Görüş Bildir
Haberler
Bu Bilimsel Analiz Testine Göre Beyninin Ne Kadar Pratik Çalıştığını Söylüyoruz!

etiket Bu Bilimsel Analiz Testine Göre Beyninin Ne Kadar Pratik Çalıştığını Söylüyoruz!

Pratik zeka, dolaylama ve soyutlama yeteneği ile aralarında ilişki olmayan ve kolay kolay da kurulamayacak olgular arasında kusursuz ve etkili ilişkiler kurmak olarak tanımlanabilir.

Bakalım, sizin zihninizin derinlerinde olaylar ne kadar hızlı vukuu buluyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu görselde ilk gözünüze çarpanı sorarak başlayalım!

1. Bu görselde ilk gözünüze çarpanı sorarak başlayalım!

2. Sözel anlamda kuramlar arasında bağlantı kurma yeteneğinizi test etmemek olmaz! Sorumuz şu: Ahmet'in kaynanası, Mehmet'in kaynanasının annesi oluyorsa; Mehmet, Ahmet'in neyi oluyor?

3. Şu an telefonun çalıyor varsayalım ve arayan da en yakın arkadaşın. Evinde yangın çıktığını, panik içinde olduğunu söylüyor. Ne önerirsin ona?

4. Peki, burada hangi sayıyı gördüğünü sorsak bir de?

4. Peki, burada hangi sayıyı gördüğünü sorsak bir de?

5. Elimizde bir fincan sütümüz ve bir fincan da kahvemiz var. Bir kaşık sütten alıyoruz ve kahve fincanına döküyoruz. İyice karıştırıp oradan da bir kaşık alıyoruz ve süte döküyoruz. Soru şu: Kahvedeki süt mü yoksa sütteki kahve mi daha fazla?

5. Elimizde bir fincan sütümüz ve bir fincan da kahvemiz var.  Bir kaşık sütten alıyoruz ve kahve fincanına döküyoruz. İyice karıştırıp oradan da bir kaşık alıyoruz ve süte döküyoruz. Soru şu: Kahvedeki süt mü yoksa sütteki kahve mi daha fazla?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mensah IQ Testinde sorulan şu soruya bak bakalım bir de!

6. Mensah IQ Testinde sorulan şu soruya bak bakalım bir de!

7. Bir de görsel yeteneğini ölçelim bakalım! Boşluğa hangisi gelmeli?

7. Bir de görsel yeteneğini ölçelim bakalım! Boşluğa hangisi gelmeli?

8. Son soru! İş mülakatına gittin ve şu soruyu sordular: Bir saati en yaratıcı şekilde nasıl kırarsın?

8. Son soru! İş mülakatına gittin ve şu soruyu sordular: Bir saati en yaratıcı şekilde nasıl kırarsın?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sıyırmış bir zihin ustasısın!

Sen kendini, zihninin derinliklerinde keşfedilmemiş tek bir oda bile bırakmamaya adamış bir sosyopatsın! Olaylara üstünkörü bakıp geçmek yerine, daha derinlere bakıp, bir şeyler arıyor gibisin ve bu durumu yüksek algılama yeteneğin sayesinde olukça hızlı ve pratik bir şekilde hallediyorsun. Bulup çıkardığın bilgiler ve düşünce birikimlerinden yeni bir bakış açısı yaratabildiğin, ortaya farklı sentezler koyabildiğin için çevrendekiler de daima senin fikirlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak en önemlisi ise, aynı şeyi defalarca yapsan bile her seferinde farklı sonuçlar beklemen gerektiğinin farkındasın. Keşke herkes senin gibi akıllıca davranmayı amaç edinse, o zaman dünya daha yaşanılabilir bir yer olurdu!

Senin zihninin kapıları açılmış!

Aslında herkes doğduğunda belli zeka pırıltıları ile dünyaya gelir. Bir kısmımız bunu geliştirmeye çaba göstermez hatta köreltir, bir kısmımız ise hayatı boyunca o pırıltıları daha da çoğaltmaya, geliştirmeye çalışır. İşte sen o kolayına kaçmayıp, parıldayanlardansın. Pratik düşünme yeteneğin o kadar gelişmiş ki bu sayede zihninin derinlikleri evrenin enerjisi dolmuş. Ancak bu enerji doğuştan gelen bir olgu değil, kendini adapte ettiğin konuları tamamlayabilmek için saatlerce çalışman gerektiği bilincine sahip olmaktan doğan bir enerji. Mantıksal zekânın yanında en az o kadar gelişmiş bir duygusal zekâya da sahipsin. Bir tanesine yoğunlaşmaktansa ikisinin arasında müthiş bir denge sağlamış, hayatı da daha zevk alabilir hale getirmeyi başarmışsın!

Senin zihnin hız sınırlarını aşmış!

Pratik zekasını her alanda kullanabilen, soyut ile somutu aynı potada eritebilen bir zihin daha! Sen hem gerçek dünyadan bağlarını koparmayıp hem de zihninin yarattığı hayaller âleminin içinde yaşayabiliyorsun.  Bu sayede oldukça fantastik fikirler geliştirebiliyorsun. Olaylara karşı olağan dışı çözümler üretebiliyor, kendine özgü ve etkili sonuçlar getirebiliyorsun. Sorumluluklarını hem büyük bir disiplinle hem de oyun oynar bir bakış açısıyla yerine getiriyorsun. Bu nedenle hem yaptığın işten hem de hayattan büyük bir zevk alabiliyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2219
540
215
171
68
62
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
red-factor

6.soruda sıkıntı var ki şöyle; 5+6+10..... 15+6+0..... 12+5+4..... 10-4+15..... 12-6+15..... 3+6+12..... 15+12-6.......... Sonuçta istediğimiz kadar kullanıy... Devamını Gör

Mesut Can

çok doğru. yanılmıyorsam bu sorunun cevabı 60'tı.

Pasif Kullanıcı

Herkes sıyırmış maşallah,alınıyorum editör sadece bana çıktı sanıyordum :/

kaskas123

Neşet ertaş dinliyorum. Hüzünlüydüm. Bir anda egom arttı. Çarpıntı falan oldu. Yapmayın böyle şeyler.