesler çoğu ailenin kabusu olurken New York Polis Departmanı'nda çalışan Çavuş Ralph Sarchie bölgenin en karışık yerlerinden biri olan 46. bölgeye atanır. Ralph Saarchie karşılaştığı olaylar sonrasında başta kendi ailesiyle arasındaki ilişkinin bozulmasına, sonrasındaysa kendi psikolojisinin çökmeye başlamasına tanık olur. Sarchie, ortağı Butler ile birlikte tuhaf bir davayı çözmesi için görevlendirilir. Ancak bu karanlık cinayetler serisi bildiği yöntemlerle çözebileceği türden değildir. Araştırma safhasında Mendoza isimli bir rakiple karşılaşması ise soruşturmanın tüm akışını değiştirir. Kötülük tüm diriliğiyle karşısında dikilmektedir; davayı çözebilmesiyse Mendoza ile yapacağı işbirliğinden geçmektedir.

13. The Possession (2012)

13. The Possession (2012)

Yakın zamanda eşi Stephanie'den ayrılan Clyde zor günler geçirmektedir. Yeni hayatına adapte olmaya çalışırken bolca küçük kızı Em ile vakit geçirmektedir. Yaşadıkları yerde bir evin yanması ve ardından bu evdeki eşyaların satışa çıkarılmasıyla birlikte eşyalara göz atmak için oraya giderler. Üzerinde gizemli yazılar bulunan bir ahşap kutuyu almakta sakınca görmeyen baba-kız, kutunun evlerine gelmesiyle yaşanmaya başlayan esrarengiz olayların hedefi olurlar. Bu kutuyu bir saplantı haline getiren küçük Em, gittikçe tuhaflaşmakta ve tehlikeli hareketlerde bulunmaktadır. Babası Clyde her ne kadar kutuyu ondan almaya ve yok etmeye çalışsa da bu o kadar kolay olmaz. Stephanie'nin de durumdan haberdar olması sonrasında anne-babanın amansız bir mücadeleye atılacaktır. İçerisinde asırlık kötü ruhların ve ürkütücü mitlerin uykuya daldığı bu kutu, insanoğlunun savaştığı en tuhaf düşmanlardan birini doğuracaktır.

14. An American Haunting (2005)

14. An American Haunting (2005)

Yıl 2006 Tennessee’de yaşayan genç bir kız sık aralıklarla kabuslar görmektedir. Annesi 1817 yılında Lucy Bell tarafından yazılmış bir mektubu okur. Kilise tarafından kararlaştırılan toprak tartışmalarının ardından kocası John Bell, muhalifi olan ve cadılık yeteneği ile ün yapmış Kathe Batts tarafından lanetlenir. O andan itibaren de hayalet tipi bir varlık John ve kızı Betsy Bell’i tehdit etmeye başlar. Betsy’nin öğretmeni Richard Powell’ın da desteği ile bu varlıktan kurtulmaya çalışırlar. Gerçek olduğu düşünülen bu olaylar hakkında çok kitap yazılmıştır ve filmin finali son derece tüyler ürpertici olarak geliyor karşımıza.

15. Black Water (2007)

15. Black Water (2007)

Kuzey Avustralya’da tatildeyken Gracie, kocası Adam ve genç kız kardeşi Lee, balık avlamak için Blackwater Barry turuna katılmaya karar verirler. Rehberleri olan Jim küçük bir bot kullanmaktadır. Nehir boyunca ilerleyip onları özel bir bölgeye getirir. Durdukları sırada büyük bir timsah botlarını parçalar ve Jim’i anında öldürür. Kurtulan üç kişi bir ağaca tırmanırlar ve kimsenin onları kurtarmaya gelmeyeceğini fark ederler. Bir şekilde korunaklı mekanlarına geri dönmenin yolunu bulmak zorundadırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Stuck (2007)

