Görüş Bildir
Haberler
Bu Eziyetin Cezası Sadece 954 Lira...

etiket Bu Eziyetin Cezası Sadece 954 Lira...

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, büyükbaş hayvanlarını korumak için arkadaşından aldığı Kangal cinsi çoban köpeğini, minibüsünün arkasına zincirle bağlayıp, ayakları kanamasına rağmen yolda sürükleyerek götüren adama daha önce idare tarafından verilen 454 liralık cezanın üstüne mahkemeden de 500 liralık bir ceza geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, Güzelbahçe İlçesi'nde 14 Aralık 2014 tarihinde meydana geldi. Büyükbaş hayvan besiciliği de yapan Durmuş Akgün, onları koruması için arkadaşı Nuri Akyıldız'dan, dünyanın en zeki köpeklerinden biri kabul edilen Kangal cinsi çoban köpeğini aldı.

Ancak Akgün, Kangal köpeğini minibüse bindirmek yerine, onu akıl almaz bir yöntemle evine götürmek istedi. Akyıldız, köpeği, minibüsün arka tamponuna zincirle bağlayarak yola çıktı. Yaklaşık 3 kilometreden fazla bir mesafe minibüsün arkasından koşmak zorunda kalan köpek, yorgunluğa daha fazla dayanamayınca, durmaya çalıştı. Ancak sürücünün yoluna devam etmesi üzerine, köpeğin tırnakları ve patileri, asfalt üzerinde sürüklendiği için kanadı.

Kadın avukat kurtardı

Kadın avukat kurtardı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sırada yoldan geçerken olaya tanık olan Avukat Mediha Lüle, minibüsün yolunu kesip durmasını sağladı. Ardından da gerekli yasal işlemlerin başlatılması için şikayetçi olacağını söyleyip Durmuş Akgün'ün yoluna devam etmesine izin vermedi. Bunun üzerine Durmuş Akgün'ün çağırdığı köpeğin sahibi Nuri Akyıldız, olay yerine gelip talihsiz hayvanı geri aldı, traktörünün römorkuna bindirerek götürdü.

İlk ceza idareden geldi

İlk ceza idareden geldi

Olayın sosyal medya ve basında duyulmasının ardından dönemin İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın talimatıyla, Güzelbahçe İlçe Jandarma Komutanlığı harekete geçti. Araç plakasından kimliği belirlenen Durmuş Akgün, karakola götürüldü. Cumhuriyet savcısının talimatıyla da hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, ifadesinde köpeği minibüsüne binmek istemediği ve kendisini ısırdığı için bu yöntemle götürmek zorunda kaldığını öne süren Durmuş Akgün'e, Güzelbahçe Kaymakamlığı adına jandarma tarafından 'Hayvanları Koruma Kanunu' uyarınca 454 TL para cezası verildi.

İkinci ceza mahkemeden

İkinci ceza mahkemeden

Savcılık, Durmuş Akgün hakkında 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada yargılanan Durmuş Akgün için mahkeme kararını verdi. Durmuş Akgün'e, ilk olarak 25 gün hapis cezası verildi. Hapis cezası, günlüğü 20 TL'den 500 TL para cezasına çevrildi. 500 TL'nin de 5 taksitle ödenmesine karar verildi. 

Mahkeme, suçun işleniş biçimini dikkate alıp, sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünden kanaat oluşmadığından, hükmün açıklanmasının geri bırakmadı, cezayı da ertelemedi. Bu kararla Durmuş Akgün'ün 500 TL daha para cezası ödeyeceği, ödememesi durumunda, cezaevine girebileceği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1027
321
251
38
16
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Şiyma Şiyma

954 lira verelim şöföre aynısını yapalım bakalım kabul ediyormu

Emre

aracın arkasındaki "Anamın duası, babamın gölgesi mi, gücü mü yetti" yazısı varya.. Seni yetiştiren ananın duasına, babanın gölgesine sıçayım.

Bütüner

Şerefsiz ya cidden serefsiz. Hayvanı sevmeyen insanıda sevmez. O hayvanın çektiği işkencenın karsılıgı 954 TL mi? Aynısını yapcaksın bu pisliğe ki anlasın.

Pasif Kullanıcı

Yürek den katılıyorum