Görüş Bildir
Haberler
Brüksel Yolunda Erdoğan'a Kötü Haber!

Brüksel Yolunda Erdoğan'a Kötü Haber!

Brüksel Yolunda Erdoğan'a Kötü Haber!

Suriye’ye cihada giden çocuklarını aramak için Cumartesi günü İstanbul’a gelen Belçikalı anne, havaalanında alıkonuldu ve sonrasında sınır dışı edildi. Olay üzerine, Türk Büyükelçisi Belçika Dışişleri'ne bilgi vermeye çağrıldı. Belçika Dışişleri Bakanı, Türkiye'yi Suriye'ye savaşçı geçişlerini teşvik etmekle suçladı.

Belçikalı bir anne, Suriye'ye cihada giden 16 ve 24 yaşlarındaki iki çocuğunu kurtarmak için girişimlerde bulunmak amacıyla geldiği Türkiye'den sınır dışı edildi. 18 Ocak Cumartesi günü Belçika'dan İstanbul'a uçun anne, Atatürk Havalimanı'nda polisler tarafından durdurulup bir hücreye atıldı ve sonrasında sınır dışı edildi.

Olay Belçika'da büyük yankı uyandırdı ve gazeteler konuyu manşetlerine taşıdı. Belçika basınındaki haberlerde, annenin Türkiye'ye gitmeden önce çocuklarının Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bir bölgesinde olduğunu öğrendiği ve oğullarını bulmak için Türk makamlarına başvurmak için İstanbul'a gittiği yazıldı.

'Hiçbir açıklama yapmadan geri gönderdiler'

Annenin avukatı Alexis Deswaef, müvekkilinin herhangi bir açıklama yapılmadan ilk uçakla Belçika’ya gönderildiğini dile getirdi. Deswaef şöyle devam etti: “Suriye’de savaşmaya giden küçücük çocukların kendi topraklarından geçmesine müsaade eden Türk otoritelerinin müvekkilimi engellemesindeki çıkarı nedir? Umuyoruz ki Belçika Dışişleri Bakanı bu engellenin sebebiyle ilgili Türk yetkililerden bir açıklama talep edecektir. Biz de aynı zamanda annenin çocuklarını ne zaman ve nasıl görebileceğiyle ilgili gerekli bilgileri edinmek için istekte bulunacağız.”

Belçika Dışişleri'nden Türkiye'ye ağır suçlama

Belçika televizyonlarına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye'ye ağır suçlamalar yöneltti. Türk otoritelerinin Suriye'ye savaşçı geçişlerini engellemek gibi bir kaygısının olmadığını belirten Belçikalı bakan, “aksine onları teşvik ediyorlar, destekliyorlar ve geçişleri kolaylaştırıyorlar” dedi.

Erdoğan'ı Brüksel'de de anneler bekliyor!

Türkiye'nin Suriye'deki cihatçı gruplara desteği sadece Türkiye'deki aileleri değil Avrupa'daki aileleri de mağdur ediyor. Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmek için dün akşam Brüksel'e giden Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, Suriye'de cihada giden oğullarınıo arayan Belçikalı anneler de bekliyor.

Volkan Karakoç - soL

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/bruk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0