16. Stuck (2007)

Joe, herhangi bir yere kök salamayan bir avare olarak Glasgow ile Edinburgh arasında gidip gelen bir mavnada iş bulur. Mavnanın sahibi Les ve karısı Ella’dır. Bir akşam üzeri suda yüzen bir kadın cesedi bulurlar. Kaza mı? İntihar mı? Cinayet mi? Polis soruşturmasını sürdürürken ve şüpheli tutuklandığında Joe’nun söylediklerinden daha fazlasını bildiği anlaşılmaya başlanır. Yavaş yavaş Joe’nun, ölen kadın ile eskiden bir ilişkilerinin olduğu da ortaya çıkar. Bu sırada Joe ve Ella arasında söze dökülmeyen bir çekim gelişir. Mavnanın sınırlı alanında klostrofobik gerilimler artmaya başlar.

17. Grimm Love (2006)

17. Grimm Love (2006)

1990'larda yavaş yavaş kamu hayatında içselleştirilmeye başlanan internet devriminin her türlü alışkanlığı değiştirdiği malum. Gündelik hayattan alışverişe, hayat tarzlarından e-ticarete yeni kavramlar ve yeni yaşamlar... Ve yeni ölümler elbette ki... Ve yeni tip kurban ve cellatlar da bu e-hayat döneminde karşı karşıya olduğumuz yeni sorunları da içermekte. İşte Martin Weisz'in çektiği bu filmde de 2001 tarihinde bir yurttaşı yemek istediğini internette yayınlayan Alman manyak Armin Meiwes'in ve onun bu 'değişik' merakına kurban olma heveslisi Bernd Juergen Brandes'in dehşet, kan, gözyaşı ve şiddet içeren trajedisi işleniyor.

18. The Entity (1982)

18. The Entity (1982)

Yalnız bir anne olan Carla Moran görülmeyen bir güç tarafından tecavüze uğrar. Bunun bir kabus olduğunu düşünen kadın sonuç olarak çocuklarını da alarak bir arkadaşının evine sığınır. Varlık tarafından halen daha takip edilmekte olan kadın trafikte araba kullandığı bir esnada kontrolünü kaybeder ve ölümle burun buruna gelir. Bu olaylar sonrasında arkadaşı Cindy tarafından psikoloğa görünmesi için ısrar gören Carla, arkadaşının sözünü dinleyerek Dr. Sneiderman'la tanışır ve tedaviyi kabul eder. Bu tedavi süresince hali hazırda gizemli olan durumlar gittikçe daha da esrarengiz bir hal alacaktır.

19. An American Crime (2007)

19. An American Crime (2007)

Slyvia’nın annesi ve babası gezici bir sirkte çalıştıkları için iki kızları Slyvia ve Jennie’yi kendilerine olumlu bir imaj çizen Gertrude isimli bir kadına bırakırlar. Kadının kendisinin de bir sürü çocuğu vardır ve aynı özenle bakacağından emin gibilerdir. Zaten maddi durumu iyi olmadığı için Gertrude da adamla kadının isteğini kabul eder.

Ev işlerinin ağırlığı, fazladan iki çocuğun üzerinde yarattığı ağırlık Gertrude’un yavaş yavaş akıl sağlığını yitirmesine ve büyük kız Slyvia’ya işkence etmeye başlamasına neden olur. Olay sadece bununla da kalmayacak, kendi çocukları, hatta mahalledeki diğer çocuklar bile bu rezaletin bir parçası olacaklardır.

1965 yılında Indianapolis’te işlenmiş dehşet verici bir suçu anlatan An American Crime, insanın içindeki şiddet duygusunun ortaya çıkması için nedene ihtiyaç duyulmadığını gösteren, Catherine Keener ve Ellen Page’in harika performanslarıyla seyirciyi etkisi altına alan çarpıcı bir yapım.

