Görüş Bildir
Haberler
Bu Aşçılık Testinden Geçebilecek Misin?

etiket Bu Aşçılık Testinden Geçebilecek Misin?

mignon
04.03.2016 - 18:41

Yemekler, tatlılar ve içkiler hakkında ne kadar bilgili olduğu ölçtük. Şimdi sıra geldi ne kadar iyi bir aşçı olduğuna! Hadi gel sana ne kadar iyi bir aşçı olduğunu söyleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hadi başlayalım! İlk olarak yemek yapma eylemi senin için ne ifade ediyor?

2. Yemek yapmaya başlayacaksın, malzemeleri nasıl hazırlarsın?

3. Peki sence şu aşağıdakilerden hangisi pişirme tekniği değildir?

4. Peki sence küp küp doğrama tekniğinin adı ne?

5. Bir aşçının en önemli parçası bıçaklarıdır, aşağıdakilerden hangisine özel bir bıçak yoktur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu aşağıdaki pilavlardan hangisi en yüksek nişasta oranına sahip desek?

7. Evin pratik aşçılarına bu soru çocuk oyuncağı! Sence baharatlar genelde neden ocağa yakın yerde olur?

8. Sence etin suyunun içinde kalması ve lezzetli olması için nasıl pişmiş olması gerekir?

9. Aşağıdakilerden hangisi mikrodalgaya uygundur?

10. İtalyanlar kadar iyi makarna yapıyorsan kıvamlarını da iyi biliyorsundur. Hafif dişe gelen anlamındaki makarna hangisidir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Peki hamurun kulak memesi kıvamı sence ne anlama geliyor?

12. Son olarak kendi uydurduğun ve herkesin bayıldığı bir tarifin var mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kainatın En İyi Aşçısısın!

Bırak aşçılık testini geçmeyi aşçılığın kitabını sen yazmışsın. Mutfaktaki her türlü konudan her türlü püf noktasına kadar ne var ne yoksa hepsini en iyi sen biliyorsun. Hatta öyle ki zaman zaman arayıp annemize sorduğumuz şeyleri arkadaşların artık sana sorar hale gelmişler. Mutfak ve yemek pişirmek için adeta bir ilahsın. Yaptığın yemekler güzel olduğu kada sağlıklı da oluyor! Bu işi bu kadar mükemmel başarıp popüler olmaman da imkansız sadece erkeğin değil herkesin kalbine iden yol mideden geçer unutma! :)

Adeta Bir ANNE Kadar İyi Bir Aşçısın!

Adeta Bir ANNE Kadar İyi Bir Aşçısın!

Anneni tabii ki kimseler geçemez, ondan öğrenecek elbet çok şeyin var ama o da artık biraz dinlensin diyerek mutfağın kapısını aralamışsın. Bu işi de sever gibi olunca bırakmamışsın. Bizce senin sadece birkaç püf noktasına ihtiyacın var gibi. Onun dışında mükemmele yakın oyunuyorsun. O püf noktalara da yavaş yavaş kavuşacaksın merak etme hızlı öğrenip çabuk kavrıyorsun. Sana minik bir sır bizden bu hızla gidersen, ilerde annenden bile güzel yemek yapacaksın. Ama sakın ona söyleme :)

Kendi Yağında Kavrulma Deyiminin Kurucu Üyesisin!

Aynen öyle kendine yetecek kadar aşçılık bilgin var senin. En basitinden yumurta ve makarna konusundan uzmanlaşmış olanlardansın. Ama dönüpte baktığında sevgilini ya da arkadaşlarını eve çağırıp onları doyuramazsın. Ya da her gün makarna/yumurta yediremezsin. Bizce yemek yapma işine biraz soğuk bakanlardansın. Hani becerin olsa bile gereksiz buluyorsun, yemek için değil yaşamak için yiyorsun birazda bu nedenle “karnım doysun da ne olursa olsun” diyorsun. Sen mutluysan bizim bir lafımız yok :)

Senin Daha Çooook Fırın Ekmek Yemen Lazım!

Sen bu dünyaya sadece yemek yemek için gelmişsin, işin yapma kısmı hakkında en ufacık fikrin yok. Neredeyse yumurtayı bile kabuklu yapacaksın o derece! Maalesef senin için durum bu kadar vahim. Bunların en büyük sebebi senin dünyanın en üşengeç insanı olmandan kaynaklanıyor. Her seferinde “amaan şimdi kim kalkıp yapacak” kafasından çıkamadığın için mecburen mutfağa adım atamıyorsun. Eh bu durum da seni hazıra konmaya itiyor ki bu en kötüsü. Gün gelir de ihtiyacın olursa diye en azından arada bir basit şeyler denemeye bak sen :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1224
527
283
182
50
43
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezgi

Kainatın En İyi Aşçısısın!

Pasif Kullanıcı

Adeta Bir ANNE Kadar İyi Bir Aşçısın mısım ama evlenince esime bunu söylemicem kendi yapsın. ne demişler işi bilicen işe gitmicen hep bayan mı yapmak zorunda... Devamını Gör

Seren Sönmez

kainatın En İyi Aşçısısın! mutevazi olamayacağım Bırak aşçılık testini geçmeyi aşçılığın kitabını sen yazmışsın. Mutfaktaki her türlü konudan h... Devamını Gör