Görüş Bildir
Haberler
Bu 6 Adrenalin Sporunu Biliyor muydunuz?

Bu 6 Adrenalin Sporunu Biliyor muydunuz?

Kadın ve Hayat
13.10.2014 - 16:40 Son Güncelleme: 13.10.2014 - 18:49

Bu 6 Adrenalin Sporunu Biliyor muydunuz?

Adrenalin sporları deyince aklınıza hemen yamaç paraşütü ve bungee jumping geliyorsa sizi daha fazlasıyla tanışmaya davet ediyoruz. Birbirinden ilginç doğa sporları ve adrenalin etkinlikleri ile adrenalin seviyenizi maksimumlara ulaştırabilirsiniz. Türkiye’de ve dünyada yapabileceğiniz sıra dışı,eğlenceli ve zorlu adrenalin sporlarını bir araya getirdik.

Kaynak: http://www.kadinvehayat.net/cok-bilin...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zorbing

Zorbing

Henüz Türkiye’de bulunmayan Zorbing sandığınızdan daha eğlenceli ve adrenalin yüklü bir spor. Ortalama 3 metre çapında ki plastik bir topun içerisinde yuvarlana yuvarlana gidiyorsunuz. Zorbing için genelde güvenli ve çimenlik yokuşlu alanlar tercih ediliyor. Her şey hem kontrolünüzde hemde değil. Su üstünde de kullanılabilen Zorbing topları ile bambaşka deneyimlere imza atabilirsiniz.

Kafes dalışı

Kafes dalışı

Kafes dalışı için spor demek biraz zor. Köpek balıkları ile kafes dalışı adrenaline doymak isteyenler harika bir etkinlik olabilir. Beyaz dev köpek balıklarını kafes içerisinde ziyaret etmek istiyorsanız Cape Town, Farallon Adaları, Bahamalar ve Neptune Adalarına gitmeniz gerekiyor. Peki gittiğimde ya köpek balıkları gelmezse diye endişelenmeyin. Tur ile birlikte denizin ortasına açıldıktan sonra denize köpek balıklarının bayıldıkları bir sıvı bırakılıyor. Köpek balıkları kokuyu alacak ve 10 Dakika içerisinde tahmin ettiğinizden daha fazla köpek balığı ile burun buruna kalacaksınız.Elbette kalbinde sorun olanlara asla önermeyeceğimiz bir etkinlik.

Snowkite

Snowkite

Snowkite hem paraşüt hemde kayakla yapılan bir spordur. Mükemmel bir manzara eşliğinde soğuk ve hırçın rüzgarla mücadele etmeye ne dersiniz? Bir kaç ay daha sabredip Snowboard yada Kayaklarınızı kapıp kendinizi bir piste atabilirsiniz. __Hem paraşüt hemde Snowboard keyfini bir arada yaşamak istiyorsanız mükemmel bir spor olan Snowkite’ı mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Eğlence ve adrenalini doruklarda yaşayabileceğiniz bu sporu Türkiye’de bir çok kayak merkezinde yapabilirsiniz. Manzarası nefis olan kayak merkezlerini tercih etmenizi öneririz.

Kiteboard

Kiteboard

Kiteboard sahilde yapabileceğiniz en kolay adrenalin sporlarının başında yer alıyor. Belinize bağladığınız büyük bir paraşütle kayak yapmanın tadına kesinlikle varmalısınız. Korkmayın kontrol paneli ile her şey sizin kontrolünüzde olacaktır. Günlük kiralamaları ve eğitimleri bulunan bu spor sandığınızdan daha ekonomik. Yazın bir haftanızı Kiteboard sporuna ayırarak inanılmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Biraz Akdeniz’e doğru giderseniz Kiteboard için henüz çok geç kalmış sayılmazsınız.

Mağara dalışı

Mağara dalışı

Dalış yapmış veya yapıyor olabilirsiniz fakat mağara dalışları size çok daha farklı bir deneyim sunacak. Farklı ışık süzülmeleri kristaller ve rengarenk gizli kalmış taşlar sizi bambaşka bir dünyaya götürecek. Su altının büyülü ve kalp atışlarınızı hızlandıracak gizli odalarına kulaç atmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hua Shan dağına tırmanış

Hua Shan dağına tırmanış

Çin’de bulunan Hua Shan dağı adrenalinden daha fazlasını vaat ediyor. Bu dağın zirvesine ulaşmak için kusursuz bir manzara eşliğinde binlerce merdiveni tırmanmanız gerekiyor. Ardından dağlar arasına kurulan teleferik ile başka bir yere transfer ediliyorsunuz. Esas adrenalin bundan sonra başlıyor. Dik yamaçlara derme çatma yapılmış tahta patikalardan geçmeniz gerekiyor. Kimi zaman dik dağlara tırmanmanız bile gerekebilir. Zirvede ise sizi harika bir manzara ve nefis bir çay bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
8
7
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

zorbing türkiyede yok demişsiniz ama denizlide olduğunu biliyorum.