20. Psycho (1960)

20. Psycho (1960)

Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman'ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Jeepers Creepers (2001)

21. Jeepers Creepers (2001)

Trish ve Derry, bahar tatillerini geçirmek üzere ailelerinin yanına döneceklerdir. Ancak bu tatili daha keyifli kılmak adını yolu uzatmaya ve başka türden bir tatil yapmaya karar verirler. Florida'da çatıştıkları tuhaf bir kamyoncu, kamyonuyla onları ana yolun dışarısına atar. Bir süre sonra da aynı kamyoncunun, bir insan cesedini bir kanalizasyona attığını görürler. Trish ve Derry, tatili bir kenara bırakıp olayın altını kazımaya karar verirler. Bu kararları onları pek de memnun etmeyecektir.

22. The Strangers (2008)

22. The Strangers (2008)

Yönetmen Bryan Bertino'nun, çocukluğunda yaşadığı ve etkisinden çıkamadığı bir olayı senaryolaştırarak beyaz perdeye aktardığı bu filmde, Kristin McKay ve James Hoyt adındaki çiftin travması anlatılıyor. McKay ve Hoyt bir dostlarının düğününe katılırlar. Dönüşte, James’in ailesinin yazlık evinde bir gece geçirmeyi planlamaktadırlar. Romantik başlayan geceleri, kimliği belirsiz üç kişinin ortaya çıkması ve hayatlarını bir cehenneme çevirmesiyle devam edecektir. Güvenli sandıkları evleri, bu maskeli yabancılar tarafından terör ortamına çevrilirken, güzelliği dillere destan Liv Tyler gözlere hitap ediyor. Sanatçının bu tip bir gerilim filminde ilk kez yer aldığını da belirtelim.

23. The Exorcist (1973)

23. The Exorcist (1973)

Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

24. Fire in the Sky (1993)

24. Fire in the Sky (1993)

Fire in the Sky, 5 Kasım 1975 yılında Arizona'nın Snowflake kasabasında meydana gelen garip olaylardan uyarlanıyor. Travis Walton, Beyaz Dağlar'da çalışan bir oduncudur. Bir gün meslektaşları ile birlikte işten eve dönen Travis, gökyüzünden süzülen bir ışığı fark eder. Aracından inip ışığın peşinden giden Travis, bu olayın ardından ortadan kaybolur. Kimsenin Travis'e ulaşamaması, iş arkadaşlarının cinayetle suçlanmasına neden olur. Aradan geçen 5 günün ardından Travis korkunç gerçeklerle birlikte ortaya çıkar.

25. Veronica (2017)

25. Veronica (2017)

Veronica, babasının ölümün ardından evde kardeşlerine bakmaya başlar. Babasının ölümünün ardından yıkılan ve onun yasını tutan Veronica, babasının ruhunu çağırmaya karar verir. Güneş tutulmasının olduğu bir gün iki arkadaşı ile birlikte okulun çatı katında ruh çağırma tahtası kuran Veronica’ya, ruh çağırma sırasında garip şeyler olmaya başlar. Kendisine gelen eve dönen genç kız apartman dairelerine kötü niyetli bir varlığın girdiğinden şüphelenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Wolf Creek (2005)

26. Wolf Creek (2005)

Tam da çalılıklar arasında yürümenin güvenli olduğunu düşündükleri sırada Mick Taylor çıka gelir…Kristy, Ben ve Liz, yirmili yaşlarında üç genç arkadaş, Avusturalya’ya doğru bir tatile çıkarlar. İstedikleri yeni mekanlarda var olmak, taptaze heyecanlara bulaşmaktır. Ancak “Wolf Creek” Park’ına gelip de geleceklerine dair pembe hayallere sürüklenirlerken kendilerini bekleyen dehşet dolu dakikalardan habersizdirler. An gelip de arabalarının arıza yapmasından ötürü yolda kaldıklarında, Mick Taylor’ın kamyonetinin farı ile aydınlanan yolları çıkmaza götürecektir onları. Başlangıçta bu kendilerine uzanan bir yardım eliymiş gibi görünse de korkunç bir sürecin başlangıcından öte bir şey değildir. Film, Avustralya’da yaşanan gerçeklere temas ediyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıla

5. resim..