Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Bu 13 Duş Kuralını Uygulamıyorsanız Bugüne Kadar Yanlış Yıkandınız!

etiket Bu 13 Duş Kuralını Uygulamıyorsanız Bugüne Kadar Yanlış Yıkandınız!

Fulin
13.12.2016 - 16:58

Hepimiz alıştığımız şekilde duş alıyor ve rutinimizi değiştirmeye pek yanaşmıyoruz. Yanlış olduğunu bile bile bazı davranışlara devam etsek de, en azından yavaş yavaş değiştirmeye çalışabiliriz. İşte dermatologların önerisi ile duşta işinize yarayacak bilgiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Duşa özel bölge temizliğiyle başlamalısınız.

1. Duşa özel bölge temizliğiyle başlamalısınız.

Çünkü bu bölgedeki bakterilerin vücudunuzun diğer bölgelerine ya da duş lifinize bulaşmasını istemezsiniz. Kadınlar özel bölge temizliğini bu bölgeye özgü intim jellerle yapmalı. Elbette abartmamalı, tahrişe yol açacak bir temizlik yapmamalısınız. Ardından ellerinizi yıkayarak duşa başlayabilirsiniz.

2. Sıralamanın ikinci adımı saçlar olmalı.

Önce saçlarınızı şampuanlamalı, durulamadan vücudunuza geçmelisiniz. Çünkü şampuan köpüğü eridikçe saç derinize etki eder. Şampuanın saç derinizde birkaç dakika beklemesi gerekir.

3. Saç uçlarınızı hemen durulayabilirsiniz.

3. Saç uçlarınızı hemen durulayabilirsiniz.

Saç derisinin şampuana ihtiyacı vardır, tellerinin değil. Eğer ağır şekillendiriciler yoksa, saçlarınız köpükleme sırasında temizlenecektir. Bir duş tarağı ile saçlarınızı tarayıp uçlardaki şampuanı durulayabilirsiniz.

4. Omuz hizasındaki bir saç için yeterli şampuan miktarı 1 TL büyüklüğündedir.

4. Omuz hizasındaki bir saç için yeterli şampuan miktarı 1 TL büyüklüğündedir.

Çok şampuanın çok temizlik anlamına geldiğini düşünmek büyük bir yanılgı. Ortalama bir şampuanlamada şampuan miktarı 1 TL büyüklüğünde olmalı, elbette daha kısa saçlarda bu miktar küçülürken, uzun saçlarda artar; ancak hiçbir zaman avuç avuç şampuan kullanılmamalıdır.

5. Şampuanlama sırasında parmak uçlarınızla saç derinizi kazımamalısınız.

Kepekli ya da aşırı yağlı saçlardan şikayetçiyseniz, sebebi saçlarınızı bu şekilde şampuanlamanız olabilir. Parmak uçları saç derisini aşırı uyarır ve bu tür sorunlara neden olur. İdeal olan avuç içlerini kullanmaktır ama onu beceremiyorsanız parmaklarınızla daha nazik davranabilirsiniz. Tırnaklarınızı ise kesinlikle kullanmamalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Banyo lifinizi mutlaka her duştan sonra yıkayıp kurutmalı ve sık sık değiştirmelisiniz.

6. Banyo lifinizi mutlaka her duştan sonra yıkayıp kurutmalı ve sık sık değiştirmelisiniz.

Banyo liflerinin pek çok çeşidi var. Doğal, örgü, sünger ya da lif; ne kullanırsanız kullanın zamanla mikrop yuvasına dönüşebiliyorlar. Bu nedenle hızlı kuruyan liflere geçiş yapmalı ve tıpkı diş fırçası gibi sıkça değiştirmelisiniz.

7. Şampuan miktarı kuralı, vücutta da geçerli.

Duş jelinizin boyutu 1 TL'den büyük olmamalı. Aşırı miktarda sabun ve duş jeli kullanmak cildinizi yıpratıp tahriş etmekten, yaşlandırmaktan başka işe yaramaz. Dermatologlar sabun yerine nemlendirici duş jellerini öneriyor, ancak sabuna alışkınsanız nemlendirici banyo sabunlarını da tercih edebilirsiniz.

8. Yüzünüzü de aradan çıkarmamalısınız.

Duşta yüzünüzü liflemek, sabunlamak son derece yanlış. Duşta yüzünüzü yıkamak için normalde kullandığınız yüz yıkama ürününü kullanmalı ve normalde olduğu gibi nazik olmalısınız. Aksi halde cilt sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

9. Duşta makyaj çıkarmak da normalde olduğu gibi nazikçe yapılmalı.

Ağır bir makyajla duşa giriyorsanız öncesinde göz makyajınızı silebilir ya da bir makyaj çıkarma yağı ya da sütüyle makyajı akıtabilirsiniz. Böylece duştan makyaj kalıntılarıyla çıkmazsınız.

10. Ayaklarınızı ihmal etmemelisiniz.

10. Ayaklarınızı ihmal etmemelisiniz.

Ayakların özellikle ilgi istediği bir gerçek. Ayak parmakları ve tırnakları mikropları kolayca barındırabiliyor. Bu nedenle bir tırnak fırçasıyla yer banyoda ayak tırnaklarınızı fırçalamalı, arada da topuk törpüsüyle topuklarınızı yumuşatmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Saç derinizi de nemlendirmelisiniz.

Bu konuda dermatologlar arasında görüş ayrılıkları mevcut. Kimi dermatologlar sadece saç uçlarının kremlenmesini önerirken, kimileri de saçların derisinin de neme ihtiyacı olduğunu ve şampuan sebebiyle kuruyan saç derisinin de nemlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Her zaman olmasa bile, haftada bir kez saç maskesiyle saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz. Saç maskesinin de banyoda değil, banyodan çıktıktan hemen sonra uygulanmasını tavsiye ediyorlar. Çünkü banyodan çıkıldığı an, gözeneklerin en açık olduğu zaman.

12. Çıkmadan son durulamada sıcak soğuk şoklama yapabilirsiniz.

Bu herkesin dayanabileceği bir şey değil ancak kan akışını hızlandırması, metabolizmayı çalıştırması ve antidepresan etkisi ile kesinlikle iyi hissettiren bir durum.

13. Duştan çıkar çıkmaz vücudunuzu nemlendirmelisiniz.

Vücudun duşta kaybettiği nemi geri kazanmak için acele etmelisiniz. Hem gözenekler açık, hem de hafif nemli olduğu için cilt bu sırada nemlendiriciyi hızlı ve etkin şekilde emecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2532
540
177
132
124
107
100
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adem GÖNLÜZENGİN

bi giriyorum, şampuanı kafadan boca ediyorum. aşağı akan şampuanla kafa göz sırt göt bacak heryeri bi seferde lifleyip çıkıyorum.

Yankı Yardimci

perşembe akşamı yıkanan banyo günü olan millete bunu anlatma ANLAMAZ...

thisgirll1

saçmalık. sık sık lif değiştirsek para dayanmaz. zaten ben diş fırçamı değiştiremiyom parasızlıktan. ikinci olarak cinsel bölgeyi önce yıkarsak yüzümüze kıçı... Devamını Gör